Ingredience: Korpus: 3 vejce 3 lžíce moučkového cukru 3 lžíce hladké mouky 3 lžíce horké vody 3 lžíce oleje 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce kakaa Krém: 1 vanilkový puding 100 g pískového cukru 400 ml mléka 100 g moučkového cukru 300 g másla rum 2 lžíce kakaa 100 g ztuženého pokrmového tuku marmeláda čokoláda na zdobení alginátové ovoce
Postup: Korpus: vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny....
Ingredience: 500 ml l vody 250 g hladké mouky 1 Hera 6 vajec 2 bílky špetka soli Krém: 200 g moučkového cukru 1 l mléka 0,5 dcl rumu 3 vanilkové pudinky 5 žloutků 1 máslo Karamelový krém: 350 ml smetany ke šlehání 200 g másla 100 g pískového cukru 40 g vanilkového pudinku 40 g moučkového cukru 1 žloutek 1/2 vanilkového cukru Karamelová poleva: 220 g moučkového cukru 220 g pískového cukru 3...
Ingredience: listové těsto 3 větší jablka 1 puding skořicový cukr 1-2 lžíce krystalového cukru voda kandované ovoce bílek na potření
Postup: Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce a dáme vařit, trošku podlijeme vodou. Přidáme oba cukry (množství si můžeme upravit podle chuti).Necháme povařit 5 minut a přidáme puding (sypký), necháme ještě povařit do zhoustnutí - stále mícháme. Necháme...
Ingredience: Těsto: 1 špetka soli 8-9 vajec (podle velikosti) 230 g másla 750 ml vody 230 g hladké mouky Náplň 1: 1 balení másla 750 ml mléka 2 lžíce cukru moučka 2 balení karamelového pudinkového prášku Náplň 2: moučkový cukr (dle chuti) 2 balení smetany ke šlehání 2 balení ztužovače šlehačky Poleva: 250 g cukru krupice 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Nejprve rozehřejeme vodu s máslem a solí. Potom ...
Ingredience: Karamelová náplň: 1,5 karamelového pudinku 600-700 ml mléka cca 3-4 lžíce cukru krupice 50 g másla Smetanová náplň: 500 ml smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 1 ztužovač šlehačky Karamelová poleva: 220 g cukru krupice cca 100 ml smetany ke šlehání Odpalované těsto: 125 ml vody 50 g másla špetka soli 100 g hladké mouky 3 vejce
Postup: Korpus: vodu se solí a máslem svaříme v...
Ingredience: 1 šálek vody 4 lžíce rostlinného tuku (nebo másla) 3/4 šálku polohrubé mouky 3 vejce Krém: 1 šálek šlehačky 2 lžíce moučkového cukru 2 lžičky kávovéo likéru (nemusí být) Čokoládová poleva: 230 g čokolády na vaření 3 lžíce smetany
Postup: Vodu a rostlinný tuk dáme do hrnce, na mírném plameni necháme rozpustit a vodu přivést k varu. Odendáme z plotny a ze stálého míchání přidáváme mouku. Vrátíme...
Ingredience: Těsto: 1/2 l vody 1/4 l oleje 300 g mouky hladké 8 vajec Krém pudinkový: 600 ml mléka 2 vanilkové pudinkové prášky 4 lžíce cukru 500 ml šlehačky Rama Cremfine 1 vanilkový cukr Krém karamelový: 150 g cukru (upálit karamel) 125 ml šlehačky (svařit s karamelem) 500 ml šlehačky Rama Cremfine 1 vanilkový cukr Karamel na polití: 150 g cukru na karamel 125 ml šlehačky moučkový cukr (asi 300...
Ingredience: Hmota : 400 ml vody 90 g oleje sůl 250 g hladké mouky 300 ml vajec (cca 5-6 vajec) Náplň: 1 vanilkový pudink máslo cukr rum nebo rumové aroma Dozdobení: fondánová hmota šlehačka ztužovač kulér
Postup: Vodu, olej a sůl dám svařit, poté co začne voda vřít, přisypeme hladkou mouku a stále mícháme, dokud se nám těsto nezačne lepit na okraje a nezačne tuhnout.Hmotu dáme vychladnout a po vychladnutí...
Ingredience: Těsto: 260 ml mléka 100 g Hery nebo másla 160 g hladké mouky 4 vejce 0,5 lžičky prášku do pečiva 1 špetka soli Pudinkový krém: 250 ml mléka 1 vanilkový pudinkový prášek 1 smetana ke šlehání 1 vanilkový cukr Karamelová šlehačka: 1 smetana ke šlehání 150 g cukru krupice Poleva: 50 g cukru moučka7 Dále: tuk na vymazání plechu
Postup: Den předem připravíme karamelovou šlehačku - viz poznámka.Na...
Ingredience: Těsto: 140 g hrubé mouky na špičku příborového nože prášek do pečiva - do mouky 250 ml vody špetku soli 90 g másla 4 celá vejce- vybrat z lednice minimálně hodinu před pečením 1 vanilkový cukr nebo vanilková tresť - pár kapek plechové formičky na košíčky 9 kusů o průměru 10 cm - velké Žloutkový krém, karamel na šlehačku a polevu dělám den dopředu. Krém žloutkový na plnění ...
Ingredience: Těsto: 1/4 l vody 15 dkg hladké mouky 5 vajec 1/2 prášku do pečiva 1/2 100% tuku Náplň: 1/2 l mléka 2 vanilkové pudinky 1/4 másla cukr (podle chuti) aroma (nemusí být) Citronová poleva: šťáva z 1/2 citronu 3-4 lžíce moučkového cukru Čokoládová poleva: cukrářská poleva tmavá
Postup: Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody 80 g tuku (žlutý tuk) špetka soli 160 g hladké mouky 4 vejce Karamelový krém: cukr šlehačka Náplň: 3 šlehačky 3 ztužovače moučkový cukr
Postup: Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit. Těsto si připravíme takto: dáme do pánve vodu, sůl,...
Ingredience: Pálená hmota: 1/2 l vody 1/4 l oleje 300 g mouky hladké 8 vajec Náplň: 1 litr šlehačky Rama Cremfine 4 vanilkové cukry 1 lžička instantní kávy Nescafé karamelová poleva
Postup: Svaříme vodu s olejem, přisypeme mouku a mícháme, až se hmota přestane lepit na vařečku, vyklopíme do mísy a postupně vmícháme vajíčka. Hmotou naplníme sáček a na vymazaný plech nastříkáme spirálky. Pečeme v rozpálené...
Ingredience: Těsto na sušenky: 180 g hnědého cukru 130 g studeného másla pokrájeného na kostičky 40 g mletých mandlí 150 g hladké mouky špetka soli Odpalované těsto na větrníky: 200 ml vody 100 g másla 100 g hladké mouky 4 menší vejce špetka soli Náplň: 400 ml šlehačky cukr moučka podle chuti
Postup: Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a...
Ingredience: 120 ml vody 30 g pískového cukru 1špetka soli 40 g másla 75 g hladké mouky 2 vajíčka rum
Postup: V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, solí a máslem. Odstavíme, přisypeme mouku a důkladně promícháme, dokud se z těsta nevytvoří takový knedlík, který se nebude lepit k nádobě.Necháme mírně zchladnout a zapracujeme do hmoty celá vejce. Kdo chce, přidá rum.Těsto vypracujeme do konzistence hustšího...
Ingredience: Těsto: 0,25 l mléka 15 dkg cukru 15 dkg tuku na pečení 2 polévkové lžíce kakaa 25 dkg polohrubé mouky 1 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Postup: . V hrnci svaříme mléko, cukr, tuk a kakao. Po vychladnutí přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Ingredience: 250 g práškového cukru 4 vejce 1 vanilkový cukr 1,25 ml oleje 1,25 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1. náplň : 1 l pomerančového džusu 2 balíčky Zlatého klasu 6 lžic cukru 2. náplň: 5 dcl šlehačky 2 ztužovače šlehačky 3 dcl pomerančového džusu 3 balíčky dlouhých piškotů rum čokoládová poleva
Postup: Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a...
Ingredience: 1/2 hrnečku změklého másla (hrneček 250 ml) 3/4 hrnečku krupicového cukru (ne práškový cukr) 2 vejce 1 hrneček rozmačkaných banánů (když jsou větší, tak to jsou 2 banány) 1 kávová lžička vanilkového extraktu 2 hrnečky polohrubé mouky ( "All purpose" to je asi polohrubá) 1/2 kávové lžičky jedlé sody 2 kávové lžičky prášku do pečiva 1/8 kávové lžičky soli 1/2 hrnečku mléka 3/4 až 1...
Ingredience: Těsto: 200 g moučkového cukru 4 vejce 1 vanilkový cukr 125 ml oleje 125 ml mléka 1 prášek do pečiva 150 g rýžové mouky 150 g Jizerky nebo Unimix nebo Jizerky Pomerančový krém: 1 l pomerančového džusu 6 lžíc moučkového cukru 80 g škrobové moučky Vanilkový krém: 3 dcl mléka 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 130 g másla 6 lžic moučkového cukru Dále: 2 balíčky amarantových...
Ingredience: Jablkovo-maková náplň: 3-4 jablka (nejlépe domácí) 150 g termostabilizovaného mletého máku + trošku na podsypání + 50 g 40 g (hrst) rozinek 1 vanilínový cukr 1 skořicový cukr 1 zarovnaná KL mleté skořice 1/2 PL cukru krystal (nemusí být, podle sladkosti jablek) 100 ml kvalitního rumu 100 g másla (i víc, dle potřeby) Višňovo-maková náplň: 200 g vypeckovaných kompotových višní...
|< 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz