Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 250 g tvarohu (vanička) 250 g tuku na pečení (např. Hera máslová) 1/2 hrnku mléka 1 hrnek pískového cukru 1 vanilkový pudinkový prášek vanilkový extrakt (množství dle návodu) 1 prášek do pečiva 3 vejce
Postup: V míse smícháme sypké ingredience. Přidáme mléko, vejce, tvaroh, rozpuštěný a vychlazený tuk, vanilkový extrakt a ručním šlehačem vyšleháme. Těsto nalijeme do...
Ingredience: 125 g moučkového cukru 8 g vanilkového cukru 1 lžička vanilkového aroma 60 g másla 2 lžičky prášku do pečiva 2-3 vejce 2 lžíce spařených rozinek 250 g polohrubé mouky (může být i hladká) 250 ml 33% smetany Na posypání: moučkový cukr Na vymazání a vysypání formy: máslo piškoty
Postup: Máslo vyšleháme s cukry a aroma, zašleháme vejce, a přidáme všechny ostatní suroviny.Těsto dáme do formy vymazané...
Ingredience: (hrnek o objemu 250 ml) Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 2 sáčky vanilkového cukru 1 sáček vanilkového pudinku (nejlepší od Dr. Oetkera ,,Pravá Vanilka”, ale když neseženete, nevadí, stačí normální) 1 hrnek cukru krystal/krupice 1/4 hrnku oleje 2 vejce 1 sáček prášku do pečiva 0,5-0,75 hrnku mléka 1/4 lžičky vanilkového aroma Na ozdobu: jahody máta moučkový cukr Na vymazání...
Ingredience: Náplň: 2 tvarohy (5OO g) 1 bílý jogurt (150 g) 1 pudinkový prášek vanilkový 2 vejce med na dochucení, já použila 3 lžíce mléko podle konzistence, já použila 2 lžíce Korpus: ovesné sušenky Zuzanky (Lidl) 210 g hrst ovesných vloček nadrcené mandle (100 g) – můžete použít i jiné oříšky 80-100 g špaldové mouky – můžete použít jakoukoliv 50-100 g rozpuštěné hery marmeláda na...
Ingredience: 2 balení Kakaových věnečků 2 lžičky marmelády jahodové 1 sáček vanilkový puding 150 g pomazánkové máslo 200 ml mléko 1 lžička agaru vanilkové aroma dle chuti cukr čokoláda Lindt
Postup: Rozdrobím si kakaové věnečky s pomačkám je s marmeládou, směsí vyplním misku (vycpu ji i na stranách, aby byla uprostřed prázdná). Uvařím si puding v mléce, nechám trochu vychladnout a vmíchám agar, cukr a...
Ingredience: 250 g másla 5 lžic moučkového cukru 3 lžíce uvařeného vanilkového pudinku trocha rumu
Postup: Nejprve uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme jej vychladit.Mezitím vyšleháme povolené máslo s cukrem.Z uvařeného a vychladlého pudinku odebereme potřebné množství a přidáme jej do másla s cukrem.Společně vše důkladně vyšleháme a dochutíme rumem.
Ingredience: 1/4 l mléka 60 g cukru krupice 1 vanilkový pudinkový prášek 0,5 vanilkového cukru 200 g másla
Postup: Do kastrůlku dáme mléko, cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek a uvaříme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Nebo povrch můžeme také přikrýt fresh fólií aby se neutvořil škraloup.Vychladlý krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky. Mělo by být o stejné...
Ingredience: 4 porce: 4 hrnky mléka 2 vanilkové pudinkové prášky 1 pomazánkové máslo bez příchuti 4 mandarinky cukr podle chuti Granko
Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, který dáme vychladit do studené vodní lázně (během chladnutí mícháme, aby se nevytvořil škraloup). Mezitím si nakrájíme mandarinky na kostičky. Po zchladnutí zamícháme pomazánkové máslo a mandarinky. Několika...
Ingredience: 1 vanilkový pudink v prášku 400 ml mléka 3 lžíce cukru 3 jablka 1 hruška 2-3 lžíce cukru vanilkový cukr 1 celá skořice 3 hřebíčky mletá skořice piškoty skleničky šlehačka čokoláda sušenky na ozdobení
Postup: Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici, hřebíčky a dusíme, než nám...
Ingredience: 1/2 l smetany cukr dle chuti vanilkový lusk 4 žloutky 1 lžíce škrobu
Postup: Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany, přidáme žloutky a škrob. Důkladně rozmícháme a vlijeme do horké smetany. Zmírníme plamen a mícháme do zhoustnutí. Poté vlijeme horké do připravených...
Ingredience: 1/2 l mléka 1 sáček vanilkového pudinku cukr podle chuti několik piškotů asi 300 g mražených malin cukr podle chuti 50 ml vody 1 lžička Solamylu 1 lžíce mandlových lupínků
Postup: Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, osladíme a za stálého míchání uvaříme hustý pudink.2 šálky vypláchneme studenou vodou a střídavě do nich dáváme pudink a piškoty. Necháme vychladnout a dáme na hodinu do...
Ingredience: 300 ml mléka 1 Crém Olé (pudink za studena) 200 ml kysané smetany 2 lžíce vaječného likéru 1 lžíce moučkovéh cukru 1 lžíce nasekané čokolády šlehačka ovoce
Postup: Pudink za studena připravíme dle návodu s mlékem. V další misce rozmícháme kysanou smetanu, vaječný likér a cukr. Přimícháme připravený pudink a nakonec vmícháme čokoládu. Naplníme do pohárů a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme...
Ingredience: 800 g listového těsta (2 X 400 g) 600-750 ml smetany ke šlehání 33% (3 ks po 200-250 ml) 2 vanilkové cukry 1 ztužovač šlehačky 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 50 g másla 3-4 lžíce cukru krupice moučkový cukr
Postup: Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu....
Ingredience: 500 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce medu 250 g tvarohu
Postup: Mléko zahřejeme na pokojovou teplotu a pomalu do něj vmícháme pudinkový prášek.Přidáme med a vaříme na mírném stupni 1 minutu, dokud směs nezhoustne.Odstavíme z plotny a ještě za tepla do pudinku vmícháme tvaroh.Hotový termix přelijeme do misek. Skladujeme v lednici.
Ingredience: Korpus: 250 g sušenek Lotus 2 vrchovaté lžíce rostlinného másla Náplň: 400 g Silken Tofu 500 g vanilkového pudinku 5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu citronová kůra z 1 velkého citronu Ostatní: jahody maliny borůvky Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Postup: Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 30 g moučkového cukru 250 g pomazánkového másla 1 vejce (žloutek + 1 bílek na potření) moučkový cukr na posypání Na náplň: 200 ml mléka 50 g krupicového cukru 1/2 sáčku vanilkového pudinku 200 g měkkého tvarohu 1 sáček vanilkového cukru 200 g třešní
Postup: Mouku smícháme s cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme ho a dáme na 30 minut do lednice odležet.Z...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru moučka 30 g čerstvého droždí 100 g rozpuštěného vlažného másla 2 žloutky 5 g soli 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva citronová kůra 250 ml vlažného mléka rozinky Dále: 1 vejce (na potření) mandle (na posyp)
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.Z trošky mléka, čerstvého droždí a trošky cukru připravíme kvásek a...
Ingredience: 600 g hladké mouky 70 g Hery 3 vejce (z toho jedno na potření) 250 ml mléka 1 kvasnice (kostička 42 g) 1/2 citronu 2 lžíce oleje 200 g cukru 2 lžíce rumu 1 lžička soli rozinky mandle vlašské ořechy
Postup: Rozinky dáme do skleničky s rumem - na chvíli je necháme zahřát v mikrovlnné troubě.Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek.Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvásek, olej,...
Ingredience: 1/2 kg hladké mouky 1/2 kg polohrubé mouky 250 g cukru 250 g Hery (rozpuštěné) 10 g soli 70-100 g čerstvého droždí 3 žloutky 100 g rozinek citronová kůra ořechy 3/8 mléka (0,375 l) 2 žloutky (na potření) trochu mandlí (na posypání)
Postup: Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme špetku cukru, trochu hladké mouky a část vlažného mléka. Kvásek necháme vzejít.Hladkou mouku smícháme s polohrubou....
Ingredience: 300 ml vody 2 lžíce instantního sojového nápoje (např. Zajíc) 6 lžic cukru 2 kávové lžičky sušeného droždí 200 g bezlepkové mouky Jizerka 200 g bezlepkové mouky Procelia univerzální 1 kávová lžička xanthanu 4 lžíce oleje 1 lžíce Psyllia 100 ml vody špetka soli rozinky mandle citronová kůra
Postup: Jednu polévkovou lžíci psyllia namočíme ve 100 ml vlažné vody. Připravíme kvásek – ve 300 ml vlažné...
|< 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz