Ingredience: 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g másla (rozehřátého) dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) kousek másla (na vymazání formiček) Na potření: 1 vejce 1 lžíce vody
Postup: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a...
Ingredience: 1 kg pšeničné mouky hladké 50 g droždí 10 g cukru do kvásku 190 g cukru do těsta 150 g margarínu 10 g soli 2 vejce do těsta 2 vejce na mašlování 30 g máku na zdobení.. Množství přibližně 3,8 dcl vody (dle vaznosti mouky) (Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí...
Ingredience: 250 ml mléka 2 vejce 90 g rozpuštěného másla špetka soli 600 g polohrubé mouky 20 g droždí 1 vanilkový cukr 1 lžíce krupicového cukru 200 g čokolády (tabulky) vejce na potření
Postup: Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5cm. Do horní...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 KL soli 100 g moučkového cukru 100 g másla 300 ml vlažné vody 1 vejce Na kvásek: 50 ml vlažné vody 25 g droždí 1 KL cukru Náplň: 3 ks jablíčka na kostky skořice citronová šťáva 4 kulaté piškoty vanikový cukr Na potírání: žloutek + 1 KL smetany na posyp celý mák
Postup: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva...
Ingredience: Na těsto: kostka droždí 200 g cukr krupice 400 ml mléka 1000 g hladké mouky lžička soli 2 vejce 2 žloutky 150 g Hery tuk na plech Na dohotovení: 2 bílky mák
Postup: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Poté těsto...
Ingredience: 1/3 hrnku mléka 2 vejce 5 lžic Hery (rozpuštěné) 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky 1 špetka soli 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 kostky droždí (21 g) 18 švestek 1 vejce (na potření) moučkový cukr na posypání povrchu
Postup: Těsto zaděláme v domácí pekárně.Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 vejce sůl čestvě mletý pepř 1-2 lžíce vody (podle potřeby) Dále: 500 g brokolice 200 g strouhaného sýra 250 ml smetany ke šlehání 3 vejce sůl pepř muškátový oříšek pažitka petrželka
Postup: Vypracujeme si křehké těsto a dáme jej cca na 1 hod. odležet do chladničky. Mezi tím si ovaříme brokolici (já ji pařila v parním hrnci 10 minut) a ihned schladíme...
Ingredience: 2 broskve 70 g třtinového cukru 1 citrón (šťáva) 1 vanilkový lusk 100 ml sladkého bílého vína Malinový přeliv: 150 g malin 30 g třtinového cukru 100 ml sladkého bílého vína Dále: 4 porce vanilkové zmrzliny
Postup: Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s cukrem a...
Ingredience: 3 vejce 250 g cukru krupice 120 g másla 350 g polohrubé mouky 3 lžíce mandlových plátků 3 smetany ke šlehání 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření) 50 g kakaa 50 g strouhané čokolády
Postup: Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové těsto rozetřeme na tukem...
Ingredience: 2 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky kakaa 1 velká konzerva broskvového kompotu trochu broskvové marmelády nebo meruňkové marmelády 250 ml smetany ke šlehání čokoládová poleva kokos nebo cukrářské barevné zdobení
Postup: Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.Těsto vlijeme do menšího...
Ingredience: 400 g listového těsta 3 broskve 6 piškotů skořicový cukr 50 g rozinek rum nebo rumová esence pro namočení hrozinek 1 vejce moučkový cukr
Postup: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút.Lístkové cesto rozvaľkáme na plát....
Ingredience: Korpus: 250 g hladké mouky 250 g cukru krystalu 4 ks vajec 1 kompot - broskve 1/2 prášku do pečiva 10 lžic oleje 10 lžic vody Krém: 1 33% šlehačka 1 ztužovač šlehačky 2 zakysané smetany 100 g cukru krystalu Poleva: šťáva z kompotu 1 vanilkový puding 1 lžíce cukru moučka
Postup: Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a...
Ingredience: 1/2 kg sušeného mléka 25 dkg másla 15 dkg mletého cukru 2 citrony - sťáva z nich rum dle potřeby 2 syrové žloutky žluté barvivo - vše zpracovat Náplň: piškoty (polámané cukroví,odřezky z dortů) marmeláda rozinky kokos rum kakao
Postup: Z piškotové hmoty děláme kuličky, které obalíme ve hmotě ze sušeného mléka, tupou stranou nože uděláme na kuličku čárku (prdelku) a dáme na plech. Až máme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice 150 g másla 1 hrnek cukru krystal špetka soli 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 hrnek nahrubo sekaných ořechů 1,5 hrnku broskví (na kostky nakrájených) mléko podle potřeby
Postup: Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajíčka, každé dobre zašľaháme. Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, soľou...
Ingredience: 4 vejce 130 g másla 220 g cukru 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 3/4 prášku do pečiva 100 ml mléka 6 půlek kompotovaných broskví 2 lžíce kakaa
Postup: Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl...
Ingredience: 3 vejce 1 hrnek cukru moučka 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2,5 hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva broskve
Postup: Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený papírem, poklademe broskvemi a pečeme v troubě na 200 C cca 25 minut. Vyzkoušíme...
Ingredience: 250 g másla 250 g moučkového cukru 4 celá vejce 400 g polohrubé mouky 1 malá lžička kypřícího prášku 750 g broskví (oloupaných a na tenčí kousky pokrájených) 2 lžíce mandlových lupínků 3 lžíce rozinek (Podle chuti můžeme nahradit broskve višněmi -) povrch pak posypeme skořicový cukr nebo hruškami (- půlky hrušek poskládáme na těsto oblou stranou nahoru a posypeme hrubým krystalem...
Ingredience: Na těsto: 240 g polohrubé mouky 60 g moučkového cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 vejce 150 g másla Na náplň: 300 g tučné zakysané smetany 100 g moučkového cukru 4 žloutky 3 lžíce bramborového škrobu 1 lžíce citronové šťávy 6 broskví
Postup: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a...
Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 0,75 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot nebo čerstvé ovoce skořice Drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup: Vejce utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.Přilijeme postupně mléko, olej a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Připravíme si drobenku smícháním třtinového...
Ingredience: 4-5 hodně zralých broskví 400 g kysané smetany šťáva z 1 pomeranče cukr podle chuti (nebo med) 4 plátky želatiny Na ozdobu: šlehačka nebo kysaná smetana broskev
Postup: Omyté broskve vypeckujeme a dáme do mixovací nádobky.Přidáme ostatní suroviny (kromě želatiny) a rozmixujeme.Pak přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Vlijeme do skleniček a dáme do chladu alespoň na 2 hodiny.Před...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz