Ingredience: 300 g vypeckovaných třešní 130 g oloupané rebarbory 2 plátky z bio citronu 50 g krupicového cukru 1/2 vanilkového cukru 350 g vody 1/2 lžíce tuzemáku
Postup: Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky oloupaného citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme.Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak...
Ingredience: 300 g vypeckovaných třešní 100 ml vody 50 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 20 g jemně strouhaného kokosu 40 g hořké čokolády 1 lžíce tuzemáku 125 g tvarohu 100 g smetany na šlehání
Postup: Třešně rozmačkáme, přidáme vodu, cukr (přidáme podle potřeby), vanilkový cukr, kokos a povaříme. Ke konci přidáme na kousky nalámanou čokoládu, necháme ji rozpustit a odstavíme. Pak přidáme necelou lžíci...
Ingredience: ovesné vločky mléko vajíčko ovoce (třešně a borůvky) skořice
Postup: Jednoduše uvaříme ovesnou kaši a rozmícháme do ni vajíčko. Do formiček na muffiny dáme na dno ovoce (nezapomeneme lehce vymazat), na ovoce dáme ovesnou kaši a navrch zase ovoce, posypeme skořicí.Dáme péct do předehřáté trouby. Ozdobíme dle fantazie.
Ingredience: Korpus: 200 g másla 250 g hladké mouky 4 vejce 200 g moučkového cukru 1/2 kypřicího prášku do pečiva 20 g mleté zrnkové kávy tuk polohrubá mouka Náplň: 500 g třešní 200 ml vody 50 g krupicového cukru 1 vanilkový pudink Dohotovení: 250 ml smetany ke šlehání 20 g instantní kávy 1 vanilkový cukr
Postup: Máslo utřeme se žloutky do pěny. Do té vmícháme hustý sníh z bílků. Nakonec přidáme mouku...
Ingredience: 4 vejce 2 hrnky cukru krupice 1 hrnek mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 500 g vypeckovaných třešní 5 lžic kokosové moučky máslo na vymazání pekáčku strouhanka na vysypání
Postup: Celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího...
Ingredience: 300 g vypeckovaných třešní 113 g rozpuštěného másla 2 vejce 80 ml mléka 150 g cukru krytstal 65 g hladké mouky 65 g polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 55 g mletých mandlí 1 lžička vanilkového extraktu ½ lžičky mandlového extraktu špetka soli
Postup: Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky (3-5 minut), až je hmota bílá, přidáme vanilkový i mandlový...
Ingredience: 150 g odpeckovaných třešní 150 g oloupané rebarbory 100 ml vody 50 g cukru krupice (dle potřeby) 1 vanilkový cukr 250 g tvarohu z vaničky 100 g smetany na šlehání
Postup: Rebarboru nakrájíme na plátky, přidáme třešně, vodu, cukr a vanilkový cukr. Za občasného promíchání necháme krátce povařit - rozvařit.Odstavíme a necháme důkladně vychladit. Pak smícháme s tvarohem a ušlehanou smetanou. Nemusí...
Ingredience: Ovoce: třešně, můžeme použít i jiné, např. švestky Žmolenka: 1/4 hrnku mletých ovesných vloček 1/4 hrnku hrubé mouky 1/2 kostky másla 1 hrnek práškového cukru 1 vanilkový cukr Těsto : 1 hrnek hrubé mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky mléka 1/2 hrnku oleje 1 celé vejce 1/2 prášku do pečiva Tvaroh: 1 kostka tvarohu 1 sáček pudinku 3 lžíce cukru 1 celé vejce 1/2...
Ingredience: Těsto na formu cca 26 cm nebo do pekáčku: 3 vejce 70 g cukru krupice vanilkový cukr nebo aroma 2 lžíce oleje 2 lžíce vlažné vody 1 lžička prášku do pečiva 100 g polohrubé mouky Náplň: 400 ml smetany ke šlehání - 33% 250 g měkkého tvarohu nebo mascarpone cca 3 lžíce moučkového cukru, dle chuti 2 hrsti třešní - vypeckovaných Dále: 2 hrsti třešní - vypeckovaných dortové...
Ingredience: 200 g třešní 3 lístky čerstvé máty cca 50 ml vody cca 3 lžíce chia semínek
Postup: Třešně umyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme s mátou a trochou vody dohladka. Poté vmícháme chia semínka a necháme 20 min odstát.Následně hmotu znovu zamícháme, rozdělíme do skleniček nebo mističek a uložíme do lednice.Necháme odležet nejméně 4 hodiny, lépe ale přes noc. Před podáváním ozdobíme snítkou máty a...
Ingredience: 150 ml mléka 20 g čerstvého droždí 1 žloutek 1 lžíce třtinového cukru 75 ml oleje 300 g polohrubé mouky 1 špetka soli ovoce (třešně, meruňky, rybíz) na posypání cukr skořicový tuk na vymazání plechu
Postup: Všetko naložíme do DP (okrem ovocia) a pustíme program cesto.Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomastený plech, posypeme s ovocím a škoricovým cukrom, alebo posýpokou.Vložíme do vyhriatej rúry...
Ingredience: 230 g másla 8 vajec 330 g mouky 500 g třešní 100 g vanilkového cukru K podávání: moučkový vanilkový cukr
Postup: Máslo ponechat v misce až dosáhne pokojové teploty a bude snadno roztíratelné.Rozklepnout vejce a oddělit žloutky a bílky. Žloutky přidat k máslu a dřevěnou lžící vymíchat do hladka. Z bílků vyšlehat s cukrem tuhý sníh.Nejprve přidat mouku, nakonec lehce vařečkou vmíchat tuhý...
Ingredience: 1,5 velké sklenice třešní 30-40 ks mandlí 250 g cukru krupice 250 g hladké mouky 250 g másla 4 vejce špetka soli
Postup: Máslo rozpustíme, vejce utřeme s cukrem a smícháme s moukou a prochladlým máslem, přidáme sůl.Tukem vytřeme plech a pokryjeme těstem.Třešně vypeckujeme a rozkrájíme na půlky, mandle nastrouháme na plátky.Půlkami třešní pokryjeme těsto (řezem navrch), posypeme mandlemi.Pečeme...
Ingredience: 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 125 g kokosové mouky (Adveni Medical) 1 lžíce chia mouky (Adveni Medical) 110 g cukru 1 prášek do pečiva 1/2 lžičky Xanthanu šťáva a kůra z 1 citronu 3 lžíce oleje voda podle potřeby (cca 550 ml) kompotované třešně (čerstvé)
Postup: Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme...
Ingredience: 8 lžic oleje 12 lžic moučkového cukru 2 vejce 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150 ml mléka hrubá mouka na vysypání plechu tuk na vymaštění plechu Drobenka: 150 g polohrubé mouky 70 g moučkového cukru 50 g másla Puding: 2 balíčky vanilkového pudingu 3/4 l mléka cukr podle chuti třešně nebo jiné ovoce...
Postup: Všechny suroviny na těsto zpracujeme vařečkou a...
Ingredience: Těsto I: 180 g hladké mouky 40 g moučkového cukru 100 g másla (nebo jiného tuku) 1 žloutek 2 lžíce vody Těsto II: 90 g moučkového cukru 1 lžíce vanilkového cukru 60 g másla (nebo jiného tuku) 2 vejce 100 g vlašských ořechů 40 g hladké mouky 1/3 lžičky prášku do pečiva Dále: 200 g třešní (podle potřeby)
Postup: Těsto I. Prosejeme a smícháme hladkou mouku s cukrem, přidáme na malé kousky...
Ingredience: 4 vejce 150 g cukru krupice 70 g mletých ořechů 70 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 400 g třešní tuk (na vymazání) strouhanka (na vysypání formy)
Postup: Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme se 2/3 cukru, vmícháme ořechy, mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh z ušlehaných bílků s poslední 1/3 cukru. Opatrně vmícháme do těsta.Vymažeme a vysypeme formu,...
Ingredience: Na těsto: 300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr trochu citronové kůry 1 vejce 200 g másla (nebo jiného tuku) Náplň: 200 g třešní 200 ml vody 60 g krupicového cukru 1 vanilkový pudink (v prášku) Na povrch: 300 g třešní (podle potřeby)
Postup: Mouku a moučkový cukr prosejeme, přidáme vanilkový cukr, kůru, vejce a na menší kousky nakrájený tuk. Zpracujeme na pevné a soudržné...
Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr citronová kůra 1 lžička prášku do pečiva, plnější 0,5 kostky droždí (21 g) 1 žloutek 1 špetka soli 2 lžíce rumu 300 ml mléka 100 ml oleje Dále: olej na vymazání plechu bílek na potření okrajů těsta 1 kg třešní vypeckovaných 500 g měkkého tvarohu 2 lžíce vanilkového pudinku cukr krupice (dle...
Ingredience: 4 vejce 180 g krupicového cukru 250 g másla 250 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 250 ml vaječného likéru 100 g hořké čokolády miska třešní 300 ml smetany ke šlehání 2 lžičky vanilkového cukru
Postup: Cukr a máslo spolu dobře ušleháme do pěny, po jednom přišleháme vejce, přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, vaječný likér a nakonec vmícháme hořkou čokoládu nasekanou...
|< 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz