Ingredience: 1 ks vejce 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek mléka vanilkové aroma vanilkový jogurt špetka sody
Postup: Proseji mouku a smíchám s cukrem a špetkou sody, přidám žloutek a olej, vlažné mléko, vanilkové aroma. Vmíchám vanilkový jogurt a nakonec opatrně vmíchám sníh z bílku. Těsto naliji na půl do formy, pokladu marmeládu dle chuti a zbytek doliji těstem. Peču na 190...
Ingredience: 185 ml plnotučného mléka 250 ml smetany 100 g cukru 2 plátky želatiny 1 vanilkový lusk
Postup: Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v...
Ingredience: smetana vanilkový lusk cukr krystal želatina čerstvé jahody med citron mango mražené jahody pomeranče máta
Postup: PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60 stupňů přidáme želatinu a pořádně...
Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku cukru 1 sáček vanilkového cukru 500 ml šlehačky 250 ml mléka 3 lžičky vanilkového extraktu
Postup: Vejce rozklepneme do mísy a šleháme mixérem asi 2 minuty.Potom po částech přidáváme cukr. Po vsypání všeho cukru mícháme ještě 1 minutu.Přidáme smetanu, mléko a extrakt a promícháme. Už nemixujeme.Nalijeme do zmrzlinovače.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání (33%) 125 ml mléka 1 vanilkový lusk 3 žloutky 1 vanilkový cukr 90 g cukru krystal (nebo krupice)
Postup: Do hrnce nalijeme smetanu a mléko. Rozřízneme vanilkový lusk a semínka vydloubneme. Semínka i lusk dáme do mléka se smetanou.Za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty a pak hrnec odstavíme. Směs necháme louhovat alespoň 45 minut, potom...
Ingredience: 1 litr mléka nebo smetany 8 žloutků 200 g moučkového cukru 1/2 lusku vanilky
Postup: V kastrůlku našleháme všechny suroviny. Kastrůlek dáme do horké vodní lázně a ušleháme hustý krém. Vychladlý krém necháme zmrazit.
Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 1špetka soli 1/2 hrnku mléka 1 lžička vanilkového extraktu 125 g másla pokojové teploty 1 hrnek cukru 2 vejce Poleva: 125 g másla pokojové teploty 2 hrnky moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 2 lžíce mléka (nebo smetany) Dále: libovolná barevná posypka
Postup: Troubu si předehřejeme na 180 °C.V míse smícháme mouku, sůl a pečicí...
Ingredience: 4 vejce 150 g cukru 100 g oleje 100 ml mléka 200 g hladké mouky 1 lžička (5 g) kypřícího prášku 1 lžička vanilkové pasty
Postup: Předehřejeme troubu na 160°C. Do formy na muffiny si připravíme 12 papírových košíčků. V misce 2-3 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej, mléko a opět šleháme asi 2 minuty. Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a krátce promícháme....
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 30 g polohrubé mouky 90 g cukru krupice 1/2 kypřicího prášku do pečiva kůra z 1/2 citronu 60 g rozpuštěného másla 180 ml mléka 2 vejce M 1 lžička vanilkového aroma Krém: 250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce) 200 g zakysané smetany 30% 125 g másla pokojové teploty 80-90 g Pikaa (dle chuti) 2 lžičky kakaa moučkový cukr (dle chuti) K dokončení: dortové zdobení
Postup: Tr...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky (cca 300 g) 1 hrnek vanilkového jogurtu 1 prášek do pečiva 1 ks vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek cukru Krém čokoládový: 1 pudingový kakaový prášek 200 ml mléka 1/2 hrnečku cukru ledové kaštany Krém bílý: 200 g zakysané smetany rum marmeláda jahodová čokoládová poleva hořká Dr. Oetker mini piškoty na dozdobení máslo mouka na vymazání
Postup: Smícháme mouku s cukrem,...
Ingredience: 250 g másla 1 plechovka Salka (slazené kondenzované mléko kolem 400g) 175 ml mléka (plnotučné je lepší) 800 g cukru 2 kávové lžičky vanilkového extraktu
Postup: Nachystejte si misku nebo jinou nádobu s ledově studenou vodou a postavte v blízkosti sporáku. Vymažte máslem plech o velikosti cca 30 x 20 cm nebo čtvercovou dortovou formu 25 x 25cm. Vložte všechny ingredience, kromě vanilky, do...
Ingredience: Těsto: 220-230 g vody (podle velikosti použitých žloutků) 2 žloutky 50 g sádla 1/2 rovné lžičky soli 400 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 3 vanilkové cukry (60 g) 10 g čerstvého droždí Na potření a posyp: vejce celý mák
Postup: Ručně nebo s robotem: Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek,...
Ingredience: 220 g polohrubé mouky 2 lžíce vanilkového pudingu 1 prášek do pečiva 120 g cukru krystal 2 vejce 180 ml mléka 125 g tuku (Hera) 100 g čokolády na vaření 1 vanilkový cukr
Postup: V misce smícháme všechny sypké suroviny s čokoládou nakrájenou na kostičky.V kastůlku rozpustíme tuk.Dále do misky přidáme mléko, vejce a rozpuštěný vlahý tuk a vše pořádně zamícháme.Silikonové košíčky plníme zhruba do...
Ingredience: 350 g hladké mouky 1 prášek do pečiva špetka soli 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 2 vejce 200 ml mléka 100 ml oleje jahody 2 lžíce jahodové marmelády rum
Postup: Sypké suroviny smícháme ve větší míse. Vejce rozšleháme v mléce a směs společně s olejem smícháme do sypké směsi. Do formiček dáme lžíci těsta, jahody a zase lžíci těsta. Upečeme při 180°C cca 30 minut. Marmeládu rozehřejeme...
Ingredience: 400 g hladké mouky 200 g cukru 100 g másla 500 ml mléka 2 kypřící prášky do pečiva 2 vanilkové cukry 2 vejce 1 hrnek mražených malin
Postup: Do mísy vyklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo a mléko a vyšleháme. Dále přidáme vanilkový cukr, obyčejný cukr, prášky do pečiva, mouku a promícháme.Nakonec opatrně přidáme maliny.Těsto lijeme do vymazaných a vysypaných forem. Použít můžete i silikonové...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1/2 hrnku cukru krystal 1/2 hrnku slunečnicového oleje 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 2 vanilkové cukry větší špetka soli 4-6 kapek vanilkové tresti 1 balíček Toffifee čokolády
Postup: Do misky dáme celé vajíčko, přisypeme cukry a pár kapek vanilkové tresti a vyšleháme (rukou). Poté vlijeme olej, mléko a přisypeme ostatní suroviny. Nakonec dobře...
Ingredience: 150 g loupané pohanky 100 g mrkve 50 g lněných semínek 50 g slunečnicových semínek 50 g strouhaného kokosu 1 vanilkový lusk
Postup: Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě. Druhý den si předehřejeme troubu na 180 oC. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru,...
Ingredience: 1 listové těsto 3 žloutky 2 hrnky mléka 1 hrnek cukru 1 vanilkový pudink 1/2 másla citronová poleva
Postup: Cukr vsypeme do 2/3 připraveného mléka a uvaříme je.Přilijeme zbylou třetinu mléka, ve které jsme rozmíchali pudink a žloutky. Jen krátce povaříme, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.Na kousky nakrájíme máslo, postupně vmícháme do pudinkové hmoty a dobře vyšleháme.Listové těsto...
Ingredience: Těsto (pekáček 22 x 36 cm): 3 vejce vanilkové aroma 180 g cukru krupice 180 g polohrubé mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 100 ml oleje 100 ml vlažné vody Vanilková náplň: 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker) 50 g másla 3-4 lžíce cukru krupice, dle chuti Smetanová vrstva: 500 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 vanilkový cukr Pro dospěláky: vaječný likér
Postup: Těsto: žloutky...
Ingredience: Piškotový plát : 5 vajec 5 PL polohrubé mouky 5 PL cukru krystal (krupice) Krém: 500 ml mléka 2 pudinky 5-6 PL cukru krupice (krystal) + jeden rumový cukr 250 g másla
Postup: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem (hmota musí být hustá a změnit barvu - zesvětlat). Postupně přidáme mouku, po lžících. Vše opatrně promícháme aby se...
|< 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz