Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Brazilská roláda

Ingredience: Těsto: 250 g povoleného másla 240 g cukru krupice (rozdělit na polovinu) 6 žloutků 6 bílků 250 g pšeničné mouky hladké 2 špetky soli Náplň: 250 g marmelády Na posypání: moučkový cukr tuk na vymazání plechů mouka na vysypání plechů

Postup: Připravíme si minimálně dva plechy 35x25x1,5cm které vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Předehřejeme si troubu (na 200 °C horkovzduch, elektrická trouba...

 
Brémský velikonoční chlebíček

Ingredience: 370 g polohrubé mouky 35 g čerstvého droždí 50 g cukr krupice 200 g másla 125 ml mléka 75 g nasekaných mandlí 125 g kandované citronové kůry 1 citron (šťáva a kůra) 25 g práškového cukru 1 vanilkový cukr Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté a poté sypké. Navrch rozdrobíme droždí a...

 
Bretaňský far

Ingredience: 6 vajec 250 g krupicového cukru 250 g polohrubé mouky 130 g slaného másla (nebo obyčejného a lžička soli) 1 litr plnotučného mléka 2 lžíce rumu 1 vanilinový cukr asi 150 g vypeckovaných sušených švestek

Postup: Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny. Mléko svaříme v...

 
Brioška

Ingredience: 250 ml mléka 10 g sušeného droždí 500 g hladké mouky 60 g cukru 1 vejce 8 g soli 70 g másla Na potření: žloutek rozšlehaný se lžící smetany

Postup: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta...

 
Briošky

Ingredience: 650 g hladké mouky 275 g másla 4 vejce 60 g moučkového cukru 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 4 lžíce vlažného mléka 1 lžíce cukru 2 špetky soli Dále: 1 vejce na potření náplň dle chuti cukrový rozvar (nemusí být) plátky mandlí (nemusí být)

Postup: Mléko smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme lžíci cukru, mouky a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme s cukrem, přidáme vejce, kvásek a vypracujeme...

 
Briošky - brioche

Ingredience: 2,5 PL cukru 15 g kvasnic 250 g hladké mouky 3 vejce + 1 vejce na potření 1/2 KL soli 125 g másla 35 ml mléka

Postup: Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny. Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto...

 
Briošky - klasický francouzský recept

Ingredience: 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g másla (rozehřátého) dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) kousek másla (na vymazání formiček) Na potření: 1 vejce 1 lžíce vody

Postup: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a...

 
Briošky různých tvarů

Ingredience: 1 kg pšeničné mouky hladké 50 g droždí 10 g cukru do kvásku 190 g cukru do těsta 150 g margarínu 10 g soli 2 vejce do těsta 2 vejce na mašlování 30 g máku na zdobení.. Množství přibližně 3,8 dcl vody (dle vaznosti mouky) (Doba zrání těsta je 1,5-2 hodiny. Po 40 minutách přetěžujeme. Doporučená hmotnost 30g, 43g, 86g. Z 1 kg mouky = 50ks po 30g, =35ks po 43g, =16ks po 86g. Pro domácí...

 
Briošky s čokoládou

Ingredience: 250 ml mléka 2 vejce 90 g rozpuštěného másla špetka soli 600 g polohrubé mouky 20 g droždí 1 vanilkový cukr 1 lžíce krupicového cukru 200 g čokolády (tabulky) vejce na potření

Postup: Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5cm. Do horní...

 
Briošky s jablkovou náplní

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 1/2 KL soli 100 g moučkového cukru 100 g másla 300 ml vlažné vody 1 vejce Na kvásek: 50 ml vlažné vody 25 g droždí 1 KL cukru Náplň: 3 ks jablíčka na kostky skořice citronová šťáva 4 kulaté piškoty vanikový cukr Na potírání: žloutek + 1 KL smetany na posyp celý mák

Postup: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva...

 
Briošky s mákem

Ingredience: Na těsto: kostka droždí 200 g cukr krupice 400 ml mléka 1000 g hladké mouky lžička soli 2 vejce 2 žloutky 150 g Hery tuk na plech Na dohotovení: 2 bílky mák

Postup: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sul, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut. Poté těsto...

 
Briošky se švestkami

Ingredience: 1/3 hrnku mléka 2 vejce 5 lžic Hery (rozpuštěné) 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky 1 špetka soli 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 kostky droždí (21 g) 18 švestek 1 vejce (na potření) moučkový cukr na posypání povrchu

Postup: Těsto zaděláme v domácí pekárně.Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných...

 
Broskev Melba

Ingredience: 2 broskve 70 g třtinového cukru 1 citrón (šťáva) 1 vanilkový lusk 100 ml sladkého bílého vína Malinový přeliv: 150 g malin 30 g třtinového cukru 100 ml sladkého bílého vína Dále: 4 porce vanilkové zmrzliny

Postup: Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme maliny s cukrem a...

 
Broskové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi

Ingredience: 3 vejce 250 g cukru krupice 120 g másla 350 g polohrubé mouky 3 lžíce mandlových plátků 3 smetany ke šlehání 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření) 50 g kakaa 50 g strouhané čokolády

Postup: Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Piškotové těsto rozetřeme na tukem...

 
Broskve v čokoládě

Ingredience: 2 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky kakaa 1 velká konzerva broskvového kompotu trochu broskvové marmelády nebo meruňkové marmelády 250 ml smetany ke šlehání čokoládová poleva kokos nebo cukrářské barevné zdobení

Postup: Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.Těsto vlijeme do menšího...

 
Broskve v lístovém těste

Ingredience: 400 g listového těsta 3 broskve 6 piškotů skořicový cukr 50 g rozinek rum nebo rumová esence pro namočení hrozinek 1 vejce moučkový cukr

Postup: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút.Lístkové cesto rozvaľkáme na plát....

 
Broskvičkové řezy

Ingredience: Korpus: 250 g hladké mouky 250 g cukru krystalu 4 ks vajec 1 kompot - broskve 1/2 prášku do pečiva 10 lžic oleje 10 lžic vody Krém: 1 33% šlehačka 1 ztužovač šlehačky 2 zakysané smetany 100 g cukru krystalu Poleva: šťáva z kompotu 1 vanilkový puding 1 lžíce cukru moučka

Postup: Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a...

 
Broskvičky

Ingredience: 1/2 kg sušeného mléka 25 dkg másla 15 dkg mletého cukru 2 citrony - sťáva z nich rum dle potřeby 2 syrové žloutky žluté barvivo - vše zpracovat Náplň: piškoty (polámané cukroví,odřezky z dortů) marmeláda rozinky kokos rum kakao

Postup: Z piškotové hmoty děláme kuličky, které obalíme ve hmotě ze sušeného mléka, tupou stranou nože uděláme na kuličku čárku (prdelku) a dáme na plech. Až máme...

 
Broskvová bábovka

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice 150 g másla 1 hrnek cukru krystal špetka soli 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 hrnek nahrubo sekaných ořechů 1,5 hrnku broskví (na kostky nakrájených) mléko podle potřeby

Postup: Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajíčka, každé dobre zašľaháme. Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, soľou...

 
Broskvová bábovka

Ingredience: 4 vejce 130 g másla 220 g cukru 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 3/4 prášku do pečiva 100 ml mléka 6 půlek kompotovaných broskví 2 lžíce kakaa

Postup: Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl...

 

|<   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz