Ingredience: Biela piškota: 170 g hl. mouky 170 g cukr krupice 170 g Hera 3 vejce 1,5 KL prášku do pečiva Tmavá piškota: kakao 4 pl 2 pl voda + všetko ostatné ako pri bielej Plnka: 250 g práškový cukor 2-3 pl sladké smetany 2 pl rum 150 g másla Poleva: 150 g marcipánová hmota kakaovo-mandlová
Postup: Upečieme si pláty: biely- rozdelíme vajíčka, bielky ušlaháme dotuha, žĺtky s cukrom, Herou, do ušlahaného...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1/2 hrnku cukru 3 lžíce rumu 3 lžíce kakaa 2 lžíce marmelády(dávám jahodovou) 1 čokoládový pudinkový prášek 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 skořicový cukr hrst nasekaných vlašských ořechů hrst nasekaných lískových ořechů hrst rozinek čokoládová poleva
Postup: Ve větší míse smícháme sypké suroviny, pak přidáme ostatní a těsto vlijeme na...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 zakysaná smetana 15% (180-200 g) 1 žloutek 1 lžíce oleje 50 ml vlažné vody 1 špetka soli 2 lžíce másla na potření těsta 1 vejce na potření závinu Náplň: 4 velká jablka 2 skořicové cukry 1/2 hrnečku vlašských ořechů rozinky dětské piškoty
Postup: Vodu, olej, zakysanou smetanu, žloutek a sůl, rozkvedláme v míse, přisypeme mouku a propracujeme těsto, aby se nechytalo...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 1 lžíce cukru moučka (20 g) 40 g rozehřátého másla 1 lžíce octa 100 ml teplé vody Náplň: strouhaná jablka skořicový cukr rozinky namočené v rumu tuk na vymazání plechu
Postup: Mouku s cukrem prosejeme a přidáme rozehřáté máslo.Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky...
Ingredience: 45 dkg hladké mouky 160 ml teplé vody 3 lžíce slunečnicového oleje 2 lžičky octa 1 velké vejce 1 žloutek sůl 10 větších jablek strouhanka skořice cukr krupice 2 vanilkové cukry 1 máslo
Postup: Na vál vysypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.Smícháme teplou vodu se solí, olejem a octem a rozšleháme vejce. Vylijeme do mouky a vypracujeme těsto.V troubě si předehřejeme široký hrnec.Hladké a lesklé...
Ingredience: 300 g hladké mouky sůl 1 vejce 5 kapek octa 1/8 l teplé vody 1 lžíce sádla nebo másla Náplň: 500 g strouhané dýně 200 g cukru 50 g teplého sádla 2 lžíce skořice
Postup: Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme a necháme nejméně 1h odpočinout. Potom těsto trošku vyválíme a vytáhujeme tak tence, pokud to jde. Pak těsto pokapeme sádlem, posypeme cukrem, pokladame nastrouhanou dýní, posypeme skořicí a...
Ingredience: 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 100 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu 1 prášek do pečiva 1 lžíce medu 3 lžíce oleje 450 ml vody 2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)
Postup: Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz....
Ingredience: 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 100 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu 1 prášek do pečiva 1 lžíce medu 3 lžíce oleje 450 ml vody 2-3 banány nakrájené na kolečka
Postup: Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a...
Ingredience: 1 balíček vyváleného listového těsta (asi 275 g) 250 g tvarohu v kostce (nebo 500 g, dle chuti) Do 250 g tvarohu: 1 lžíce moučkového cukru 1 žloutek Dále: švestky (podle velikosti a potřeby) Na drobenku: 250 g hrubé krupice 150 g cukru moučka 80 g másla
Postup: Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický větší plech. Troubu rozpálíme na 170 °C.Tvaroh...
Ingredience: 250 g hořké čokolády (stačí i obyčejná čokoláda na vaření) 250 g másla 200 g moučkového cukru 4 vejce 100 g hladké mouky
Postup: Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme pěnu z moučkového cukru a vajíček. Do vyšlehané pěny přidáme již rozehřátou čokoládu s máslem a zamícháme. Přidáme mouku a opět pořádně zamícháme.Nachystáme si přibližně 10 formiček, pokud nemáme, tak...
Ingredience: 1 máslo (hera) 30 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 15 dkg mletého máku 30 dkg hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 150 ml plnotučného mléka 4 vejce
Postup: Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku, mák, prášek do pečiva...
Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 1 lžička jedlé sody 1/2 hrnku moučkového cukru 3/4 hrnku oleje 1 jablko nastrouhané na jemno 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů 2 lžíce rumu 2 vejce
Postup: Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr a rum šleháme do hustého krému a pomalu přiléváme olej a zašleháme nastrouhané jablko. Ve...
Ingredience: 200 g čokolády na vaření (z Lidlu tu ve žlutém obalu) 300 g zakysané smetany 250 g tvarohu (jaký máte doma) kdo chce více přisladit, přidá vanilkový cukr
Postup: Rozpustíme 200 g čokolády na vaření nad párou.K čokoládě přidáme 300 g zakysané smetany a dobře to celé zamícháme.Přidáme 250 g tvarohu a znovu celou směs promícháme.
Ingredience: 300 g hladké mouky 25 g droždí 1 vejce 1 žloutek 100 ml mléka 70 g másla 60 g cukru moučka špetka soli Náplň: 90 g vanilkového termixu skořice (podle chuti) 2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé
Postup: Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě. Následně jsem si připravila...
Ingredience: Bonbónky: 100 g čokolády na vaření 50 g tuku 100% Sušenky: 140 g hladké mouky 1 žloutek 90 g rostlinného tuku na pečení 30 g cukru moučka + Forma Tescoma (viz poznámka)
Postup: Bonbónky: uvaříte nad párou v kastrolku a pak dejte na hodinu do ledničky.Sušenky: namícháte těsto a dejte do ledničky, po hodině vykrajujte.
Ingredience: 100 g hladké mouky 100 g cukru moučka 50 ml oleje 50 ml mléka 2 vejce 0,5 prášku do pečiva jahody (nebo libovolné ovoce) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.Přidáme cukr, olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto.Jahody nakrájíme na kousky nebo na...
Ingredience: 600 g hladké mouky 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 125 g Hery nebo 2 dl oleje 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 1 prášek do pečiva sůl citronová kůra 250 ml mléka
Postup: V části z odměřeného množství vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Přidáme zbylé mléko, ostatní suroviny a zaděláme těsto.Z těsta můžeme hned dělat koláče, buchty a jiné dobroty.Nenecháváme kynout a...
Ingredience: 4 kg polohrubé mouky 280 g cukru krupice 8 kostek droždí 1 kg másla 1 kg ztuženého tuku 16 vajec (žloutky) 2 l mléka 1 lžička soli 1 máslo 250 ml rumu moučkový cukr na obalení
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout.Necháme odpočinout jen několik málo minut (10 minut).Rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme různými náplněmi. Spojíme konce a dáme na plech vyložený...
Ingredience: 250 g Hery 250 tvarohu v alobalu 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli Náplně: ovoce, povidla,tvaroh, mák (na sladkou variantu) sýry typu niva, balkánský sýr, nebo olešnický tvaroh (na slanou variantu) Na dokončení: cukr moučka (na sladkou variantu) žloutek s trochou mléka (na slanou variantu) semínka na posyp (na slanou variantu)
Postup: Změklou Heru, tvaroh a mouku se špetkou soli vypracujeme v...
Ingredience: 150 g hladké mouky 65 g cukru krupice nebo krystal 65 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva višňový kompot 100 g másla 175 g mletých lískových oříšků 100 g cukru krupice 100 g hnědého cukru 3 vejce 1,5 lžičky prášku do pečiva 50 g hladké mouky čokoládová poleva
Postup: 150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe...
|< 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz