Ingredience: Těsto: balíček celozrnných grahamových sušenek (120g) 3 lžíce mléka Tvarohová část: 400 g nízkotučného krémového sýra 2 hrnky řeckého jogurtu 5 lžic medu 2 vejce 2 lžíce kukuřičného škrobu vanilkový extrakt
Postup: Rozehřejeme troubu.Vytvoříme ze sušenek spodek dortu. Sušenky namixujeme nebo nadrobíme, přidáme 3 lžíce mléka a vysteleme s nimi spodek formičky na cheesecake. Pečeme 15 minut na...
Ingredience: 3 vejce 3 velké mrkve 2 velká jablka 1 hrnek špaldové mouky 1/3 hrnku žitné mouky 1/3 hrnku oleje 3 lžíce medu 3 lžíce mletých vlašských oříšků 1/2 hrnku mléka 2,5 lžičky kypřicího prášku 2 lžičky skořice 3 lžíce rozinek 1 špetka soli
Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého...
Ingredience: Korpus: 500 g mrkve 30 g medu (nebo jiného sladidla) 120 g jemných vloček (nebo rozemletých) 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky skořice 1 lžička chia semínek 3 vejce 1 velké jablko 1 hrst nasekaných ořechů (vlašské) 1 hrst rozinek trochu mléka (dle konzistence těsta) Poleva: 350 g skyru 250 g tvarohu (nebo zakysané smetany) třtinový cukr (nebo jiné sladidlo dle...
Ingredience: 350 g mrkve 2 lžíce medu (tekutého; tuhý rozpustíme v mikrovlnné troubě) 40 g mletých ovesných vloček 2 vejce 2 lžičky kypřícího prášku 1 lžíce skořice
Postup: Mrkev nastrouháme na jemno a v mixéru (já jsem použila tyčový) umixujeme s ostatními surovinami. Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180°C asi 45 minut (záleží na velikosti a hloubce mísy).
Ingredience: 2,5 hrnku hladké mouky celozrnné 2 vejce (větší) 1 hrnek třtinového cukru 3/4 uvařené černé kávy 1/2 hrnku medu (možno i více) 6 lžic oleje 1,5 kypřící prášek do perníku 3/4 hrnku mléka 2 lžičky skořice 3 lžíce kakaa 1/2 hrnku mletých oříšků 2 hrsti hrozinek hrst sekaných mandlí + olej a mouka na plech
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v...
Ingredience: Těsto: 0,5 hrnku rozmixovaných ovesných vloček 2,5 hrnku polohrubé mouky 0,5 hrnku krupicového cukru 2 lžíce medu (může být i více cukru) 1,5 hrnku vody (nebo mléka) 0,5 balení kypřicího prášku do pečiva 5 lžic oleje 1 vejce skořice Dále: jablka (nebo jablečný kompot) silnější plátek másla 1 hrst ovesných vloček 1 hrst semínek 1 lžíce cukru krystal
Postup: Suroviny na těsto smícháme dohromady a...
Ingredience: čerstvé drobné ovoce (může být i mražené nebo scezený kompot) ovesné vločky dýňová semínka nebo slunečnicová semínka bílý jogurt skořice na posypání med na pokapání
Postup: Do pohára dáme asi 1 cm vrstvu ovocia. Zakryjeme ho vrstvou vločiek a posypeme semienkami. Všetko zalejeme jogurtom. Povrch posypeme škoricou a pokvapkáme medom. Necháme v chladničke asi 15 min chladiť.
Ingredience: Těsto: 120 g špaldové celozrnné mouky 60 g jemně mletých ovesných vloček 1/2 prášku do pečiva (bez fosfátů) 30 g třtinového cukru 60 g rozpuštěného másla 1 vejce Náplň: 5 stonků rebarbory 250 g tvarohu ve vaničce 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu 2 vejce 135 g banánu (váženo bez slupky) rybíz na posypání (nemusí být) třtinový cukr (nemusí být)
Postup: Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a dáme...
Ingredience: 20 dkg hladké mouky 10 dkg hladké špaldové mouky 8 dkg extraktu ze stévie - Stevia Eria 20 dkg nahrubo nastrouhaných jablek Hrst pokrájených rozinek Hrst sekaných vlašských ořechů Hrst sušených brusinek 1 prášek do pečiva Špetka soli Nastrouhaná kůra z 1 citronu 4 vejce
Postup: Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný,...
Ingredience: listové těsto 150 g vlašských ořechů 50 g vlašských ořechů na opražení 4 jablka několik sušených švestek med sojová smetana trochu kakaa na ozdobu vejce na potření
Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, ořechy pomeleme, zbytek nakrájíme na kousky a opražíme.Jablka s ořechy a nakrájenými sušenými švestkami smícháme a dáme na rozválený závin, který zavineme a pomažeme...
Ingredience: Na spodní vrstvu: 2 celozrnné housky (rozemlít na strouhanku) 5 lžic celozrnné müsli s rozinkami 150 ml nízkotučného kefíru nebo podmáslí 1 lžička třtinového cukru 2 lžíce marmelády – (lze i vynechat) Tvarohová vrstva: 1/2 kg nízkotučného tvarohu 3 lžičky kokosu 1-2 lžičky medu kakaový pudink 150 ml nízkotučného mléka 150 ml vody 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti, nemusí být) 1...
Ingredience: Těsto: 4 velké lžíce špaldové mouky 4 velké lžíce mletých ořechů 2 žloutky 4 velké lžíce bílého jogurtu 100 ml uvařené a vychladlé kávy 1/2 prášku do pečiva osladit dle chuti - medem, stévií (já dala asi 2 lžíce třtinového cukru) 2 bílky (ušlehat sníh) Krém: 2 polotučné tvarohy 4 lžíce bílého jogurtu dle chuti osladíme medem, popř. moučkovým cukrem 2 banány
Postup: Vše...
Ingredience: 400 ml bílého jogurtu 250 g ovesných vloček 4-6 jablek 2 lžíce medu nebo třtinového cukru skořice pokrájené oříšky
Postup: Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.Vločky smícháme s jogurtem a medem.Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě "placky" (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.Poklademe opět...
Ingredience: 2 balíčky Bebe sušenek (tmavý, světlý) 1 pudink z prášku (někdy se použijí 2 různé barvy, aby tvořily se sušenkami souhru barev) 1 útržek alobalu 200 g změklého másla 8 polévkové lžíce cukru krupice Mléko (na puding -> množství je popsáno na zadní straně pudingu)
Postup: Dáme vařit puding podle návodu na zadní straně (já přidávám 2 PL cukru). Jakmile bude hotový, necháme vychladnout. Krém...
Ingredience: 250 g měkkého nízkotučného tvarohu 300 ml mléka vanilkový pudink cukr moučka dle chuti (já dala 100 g) kakao (cca 2 polévkové lžíce)
Postup: Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné...
Ingredience: 1 galaretka s příchuti jablka a máty 4 zelená jablka máta na dozdobení
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme do pohárků a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.
Ingredience: 150 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce kypřícího prášku 3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku 50 ml mléka 1 lžíce slunečnicového oleje špetka soli Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle, kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.
Postup: Předehřejeme troubu na 180° C....
Ingredience: 300 g hladké mouky 20 g kvasnic 150 g másla 3 lžíce cukru 250 g mléka 2 žloutky 1 špetka soli olej ve spreji na pracovní plochu Nádivka: 600 g zelí 3 lžíce oleje 6 lžic cukru 1 špetka mletého pepře Na potření: přepuštěné (škvařené) máslo Na dokončení: moučkový cukr mletá skořice
Postup: Připravíme kvásek z cukru, trochy mouky, poloviny mléka a kvasnic.Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny a...
Ingredience: mražené jahody 1 smetanový pudink 500 ml mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%
Postup: Nejprve uvaříme z půl litru mléka pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit a 2 vetší dáme stranou, použijeme je na ozdobu. Ke zbytku jahod přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh
Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...
|< 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz