Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Boží milosti III

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 50 g změklého másla 1 vejce 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce rumu 3 lžíce mléka 1 špetka soli Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení

Postup: Všechny suroviny na vále zpracujeme do těsta, které po částech rozválíme a rozkrájíme na menší tvary (např. obdélníky).Každý kousek několikrát prořízneme, aby se milosti při smažení nekroutily.Na pánvi rozehřejeme olej a...

 
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou

Ingredience: 300 g prosáté hladké mouky 80 g smetany ke šlehání 33 % 80 g zakysané smetany 1 lžička soli 4 lžíce rumu nastrouhaná kůra z limetky Dále: olej na smažení moučkový cukr na obalení

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme...

 
Boží milosti z drobenkového těsta

Ingredience: Drobenka: 280 g hladké mouky 140 g másla 1 špetka soli Dále: 10 g cukru moučka 100 g zakysané smetany 1 žloutek pár kapek citronové šťávy sádlo na smažení (nebo olej) moučkový cukr na obalení (nebo smíchaný se skořicí) džem (libovolný)

Postup: Z mouky, soli a studeného másla nakrájeného na kostky vytvoříme ručně nebo v robotu drobenku.Přidáme cukr, žloutek, zakysanou smetanu a kápneme citronovou...

 
Boží milosti--V.

Ingredience: Šlehačka asi 40 dkg polohrubé mouky 2 žloutky 0,5 prášku do pečiva cukr moučka na obalení

Postup: Mouku, pášek do pečiva, žloutky a šlehačku zaděláme jako nudlové těsto. Vyválíme a smažíme z obou stran. Ještě horké obalujeme v cukru.

 
Božská bábovka

Ingredience: 100 g rozinek 100ml rumu 225 g másla 200 g třtinového cukru (nebo cukr krupice) 4 vejce 4 lžíce mléka 150 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva 2 lžičky skořice 1 špetka soli 150 g vlašských ořechů 2 jablka

Postup: Rozinky zalijeme v kastrůlku rumem a zahřejeme těsně pod bod varu. necháme vychladnout.Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vejce jedno po...

 
Božská rolka

Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice 2,5 lžíce hořkého kakaa 1 lžička rumu 1 vanilkový cukr 500 ml smetany ke šlehání 2 sáčky ztužovače šlehačky moučkový cukr dle chuti 1 višňový kompot 1 tabulka hořké čokolády

Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.Ke žloutkům lehce vmícháme ušlehaný tuhý...

 
Božské karamelové větrníčky

Ingredience: Karamelový základ: 80 g cukru krupice 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení (polevy a karamelového krému): 150 g moučkového cukru 3 lžíce vody 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka 60 g vanilkového pudinkového prášku 1 vanilkový lusk 150 g krupicového cukru 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody 80 ml oleje špetka soli 200 g hladké mouky 6 vajec

Postup: Nejprve...

 
Božské koblížky se skořicí

Ingredience: Těsto: 1 tvaroh ve vaničce 4 vejce 200 g hladké mouky 8 lžic rumu 1 prášek do pečiva Na obalení: 5 vanilkových cukrů 1 sáček skořice mleté cukr moučka podle potřeby

Postup: Ve vhodné nádobě ušleháme bílky.V jiné nádobě ušleháme žloutky, ke kterým postupně přidáme tvaroh, rum a mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přimícháme bílky.Lžící nabíráme malé kousky, které pomalu smažíme na oleji z...

 
Božské maliny

Ingredience: 250 ml malinové marmelády 300 g piškotů 200 ml griotky (ještě lépe malinový likér) 300 g malin (i mražených) 600 ml mléka 200 g bílé čokolády 4 žloutky 50 g cukru krupice 1 lžíce Solamylu (nebo Maizeny) 1 smetana na šlehání

Postup: Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a...

 
Božské pomerančové řezy

Ingredience: 3 vejce 160 g cukru krupice 100 ml oleje 200 ml vlažné vody 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce kakaa Náplň: 250 g másla 200 g moučkového cukru 500 g polotučného tvarohu Na dohotovení: 2-3 pomeranče 500 ml pomerančového džusu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na...

 
Božské višňové řezy

Ingredience: Těsto: 3 vejce 160 g cukru 200 ml vlažné vody 100 ml oleje 300 g hladké mouky kypřící prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Náplň: 250 g másla 500 g tvarohu 200 g moučkového cukru + višně (nejlépe vypeckované) Poleva: 500 ml jahodového džusu 1 vanilkový pudinkový prášek 1 vanilkový cukr

Postup: Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny...

 
Božskorolský dortořez

Ingredience: Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3 PL cukru krupice 0,7 l mléka marmeláda Těsto: 5 vajíček 10 dkg cukru krupice 2,5 lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2 zakysané smetany 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1 PL cukru krupice 1 PL vanilkového cukru hořké kakao ovoce na dozdobení

Postup: Polovičku těsta rozdělíme na půl a...

 
Božský jahodový koláč

Ingredience: KORPUS: 250 g hladké mouky 125 g cukru krupice 125 g másla 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru 1 lžíce kypřicího prášku špetka soli TĚSTO: 250 g Mascarpone 200 g šlehačky 50 g cukru krupice 1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker) 1 citrón NA OZDOBU: 500 g jahod nebo jakéhokoliv ovoce 1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker)

Postup: Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou...

 
Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Ingredience: Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr 1 špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g rebarbory 500 g jahod 150 g krupicového cukru 1/2 balíčku vanilkového pudinku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 1/2 lžičky soli 180 g másla

Postup: Zap...

 
Božský koláč

Ingredience: Těsto: 300 ml bílého jogurtu 120 g cukru 150 ml oleje 1 vejce 320 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Na náplň: ovoce dle vlastního výběru tvaroh cukr dle chuti žloutek Na drobenku: máslo mouka cukr Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu moučkový cukr na posypání

Postup: Suroviny smícháme na řidší těsto, plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas...

 
Božský koláč od Jarušky

Ingredience: 300 ml bílého jogurtu 120 g cukru 150 ml oleje 2 vejce 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Drobenka: 150 g hladké mouky 120 g cukru moučka 150 g másla

Postup: Vše smícháme na řídší těsto, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (já dala na pečící papír), poklademe ovocem a nakonec posypeme drobenkou, vložíme do trouby, pečeme cca 40 min.

 
Božský perník

Ingredience: 2 hrnky mléka 3/4 hrnku oleje 1 vejce 3 lžíce rumu 1 lžíce marmelády 2 lžíce kakaa 1 skořicový cukr 1 sáček prášku do pečiva 1 sáček prášku do perníku 1 sáček čokoládového pudinku 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 160 °C.Všechny suroviny včetně pudinkového prášku smícháme...

 
Božský reveňový koláč (jako dortík)

Ingredience: Těsto: 8 lžic másla (nebo Hery) 0,75 hrnku moučkového cukru 0,75 hrnku mléka 1,25 hrnku hladké mouky 1 balíček vanilkového cukr 2 žloutky 1 balíček kypřicího prášku do pečiva Krém: 1 kg reveně 250 g cukru 1 balíček vanilkového pudinku 1 kelímek zakysané smetana (200 g) 50 g tuku (Hery) 3 vejce

Postup: Nejprve pokrájíme reveň a prosypeme ji cukrem, necháme stát, až pustí šťávu. Do hrnce dáme...

 
Božtěšický koláč

Ingredience: 1/4 l vody 200 g cukru 125 g Hery (1/2 kostky) 400 g polohrubé mouky špetka soli 2 vejce 1 prášek do pečiva čerstvé jahody Žmolenka: 200 g polohrubé mouky 100 g cukru či dle chuti olej nebo máslo tuk mouka

Postup: Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli. Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce. Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný...

 
Bramborová bábovka

Ingredience: 250 g vařených brambor 3 vejce - z bílků sníh 250 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva 130 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera) 130 g cukru (dávám méně) 1 vanilkový cukr lžíce citrónové šťávy může být i trochu kůry rozinky nebo ořechy - nemusí být

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny a nakonec sníh z bílků. Pečeme v mírněji vyhřáté troubě (asi na 160...

 

|<   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz