Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Tartaletky s nutellou

Ingredience: Na těsto: asi 100 g másla 6 lžic hladké mouky 6 lžic polohrubé mouky 3 lžíce kakaa 1 vejce 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžíce moučkového cukru Na náplň: 1 prášek čokoládový puding 450 ml mléka 2 lžíce cukru asi 300 g Nutelly Na zdobení: kakao brusinky strouhaná bílá čokoláda

Postup: Nejprve si uvaříme puding dle návodu, jen menší množství mléka. Necháme vychladit. Připravíme těsto. Ve větší...

 
Tartaletky s pařížskou šlehačkou

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky speciál 200 g másla 100 g práškového cukru 1 vejce Na plnění: 500 ml smetany 36% 300 g hořké čokolády 500 ml smetany 36% 300 čokolády bílé 2 bal. Smetafix různé ovoce podle chuti

Postup: Múku si preosejem, pridám maslo, cukor a vajce a spracujem cesto,. ktoré uložím do chladničky na hodinu. Zatiaľ si pripravím formy na plnenie. Na začiatku som ich mazala...

 
Tartaletky s pudinkovo-tvarohovým krémem

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 1 špetka soli 200 g másla 1 vejce 1 lžíce zakysané smetany Krém: 500 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku cukr (podle chuti) 250 g plnotučného tvarohu v kostce rum (podle chuti) Dále: pomerančová marmeláda 2 pomeranče strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup: Mouku prosijeme na pracovní plochu a přidáme špetku soli, cukr, studené máslo nakrájené na...

 
Tartaletky s pudinkovým krémem

Ingredience: Na korpusy: 300 g hladké mouky 2 žloutky 150 g másla 70 g cukru citrónová kůra Na pudinkový krém: 1 l mléka 2 1/2 vanilkového pudinkového prášku 1/2 vanilkového lusku cca 20 g másla pro ztuhnutí ovoce na ozdobení máslo na vymazání formiček

Postup: Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 45 minut do ledničky.Troubu vyhřejeme na 180 °C.Formičky vymažeme...

 
Tartaletky se slaným karamelem a čokoládou

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 150 g másla 100 g moučkového cukru 1 žloutek 1 vejce šťáva z 1 citronu Slaný karamel: 200 g krystalového cukru 100 g másla 125 g smetany 1/2 lžičky soli 1 vanilkový cukr Dále: máslo na vymazání formiček 200 g čokolády 2 lžíce olivového oleje sekané ořechy (na dozdobení)

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme na malé kousky nakrájené máslo a ostatní suroviny a...

 
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 g majolky 3 lžíce cukru krupice 30 g droždí 1 vejce 150 ml vlažného mléka špetka soli (+ vejce na potření koláčů) Drobenka: 60 g cukru krupice 60 g másla 100 g hrubé mouky 2 lžičky skořice Krém: 200 ml mléka 1 vanilkový cukr 1 lžíce škrobové moučky 3 lžíce moučkového cukru 100 ml másla 1/2 l šlehačky

Postup: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit...

 
Tarte Tatin – Jablečný koláč

Ingredience: 225 g hery 320 g hladké mouky 110 g cukru krupice 3 žloutky 6 jablek 80 g cukru krupice citronová šťáva z 1/2 citrónu mletá skořice

Postup: Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V míse je zakapeme a promícháme s citrónovou šťávou.Dno formy vyložíme pečícím papírem a...

 
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Ingredience: 400 g listového těsta 4-5 jablek 100 g másla 150 g cukru

Postup: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat. Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na...

 
Tarte Tatin (Obrácený koláč)

Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla špetka soli 1 žloutek 5 cl studené vody Náplň: 6-8 jablek (nebo hrušek) 50 g másla 80 g cukru

Postup: Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet. Jablka oloupejte a nakrájejte na...

 
Taštičky plněné jablky a hruškami

Ingredience: 100 g špaldové mouky 100 g polohrubé pšeničné mouky 100 g kukuřičné hladké mouky 1 špetka soli 1 sušené droždí 2 vejce 150 ml vlahého mléka 100 g cukru citronová kůra 80 g rozpuštěného másla 1 vařený brambor najemno nastrouhaný Na potření : 1 vejce Na náplň: jablka (hrušky) trocha skořicového cukru

Postup: Všechny suché ingredience smícháme i s droždím a jemně nastrouhaným bramborem v robotu....

 
Taštičky plněné marmeládou

Ingredience: 1 balení listového těsta marmeláda (dle chuti, já použila jahodovou) vejce na potření cukr moučka na posypání

Postup: Rozválíme si listové těsto do kterého sklenicí uděláme kolečka. Ty potom plníne marmeládou a přehneme na půl. Kraje přeloženého těsta zmáčkneme vidličkou,aby nám vytvořila vzorek. Pomažeme vejcem a pečeme v předehřáte troubě cca 20min. Hotové posypeme moučkovým cukrem.

 
Taštičky s domácími švestkovými povidly

Ingredience: listové těsto (nebo které máme rádi) Já použila oblíbené: hrnek vlažného mléka 1 vejce 120 ml oleje 500 g hladké mouky 7 g sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého) lžička soli cukr 1 vejce na potírání švestková povidla (domácí "peču" si je v remosce, recepty tu už jsou)

Postup: Suroviny dáme do pekárny, program "těsto". Těsto vyválíme na tenko, vezmeme si tvořítko na taštičky (viz foto)...

 
Taštičky s tvarohem

Ingredience: Těsto: 100 g měkkého tvarohu 100 g másla 100 g hladké mouky Náplň: 150 g měkkého tvarohu 1 žloutek krystalový cukr (podle chuti)

Postup: z tvarohu(používám obyčejný z vaničky), másla a mouky vypracujeme těsto - dám do robata a zapnu:-)necháme odpočinout a připravíme si náplň. na pomoučeném vále vyválíme placku cca 3mm silnou, rozkrájíme na čtverce(dělám menší - vypadá to lépe a je jich víc)a...

 
Taštičky s tvarohem nebo jablky a meruňkovým džemem

Ingredience: 2 balení listových těst po 275 g (rozválená) Tvarohová náplň na 2 pláty: 1 vanička tvarohu 1,5 lžíce Vanilmixu (pudink bez vaření) 4 lžíce meruňkového džemu Jablečná náplň na 2 pláty: 2 větší jablka 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky skořice mleté 100 ml vody 1 lžíce vanilkového pudinku /prášek 4 lžíce meruňkového džemu Dále: 2 žloutky 50 ml mléka

Postup: Tvaroh z vaničky dáme do misky, přidáme...

 
Taštičky z jednoduchého křehkého těsta

Ingredience: 300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva vanilka nebo vanilkový cukr najemno nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu 100 g másla nebo Hery (dávám napůl) 1 vejce 3-4 lžíce mléka 1 vejce na potření

Postup: Smícháme sypké suroviny, přidáme rozdrobený změklý tuk, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Necháme v chladu chvíli odpočinout, připravíme plech s pečicím papírem a lehce...

 
Taštičky z tvarohového těsta

Ingredience: Těsto: 250 g měkkého tvarohu 250 g polohrubé mouky 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva špetka soli 5 PL oleje Náplň: *podle toho kterou variantu úpravy zvolíte a) marmeláda (džem) b) ovoce c) např. Nutella

Postup: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto.Vyválíme na cca 3 mm.Vykrajujeme kolečka, dáme trochu náplně, přeložíme kolečko v polovině a slepíme okraje.Jsou 3 varianty...

 
Taťkův borůvkový koláč

Ingredience: 60 g tuku 150 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 2 vejce 4 lžíce mléka 1/4 balíčku kypřícího prášku 250 g borůvek tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání Drobenka: 40 g tuku 40 g moučkového cukru 60 g hrubé mouky vanilkový cukr

Postup: Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, vmícháme žloutky a ušleháme v lehkou pěnu. Těsto zředíme mlékem a vmícháme polovinu prosáté mouky. Z bílků...

 
Tatranková bábovka

Ingredience: 1 Hera 200 g cukru 4 vejce 3 dcl mléka 350 g polohrubé mouky 2 tatranky 1 kypřící prášek

Postup: Heru vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, mléko, kypřící prášek a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme buď ve formě nebo můžeme dát i na plech.

 
Tatranková bábovka s jablky

Ingredience: 3 celá vejce 3/4 hrnku cukru moučka 3/4 hrnku oleje asi 1/2 hrnku mléka 2,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 nastrouhaná tatranka 1 polévková lžíce kandovaného ovoce nebo rozinek

Postup: Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a hr. moukou...

 
Tatrankové řezy

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku mléka 1 hrnek cukru 2 celá vejce vanilkový cukr 1 lžíce rumu 1 prášek do pečiva 4 tatranky Opavia (čokoládové) 4 lžíce másla Na zdobení: čokoládová poleva Na vymazání a vysypání: tuk mouka

Postup: Smícháme nejprve mouku s cukrem a práškem do pečiva.Přidáme nahrubo nastrouhané tatranky.Máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout.Přidáme ostatní suroviny, pak...

 

|<   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz