Ingredience: 6 žloutků 110 g cukru moučka do žloutků 200 g másla 200 g mletých ořechů 200 g strouhané čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 140 g hladké mouky špetka soli špetka mleté skořice 6 bílků na sníh 130 g cukru krupice do bílkového sněhu 600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví dortové oplatky
Postup: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Z osolených bílků...
Ingredience: 15 dkg hladké mouky 15 dkg polohrubé mouky 15 dkg cukru 2 bílé jogurty (150g) 3 celá vejce 100 ml oleje vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva plechovka broskví 2 měkké tvarohy sáček vanilkového pudinku 1 vejce moučkového cukru (dle chuti)
Postup: Smícháme vejce, olej, jogurty, cukr a přidáme mouku, prášek do pečiva. Když je těsto tužší, přilijeme šťávu z kompotu. Těsto rozetřeme na vymazaný a...
Ingredience: Těsto: 250 g mouky 1/8 l vlažné vody špetka mořské soli 75 g Hery Náplň: 375 g broskví 375 g nektarinek 375 g jemného tvarohu 100 g cukru 1 žloutek šťáva z 1 citrónu 50 g rozinek 50 g oloupaných mandlí 30 g Hery Na potření: Hera 2 lžíce moučkového cukru na posypání
Postup: Mouku dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vodu a přisypeme sůl. Heru nakrájíme na vločky a...
Ingredience: Těsto: 520 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 žloutky 8 lžic mléka 2 lžíce rumu Náplň: 100 g mandlových lupínků 6 broskví 200 g rybízu 4 lžíce krupicového cukru šťáva z 1/2 bio citronu kůra z 1/2 bio citronu 1/2 lžičky mleté skořice trochu mléka
Postup: Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme...
Ingredience: 1 domácí listové těsto (dle zdejšího receptu) hladká mouka na posypání válu 1 vejce Náplň : 150 g zavařených broskví 150 g zavařených švestek 1 měkký tvaroh 1 vanilkový cukr 4 lžíce moučkového cukru 1 smetana ke šlehání 1 zakysaná smetana 1 balíček ztužovače Dr. Oetker
Postup: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou,...
Ingredience: 1 tvaroh ve vaničce 2 zakysané smetany (400 g) cukr dle chuti broskvový kompot piškoty (nemusí být) pár kousků sušenek
Postup: Broskve slijeme, šťávu vypijeme či upotřebíme jinak, 2 až 3 půlky odložíme stranou a zbytek rozmixujeme. Smícháme s tvarohem a případně přisladíme dle chuti. Smetanu vyšleháme také s cukrem dle chuti. Nejprve dáme vrstvu tvarohu, pak smetanu, ozdobíme pokrájenou...
Ingredience: 2 balení vyváleného listového těsta 1 vejce plátkové mandle na posyp moučkový cukr na posyp Náplň: 6-8 broskví 1 PL nakládaného zázvoru 8 PL strouhanky 4 PL cukru krupice 40 g másla 100 g hořké čokolády
Postup: Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor....
Ingredience: 2 měkké tvarohy 1 zakysaná smetana 12% 2 konzervy velkých půlených broskví 3 balíčky světlých BeBe sušenek 2 balíčky tmavých BeBe sušenek 1 čokoládová poleva 10-15 lžic moučkového cukru
Postup: Na velký plech vyskládáme bebe sušenky (záleží na nás, jakou dáme barvu a jakým stylem naskládáme). Já dávala na dno tmavé. Umícháme tvarohy, smetanu, mouč. cukr a naneseme postupně na celé vyskládané...
Ingredience: 360 g cukrářských piškotů 400 ml mléka 3 polévkové lžíce kakaa 1 polévková lžíce sypké instantní kávy 1 čajová lžička skořice 150 g másla 80 g třtinového cukru 1 sklenice kompotovaných broskví (meruněk) rum nebo rumová tresť Na potření: 250 ml zakysané smetany (bílý jogurt) 1 polévková lžíce cukru želatina na nepečený dort podle návodu
Postup: Broskve necháme okapat a šťávu zachytíme do nádoby....
Ingredience: 500 g listového těsta 250 g měkkého tvarohu 1 broskvový kompot (meruňkový) 2 vejce 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink 300 ml mléka moučkový cukr (podle potřeby)
Postup: Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle potřeby. Z 300 ml mléka a cukru /asi 2 pol. lžíce/ uvaříme hustý pudink. Těsto rozválíme, nakrájíme na obdélníky /podle velikosti ovoce/ a na jednu...
Ingredience: Korpus: 6 vajec 240 g cukru krupice 6 lžic oleje 120 g hladké mouky 120 g mletých ořechů Krém: 250 g změklého másla 200-250 g moučkového cukru 1 vanilkový pudink 1/2 l mléka šťáva z broskví broskve
Postup: těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do formy( nebo na plech s...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek hrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 2 celé vejce 1 hrnek mléka kypřící prášek do pečiva citronové aroma (popřípadě 2 lžíce šťávy z citronu) 50 g másla Krém: 250 g Mascarpone 250 g tvaroh nízkotučný (vanička) 4 lžíce cukr moučka 1 velká plechovka půlených broskví (anebo jiné měkké ovoce) 1 dortové želé od Dr. Oetkera (+ šťáva z plechovky...
Ingredience: 600 g měkkých broskví 50 g cukru 200 g zakysané smetany 6-8 lžic chia semínek
Postup: Vypeckované broskve oloupeme (zralé jdou loupat velmi dobře) a rozmixujeme je s cukrem.Vmícháme zakysanou smetanu, chia semínka, rozdělíme do skleniček nebo pohárů a dáme vychladit do lednice.Podáváme se šlehačkou nebo hustým bílým jogurtem, zdobené ovocem.
Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g cukru 3 vejce 150 g bílého jogurtu 150 ml oleje 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva broskve nebo broskvový kompot meruňková marmeláda nebo pomerančová
Postup: Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vejce, olej, jogurt. Těsto vlijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a poklademe broskvemi. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut při 180°C. Rozehřejeme...
Ingredience: 1. těsto: 200 g másla (a kousek na vymazání plechu) 150 g cukru krupice 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 vejce kůra z poloviny citronu (chemicky neošetřeného) 1 polévková lžíce rumu 1/2 kávové lžičky skořice mleté 300 g hladké mouky 30 g Solamylu 3 rovné kávové lžičky prášku do pečiva 2. těsto: 2 vejce 2-3 polévkové lžíce horké vody 100 g cukru krupice 1 balíček vanilkového...
Ingredience: Těsto: 170 g hladké mouky 50 g cukru 20 g droždí 25 g rozpuštěného másla 1 žloutek 1 vanilkový cukr špetka soli 1 KL citronového aroma 4 broskve 80 ml vlažného mléka Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr 1 PL cukru krupice 50 g mandlových lupínků 50 g kokosu Na žmolenku: 50 g másla 2 PL cukru krupice 2 PL hrubé mouky 50 g rozdrobených mandlových lupínků 50 g kokosu
Postup: Vla...
Ingredience: 300 ml polohrubé mouky 100 ml cukru krupice 1/2 prášku do pečiva 80 g změklého másla 1 vejce 100 ml mléka 3 broskve hrst malin (může být i jiné ovoce, rybíz, ostružiny apod.) 12 nasekaných loupaných mandlí
Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a vytvoříme drobenku. 2 lžíce dáme stranou, do ostatní směsi přidáme vejce, mléko a vymícháme těsto.Formu na koláč vymažeme nebo...
Ingredience: 150 g cukru moučka 4 vejce 300 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku 125 g Hery 500 g broskví 4 lžíce rozpuštěného medu Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka
Postup: Moučkový cukr a vejce ušleháme do pěny.Přidáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva a vmícháme rozehřátou Heru. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na pečení.Broskve opláchneme, nakrájíme na plátky...
Ingredience: Na těsto: 1 hrnek cukru 4 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 100 ml mléka 100 ml oleje 1 prášek do pečiva Na polevu: 150 ml šlehačky 3 ks bílé ledové kaštany Na posyp: 50 g plátky mandlí 500 g broskve
Postup: Broskve si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na 0,5cm plátky. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, přimícháme olej a mléko a jako poslední mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejeme do formy...
Ingredience: Na těsto: 160 g hladké mouky 113 g másla 1 PL krupicového cukru 1/4 ČL soli 3 PL ledové vody Náplň: 800-1000 g broskví (nebo nektarinek), oloupaných a nakrájených na větší plátky 4 PL hladké mouky 1/2 ČL skořice špetka soli 1 ČL vanilkového extraktu 30 g másla nakrájené na kostičky rozšlehaný žloutek 2 PL vody na potření cukr krystal na posypání
Postup: těsto: 1. V míse smícháme mouku, cukr a...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady