Ingredience: 3 vejce 1 hrnek cukru moučka 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2,5 hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva broskve
Postup: Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech vyložený papírem, poklademe broskvemi a pečeme v troubě na 200 C cca 25 minut. Vyzkoušíme...
Ingredience: 250 g másla 250 g moučkového cukru 4 celá vejce 400 g polohrubé mouky 1 malá lžička kypřícího prášku 750 g broskví (oloupaných a na tenčí kousky pokrájených) 2 lžíce mandlových lupínků 3 lžíce rozinek (Podle chuti můžeme nahradit broskve višněmi -) povrch pak posypeme skořicový cukr nebo hruškami (- půlky hrušek poskládáme na těsto oblou stranou nahoru a posypeme hrubým krystalem...
Ingredience: Na těsto: 240 g polohrubé mouky 60 g moučkového cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 vejce 150 g másla Na náplň: 300 g tučné zakysané smetany 100 g moučkového cukru 4 žloutky 3 lžíce bramborového škrobu 1 lžíce citronové šťávy 6 broskví
Postup: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, máslo na kousky a vypracujeme hladké těsto. Dvě třetiny rozválíme na kulatý plát a...
Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 0,75 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot nebo čerstvé ovoce skořice Drobenka: třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup: Vejce utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.Přilijeme postupně mléko, olej a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Připravíme si drobenku smícháním třtinového...
Ingredience: 4-5 hodně zralých broskví 400 g kysané smetany šťáva z 1 pomeranče cukr podle chuti (nebo med) 4 plátky želatiny Na ozdobu: šlehačka nebo kysaná smetana broskev
Postup: Omyté broskve vypeckujeme a dáme do mixovací nádobky.Přidáme ostatní suroviny (kromě želatiny) a rozmixujeme.Pak přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Vlijeme do skleniček a dáme do chladu alespoň na 2 hodiny.Před...
Ingredience: Piškot: 4 vejce špetka soli 120 g cukru 3 lžíce teplé vody 60 g hladké mouky 60 g polohrubé mouky Krém: 250 g měkkého tvarohu 1 zakysaná smetana trocha citrónové šťávy trocha rumu moučkový cukr broskve 2 želatiny v prášku
Postup: Začneme šlehat bílky se solí. Jakmile začnou pěnit, postupně přisypeme cukr, pak žloutky a nakonec vodu. Vznikne tuhá našlehaná pěna, do které už jen...
Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 220 g másla 2 vejce Na náplň: 800 g tvrdších broskví 700 ml broskvového džusu 2 vanilkové pudinky Na dokončení: 4 vejce 130 g cukru krystal 200 g zakysané smetany
Postup: Mouku smícháme s cukrem, vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem. V dostatečném...
Ingredience: 1. těsto: 1 prášek do pečiva 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek vlahého mléka 1/2 hrnku oleje 2 celá vajíčka 1 lžíce rumu pro vůni 2. těsto: 2 tvarohy (ve vaničce) 1 vanilkový cukr 1 hrnek moučkového cukru 1 vanilkový pudink v prášku 2 celá vajíčka 1 hrnek mléka Dále: 1 sklenice kompotovaných broskví Na dokončení: moučkový cukr
Postup: První těsto: Celá vejce vyšleháme s...
Ingredience: Korpus: 3 vejce 100 g krupicového cukru (nebo krystal) 120 g hladké mouky Krém: 250 g měkkého tvarohu 100 g zakysané smetany cukr podle chuti 2 šlehačky 1 prášková želatina kompotované broskve (velké 820g) Rosol: 1,5 kompotovaných broskví broskvový kompot (šťáva) 2 želé na dorty (čiré)
Postup: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro...
Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 lžičky jedlé sody 3/4 lžičky soli 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 1/4 hrnku broskve nakrájené na kostičky 1 1/4 hrnku sekaných mandlí
Postup: V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. V jiné vejce, olej a vanilk. extrakt. Sypké směsi nasypeme do mokrých, přidáme vejce, broskve a mandle. Naplníme muffiny a pečeme 25...
Ingredience: 1 tyčinka margot (100 g) hrst borůvek 3 velké broskve 1 vanilkový pudink 2 vanilkové cukry 2 lžíce kakaa 200 g zakysané smetany 5 lžic cukru marmeláda piškoty asi 400 ml vody
Postup: Piškoty potřeme marmeládou a slepíme. Do každého poháru dáme 3 dvojice. Broskve oloupeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, zasypeme 5 lžicemi cukru a podlejeme asi 100ml vody. Povaříme, rozmixujeme...
Ingredience: 1 konzerva půlených broskví v mírně sladkém nálevu (820 g) 500 g tvarohu z vaničky 40 g vanilkového cukru 30 g moučkového cukru (podle chuti) 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé 250 ml smetany ke šlehání 80 g dětských piškotů (podle potřeby) Dále: 1 broskvová polská Galaretka (nebo 500 ml ochucené tekutiny a 18-20 g práškové želatiny) Na povrch: lehce oslazená šlehačka meduňka
Postup: Pokud...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 200 g krystalového cukru 175 ml oleje 250 ml mléka 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 2 hrsti krystalového cukru - pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat Drobenka: 1/2 másla krystalový cukr hrubá mouka
Postup: v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Na vyšší plech si...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 4 vejce 250 g pískového cukru 10 lžic vlažné vody 10 lžic oleje 1/2 balíčku prášku do pečiva Ovoce: broskvový kompot 10 ks kiwi meruňky banány Krém: 1 kelímek šlehačky 1 větší kelímek jogurtu 1 vanilkový cukr Poleva: 3/4 l vody 1,5 balíčku vanilkového pudinku 1 dl šťávy (z ovoce) nebo sirup z kiwi
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej....
Ingredience: 3 vejce 3 lžíce krupicového cukru 1 špetka soli 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce kakaa 1 lžička kypřicího prášku nebo sody 1 plechovka broskvového kompotu (820 g) 400 g zakysané smetany 18% 200 g smetany ke šlehání 1-2 vanilkové cukry 2 vanilkové pudinkové prášky 1 rovná lžíce cukru krupice 1,5 hrnku šťávy z kompotu 1,5 hrnku vody
Postup: Troubu rozehřejeme na 170 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem...
Ingredience: 1 velká plechovka kompotovaných broskví 120 g cukru krupice 2 lžíce cukru moučky 2 vanilkové cukry 2 lžíce kakaa polohrubá mouka na dosypání do kakaa želatinový ztužovač (já použila za studena) 500 ml šlehačky 250 g tvarohu 6 vajec
Postup: TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4...
Ingredience: Na těsto: 350 g hladké mouky 150 g cukru moučky 200 g másla (Hery) 2 vejce Na krém: 1 větší kompot broskví 2 vanilkové pudinky sirup z kompotu voda Poleva: 4 vejce 130 g cukru krystal 1 kelímek zakysané smetany
Postup: Máslo (Heru) nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na plátky, přidejte prosátou mouku, cukr, vejce a vypracujte těsto. Těsto rozválejte - rozmačkejte - na plech s...
Ingredience: 2 hrnky celozrnné špaldové mouky 1/4 hrnku cukru písek 1 prášek do pečiva 1 vejce 100 ml oleje 100 ml mléka 2 lžíce medu 1 bílý jogurt kompotované broskve
Postup: Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, vmícháme vejce, olej, mléko , med a jogurt a důkladně promícháme. Hustší těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, poklademe 1/8 nakládaných broskví, které lehce do těsta vtlačíme a...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 200 g moučkového cukru 1 vanilínový cukr 125 ml oleje 150 ml pomerančového džusu 250 g hladké mouky 3 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva Na náplň: 500 ml smetany ke šlehání 3 ztužovače Smeta-fixy 400 g zakysané smetany 4 vanilínové cukry 800 g kompotované broskve 150 g pikantního džemu
Postup: Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2...
Ingredience: listové těsto (nebo plundrové) broskve (mimo sezónu lze i kompotované) skořice mletá vejce skořicový cukr (nebo vanilkový) moučkový cukr (nemusí být)
Postup: Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a zchladíme ve vodě studené.Listové nebo plundrové těsto rozválíme na...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady