Ingredience: Na těsto 250 ml mouky z lepivé rýže ( glutinous rice flour) 2 lžíce rýžové mouky 50 g instantní bramborové kaše 4 lžíce moučkového cukru 1/2 lžíce soli 200 ml vody teplé 50°C. Náplň 200 g loupané žluté mungo fazole 8 lžic moučkového cukru 1 lžíce oleje (dávám kokosový) 5 lžic strouhaného kokosu Olej na smažení, sezam nebo vanilkový cukr na obalení.
Postup: Nejprve připravíme náplň - několikrát...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek vlažného mléka 1 kelímek zakysané smetany 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku celého máku 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 prášek do perníku 1 lžíce skořice 1 lžíce rumu špetka soli 1/2 dýňového kompotu zavařeného s chutí ananasu strouhané ořechy
Postup: V míse vyšleháme vajíčka do pěny a pak postupně přidáváme cukr, zakysanou smetanu, mouku promíchanou...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 200 g hrubé mouky 180 g krystalového cukru 60 g kakaa 1 prášek do pečiva Dále: trochu oleje na pečicí papír Krém: 2 smetanové pudinky 750 ml mléka 3 lžíce cukru 125 g másla 400 ml zakysané smetany 3 lžíce kokosu Ozdoba: nastrouhaná čokoláda nebo kakaový posyp
Postup: Celá vejce s cukrem co nejvíc ušleháme, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a ještě...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 180 g cukru krupice 1 vanilkový pudink - sypký vanilkové aroma dle chuti 1,5 lžičky citronové kůry 1 prášek do pečiva 180 g másla nebo Hery (změklé) 1 žloutek 200 g zakysané smetany nebo smetanového jogurtu Dále: 1 kg jablek, oloupaná, hrubě nastrouhaná -čistá váha 1 bílek 1 vanilkový cukr 2-3 hrsti mletých vlašských ořechů nebo jemně...
Ingredience: 5 bílků 5 lžíce cukru šťáva z 1/2 citronu 500 ml smetany na šlehání 250 ml Limoncello kůra z 1 citronu 250 ml vody 40 dětských piškotů (nebo piškotový korpus) citronová bílá čokoláda
Postup: Bielká vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme cukor a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme a citrónovú šťavu a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Vyšlaháme smotanu na tuho. Bielkovú zmes a smotanu spolu zľahka zamiešame....
Ingredience: 4 žloutky 4 lžíce cukru 6 lžic dezertního sladkého bílého vína 100 ml ušlehané smetany Na zdobení: hroznové víno čokoláda
Postup: Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do mističek a dozdobíme hrozny a čokoládou.
Ingredience: 600 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 30 g másla (Hery, Palmarínu) 3 žloutky 8-10 pl husté zakysané smetany 5-6 pl sladkého bílého vína (Muškát, Furmint) 1 KL prášku do pečiva 1/4 KL soli olej na smažení Na obalování: moučkový cukr vanilkový cukr
Postup: V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na...
Ingredience: 250 g Hery 250 g mletého cukru 3 polévkové lžíce rumu 4 vejce 375 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 kávové lžičky skořice mléko 1 sklenice višňového kompotu (vypeckovaných) nebo čerstvé višně
Postup: Tuk utřeme s cukrem a rumem, zašleháme vejce, přidáme mouku smíchanou s práškem a skořicí. Pokud je potřeba zředíme mlékem.Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy,...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 250 g cukru krupice (lze ubrat) 1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma špetka soli 125 ml oleje 300 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva (necelý) Dále: 500 g višní - již vypeckovaných
Postup: Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem vymazaného a...
Ingredience: 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky) 150 g hnědého cukru Demerara 80 g másla (rozpustit) 100 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra máslo a hrubá mouka na vymazání plechu višně (případně jiné ovoce)
Postup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru,...
Ingredience: 200 g višní 0,5 l mléka hrnek cukru 2 hrnky hrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 hrnek oleje 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 2 vejce
Postup: Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva, vejce, oleje a z mléka ušleháme těsto. Těsto rovnoměrně vylijeme na předem vysypaný pekáč a navrch nasypeme višně a drobenku. Dáme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů. A necháme péct dorůžova asi 25min.
Ingredience: 1 kelímek 31% smetany 200 g hustého bílého jogurtu (Selský) 200 g vypeckovaných višní 150 g cukru
Postup: Všechny suroviny dáme do misky (část višní ponecháme stranou) a rozmixujeme ponorným mixérem. Ke konci krátce mixneme i s odloženými višněmi - ve směsi pak zůstanou kousky. Tento koktejl dáme do zmrzlinovače a zmrazíme.
Ingredience: 250 g vypeckovaných višní 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 20 g kakaa 1 polévková lžíce rumu 250 g selského jogurtu nebo 250 g tvarohu z vaničky 100 g smetany na šlehání
Postup: Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr...
Ingredience: 150 g studeného cukrového sirupu 150 g vypeckovaných čerstvých višní 200 g bílého jogurtu 50 g neslazeného kondenzovaného mléka pár kapek griotkového nebo punčového aroma (možno vynechat)
Postup: Cukrový sirup vyrobíme krátkým svařením stejného množství krupicového cukru a vody. Sirup necháme důkladně vychladit. Můžeme ho připravit více, např. ze 300 g cukru a 300 g vody, po částečném zchladnutí...
Ingredience: 25 dkg cukru 10 dkg Hera 2 vejce 30 dkg polohrubé mouky 30 dkg nastrouhaných jablek 1 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva citronová kůra višně
Postup: Vypracované těsto z ingrediencí necháme 45 min odpočinout, vykynout a pak teprv pak jej rozválíme na velikost plechů. Rozválené těsto pomašlujem rozehřátým máslem a stočíme do válečku. Připravený váleček nakrájíme na stejné dílky, do...
Ingredience: 250 g hladké mouky 80 g krupicového cukru 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva 1 špetka soli 1 vanilkový cukr 2 vejce 200 ml mléka (nebo bílého jogurtu naředěného mlékem do 200 ml) 2 lžíce kakaa 85 ml oleje (nebo rozpuštěného másla) 1 malá sklenice kompotovaných višní úlomky čokolády (tmavá, světlá)
Postup: Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme.Pak vmícháme olej (máslo), vejce, mléko a...
Ingredience: 200 g vypeckovaných višní 100-110 g krupicového cukru 15 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin) 40 ml vody 125 g polotučného tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany 1 polévková lžíce rumu
Postup: Vypeckované višně smícháme s cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme a přímo v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Opět dáme na zdroj tepla a zahustíme kukuřičným...
Ingredience: 150 g višní (vypeckovaných) 70 g krupicového cukru (podle chuti) 70 g vody 1 špetka mleté skořice Dále: 12 g maizeny 25 g vody 40 g čokolády (mléčná nebo hořká) 1 lžička tuzemáku 80 g zakysané smetany 8% tuku (nebo tučnější)
Postup: Vypeckované višně dáme do menšího rendlíku, přidáme cukr, špetku mleté skořice, vodu a chvíli povaříme, občas promícháme.Maizenu rozmícháme v trošce vody a višně...
Ingredience: Těsto: 250 g Hery 250 g moučkového cukru 4 vejce 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 125 ml mléka (1/2 hrnku) 1 višňový kompot (0,7 l) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání Krém: 2 vanilkové pudinky 2-3 lžíce cukru 250 g másla Dále: čokoláda
Postup: Nejprve slijeme šťávu z kompotu a višně necháme okapat.Změklou Heru utřeme s cukrem a celými vejci. Potom všleháme mouku smíchanou s...
Ingredience: Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 višňový kompot kakao Krém: 2 vanilkové pudinky 1 máslo šťávu z višní + vodu cukr dle chuti Čokoládová poleva
Postup: Na korpus smícháme všechny suroviny kromě kakaa. Pokud je těsto řídké můžeme přidat ještě trochu mouky, záleží na velikosti vajec. Na plech vyložený pečícím...
|< 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz