Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka pokojové teploty 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva Tvarohová náplň: 2 tvarohy ve vaničce (celkem 500 g) 1 hrnek cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink 2 vejce 3/4 hrnku mléka (pokud máme tvaroh v kostce, tak dáme mléka 1 hrnek)) Dále: 1/2 hrnku povidel

Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.V druhé míse zpracujeme...

 
Úžasný "tažený" štrúdlík

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 2 lžíce oleje 1 lžíce octa troška soli 100 g cukru (dle chuti) 200 ml vlažné vody (podle potřeby) Náplň: strouhanka jablka cukr skořice rozinky

Postup: Všechny suroviny na těsto společně zamícháme - pozor na množství vody, je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta.Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Jakmile je vytáhneme z lednice, zapneme troubu na 180...

 
Úžasný Filo jablečný závin

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 3 lžíce oleje 1 hrnek vody Náplň: jablka rozinky namočené v rumu rum skořice mletá skořicový cukr

Postup: Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu. Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet. Mezítím si připravíme náplň z nadrobno nakrájených jablek, rozinek a skořice. Můžete přidat i jiné...

 
Úžasný karamelový řez

Ingredience: Tmavé piškotové těsto: 4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce pol. mouky 1 lžička prásku do pečiva 1 lžíce kakaa (rozpis na 1 plát a potřebujem těsta 2) Sněhové těsto: 4 bílky 240 g cukru krystal Karamelový krém: 300 g cukru krystal 250 ml smetany (30%) 1 pudink (vanilkový) 300 ml mléka 4 žloutky 250 g másla

Postup: Tmavé piškotové těsto: Ušleháme si bílky do kterých přidáme cukr a poté...

 
Úžasný letní koláč bez těsta s jahodami a borůvkami

Ingredience: Drobenka: 600 g polohrubé mouky 250 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 Hera 1 prášek do pečiva Náplň: 1 l mléka 2 vanilkové pudinky 2 lžíce cukru Ovoce: jahody borůvky maliny

Postup: Z uvedených surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Na pekáč položíme pečicí papír – je důležitý! Na něj vysypeme 3/4 směsi. Z mléka, pudinkových prášků a cukru připravíme běžným způsobem pudink. Ten...

 
Úžasný tvarohový moučník

Ingredience: 2 vejce 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 hrnek mléka(to je na 1/2 těsta) (Do druhé poloviny se pak ještě přidá) kakao 2 lžičky rozpustné kávy Krém: 1/2 l mléka 2 vanilkové pudinky cukr 2 tvarohy rum 1/2 másla Poleva: 2 zakysané smetany 1 čokoláda na vaření

Postup: Smícháme vejce, cukr, olej, mouku, prášek do pečiva, van.cukr a mléko....

 
Úžasný tvarohový moučník ke kávě

Ingredience: Těsto: 2 celá vejce 1 hrnek cukru krupice 0,5 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 hrnek mléka kakao 2 lžičky rozpustné kávy Krém: 500 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr podle chuti 500 g tvarohu (vaničky) rum podle chuti 125 g másla Poleva: 500 g zakysané smetany 100 g čokolády na vaření

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.Suroviny smícháme dohromady a...

 
Vafle

Ingredience: 125 g Hery 100 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 250 g polohrubé mouky 100 ml mléka 100 ml vody 1/2 prášku do pečiva citronová kůra špetka soli

Postup: Změklou heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme střídavě mléko, vodu, mouku a sůl a prášek do pečiva. Dochutíme citr. kůrou. Pečeme ve vaflovači vafle. Potřeme marmeládou, dozdobíme šlehačkou, polevou atd.

 
Vafle II.

Ingredience: 125 g másla 50 g cukru 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 250 g hladké mouky 4 vejce 150 ml podmáslí (nebo kefír)

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přidáme vejce. Potom vmícháme ostatní přísady.Necháme asi 1 hodinu těsto odpočinout v lednici.Zapneme vaflovač a necháme nahřát.Potom opatrně naléváme naběračkou těstíčko a necháme asi 5 minut péct. Vafle jsou hotové, když jsou i uvnitř...

 
Vafle kynuté přes noc

Ingredience: 7 g (1 sáček) sušeného droždí 1/2 hrnku vody teplé asi 40°C 1 kávová lžička cukru 2 hrnky mléka teplého asi 40°C 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť) 2 polévkové lžíce přepuštěného másla 1 polévková lžíce řepkového oleje 1 a 3/4 hrnku hladké mouky 1 kávová lžička soli

Postup: Do větší mísy nalijeme teplou vodu, přidáme cukr a rozmícháme droždí. Necháme odstát asi minut. Pak přidáme mléko,...

 
Vafle s marmeládou, šlehačkou a ovocnou omáčkou

Ingredience: 100 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 180 g másla 3 vejce 200 ml mléka Omáčka: 1 balení mraženého ovoce šťáva z 1/2 citronu 3 lžíce krupicového cukru Na zdobení (podle chuti): šlehačka marmeláda nutela arašídové máslo kakao ovoce

Postup: Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny (šlehala jsem asi 10 minut). Otáčky snižte a přidejte jedno vejce po druhém. Vždy...

 
Vafle s vůní skořice, vanilky a kakaa

Ingredience: 4 vejce 125 g změklého másla 130 g cukru vanilkový cukr 250 g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 20 g Holandského kakaa na 1/4 lžičky skořice pár kapek vanilkové esence

Postup: Vejce vyšleháme se změklým máslem, postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr a též zašleháváme do máslovovaječné hmoty do pěny. Kapneme pár kapek vanilkové esence, přidáme skořici. Mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao...

 
Vaječný moučník s vůní koňaku

Ingredience: 300 g tučného jogurtu (2 Floriany-vaječný koňak) 1 vanilkový pudink 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 10 g prášku do pečiva 60 g cukru špetka soli 1 panák vaječného koňaku drobné ovoce na ozdobu

Postup: Používáme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s jogurtem,...

 
Vajíčka s vaječným koňakem

Ingredience: vajíčka (vaječné skořápky - korpusy) lučina vanilkový cukr vaječný koňak (žloutek) pudinkový prášek nebo škrob

Postup: Vajíčka jedno po druhém na kulatějším konci naklepneme a opatrně postupně odlámeme skořápku. Obsah vajíčka vyklepneme do misky. Skořepiny důkladně vymyjeme, vypláchneme vařící vodou a necháme oschnout. Lučinu - nejlépe domácí - smícháme s vanilkovým (ne vanilinovým) cukrem a...

 
Valašské frgále

Ingredience: Těsto na 5 koláčů: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 240 g másla 240 cukru 60 g droždí 4 žloutky mléko sůl Drobenka: 500 g másla (hery, oleje) 300 g moučkového cukru 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 3 sáčky vanilkového cukru citrónová kůra skořice

Postup: 1. Z droždí, mléka a části cukru připravíme kvásek a necháme vzejít. Pak jej i ostatní suroviny důkladně prohněteme a těsto...

 
Valašské frgály

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g hrubé mouky 120 g cukru moučka 2 žloutky 120 g rozpuštěného vlažného másla (nebo jiného tuku) 5 g soli větší špetka citronové kůry 220-250 ml mléka (podle potřeby) 30 g čerstvého droždí Různé náplně dle výběru: tvarohová povidlová maková zelná hrušková jablečná Drobenka: 250-350 g polohrubé mouky 200 g másla nebo jiného tuku 200 g cukru moučka trocha rumu...

 
Valašský frgál

Ingredience: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 250 g másla 250 g mletého cukru 60 g droždí 4 žloutky 200 ml vlažného mléka 1 špetka soli 1 žloutek na potření 100 g másla 100 g rumu na pokropení 50 g moučkového cukru na posypání Hrušková náplň: 300 g sušených hrušek 200 g sušených jablek 100 g švestkových povidel 150 g cukru 100 g nastrouhaného perníku skořice tlučený hřebíček badyán 100 ml rumu

Postup: Při...

 
Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Ingredience: Těsto: 250 ml vlažného mléka 35 g droždí 500 g prosáté polohrubé mouky 125 g rozpuštěného másla 3 žloutky 100 g moučkového cukru špetka soli Náplně: mák tvaroh marmeláda Drobenka: 60 g krupicového cukru 60 g polohrubé mouky 60 g másla Na dohotovení: 60 g másla na potření frgálů (rozpuštěného)

Postup: Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém...

 
Valentýnská srdíčka

Ingredience: 5 vajec 4 lžíce mouky (použila jsem dortovou mouku Babiččina volba) 1 lžíce kakaa 1 vanička odtučněného tvarohu stévie (dle chuti) jahody, meduňka nebo máta na ozdobu

Postup: Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj opatrně vmícháme žloutky.Nakonec opět zlehka vmícháme po částech mouku a lžíci kakaa. Hotové těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v...

 
Valentýnská bábovka

Ingredience: 2 skleničky (200 ml) polohrubé mouky 1 sklenička cukru krupice 1 prášek do pečiva 1/2 skleničky mléka 1/2 skleničky oleje 4 vejce Dále: 1 jahodový pudink (prášek) 3 polévkové lžíce mléka 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu

Postup: Smícháme cukr s vejcí, přidáme olej a umícháme dohladka. Přidáme mouku s práškem, mléko. Polovinu těsta odlijeme a přidáme do něj pudink rozmíchaný s mlékem a...

 

|<   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz