Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Žiarske řezy

Ingredience: Světlé těsto na 2 pláty: 10 vajec 12 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 8 zarovnaných lžic hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tmavé těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 100 g hrubé mouky 25 g kakaa 1/2 prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 300 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 300 g mletých vlašských ořechů 375 g másla 2 dl rybízových povidel trošku čokoládové polevy na...

 
Židovský koláč - FLÓDNI

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut...

 
Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce strouhaného kokosu 4 jablka (nebo hrušky) skořice

Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C.Dvě jablka nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky necháme prozatím stranou.Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa,...

 
Žirafí bulky

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí

Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...

 
Žitná buchta plná chutí

Ingredience: 2 vejce 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce kokosu 2 lžíce ořechů 2 lžíce mandlí 2 lžíce rozinek 2 lžíce mléka 1 lžička skořice 1 lžička jedlé sody 1 jogurt - 500 g 200 g žitné mouky

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy. Těsto nalijeme na plech a pečeme v...

 
Žitné perníkové košíčky s čokoládou

Ingredience: Těsto: 2 hrnky žitné tmavé chlebové mouky 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky (nebo pšeničné chlebové) 1 hrnek tmavého třtinového cukru 1 čokoládový pudinkový prášek 3 pl kakaa 1 vanilkový cukr 1 kl perníkového koření 1 kypřící prášek do perníku 1 kl skořice 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 2 vejce 3 pl švestkových povidel Do hotového těsta: 1 hořká čokoláda (100 g) nebo čokoláda...

 
Žitný biskupský chlebíček

Ingredience: 250 g žitné mouky 1 balíček prášku do pečiva 80 g třtinového cukru 100 ml oleje 150 g bílého jogurtu 3 vejce kandované ovoce (nebo rozinky, sušené ovoce, ořechy,....) případně ještě čokoláda na polití

Postup: V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C...

 
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

Ingredience: dortová forma 100 g žitné celozrnné mouky 50 g bílého jogurtu 1 vejce 1 lžíce medu (tekutého) 2 lžičky prášku do pečiva 50 ml vlažné vody 4 menší jablka skořice cukr dle chuti

Postup: Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Důkladně promícháme.Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.Posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, která podle chuti můžeme přisladit a...

 
Žížalky

Ingredience: 350 g lístového těsta 500 g nahrubo nastrouhaných jabĺek 2 lžíce cukru skořice hrst rozinek 1 vajíčko na potřetí

Postup: Nastrúhané jablká premiešame s cukrom, škoricou a hrozienkami. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrúbku. Narežem ho na obdĺžniky cca 10x8 cm. Z dlhšej steny narežeme cesto v asi centimetrových odstupoch do polovice ( viď foto ). Na nenarezanú časť uložíme náplň. Cesto troška...

 
Žloutková fantazie

Ingredience: 5 vajec 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek 2 lžíce kakaa 50 ml oleje tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Krém: 200 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 1 vanilkový cukr 5 žloutků 250 g másla Sníh: 5 bílků 300 g moučkového cukru čokoládové hobliny

Postup: Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte...

 
Žloutkové poháry s jahodami

Ingredience: 3 žloutky 2-3 lžíce cukru krupice 250 ml smetany na šlehání 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku trochu rumu 200 g kysané smetany čerstvé jahody

Postup: Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů. Necháme vychladnout a přidáme kysanou smetanu a jahody.

 
Žloutkové pochoutkové řezy

Ingredience: 280 g másla 200 g moučkového cukru 200 g mletých vlašských ořechů 140 g hrubé mouky 6 bílků Poleva: 6 žloutků 280 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Máslo rozpustíme, přidáme cukr, ořechy, mouku a sníh, vylijeme na plech.Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou...

 
Žloutkové řezy

Ingredience: Těsto: 250 g cukr moučka 250 g Hery 250 g mletých ořechů 140 g hrubé mouky špetka soli 5 bílků Hera na vymazání hrubá mouka na vysypání plechu Poleva: 5 žloutků 250 g cukru moučka citronová šťáva

Postup: Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a citronovou šťávou do pěny....

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 1 l mléko 250 g máslo 3 vanilkové pudinky 20 dkg cukru 1 lžíci polohrubé mouky 1 listové těsto

Postup: listové testo rozválíme na 2 plechy, dáme do vyhřáté trouby upect, Do kastrůlku si nalejeme mléko, přidáme pudinky, cukr, mouku, vše mícháme, do zhoustnutí. Necháme vychladnout a nalijeme na listové těsto, druhym přiklopíme, namažeme marmeládou a dáme do lednice stuhnout.

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 4 vejce 300 g práškového cukru 8 lžic vody 100 g mletých ořechů 200 g hrubé mouky 1/4 balíčku prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 30 g hladké mouky 5 žloutků 200 g másla 150 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 5 bílků 300 g krupicového cukru

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme po lžících studenou vodu, mleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z...

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 5 vaječných bílků 21 dkg cukru 21 dkg másla 15 dkg mletých oříšků 15 dkg hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 žíce kakaa Na polevu: 25 dkg moučkového cukru 5 žloutků

Postup: Máslo třeme s 21 dkg cukru, z bílků vyšleháme sníh přidáme k máslu, vmícháme ořechy, mouku, pr.do pečiva, kakao a těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný třeba strouhankou a.upečeme. Polevu třeme - 25dkg cukr...

 
Žloutkové řezy bez vajec

Ingredience: 1 balíček listového těsta (2 těsta v balení) Krém: 2 vanilkové pudinky 1/2 l mléka vanilkový cukr 250 g másla 1-2 lžíce rumu (možno vynechat) Poleva: 200 g cukru moučka šťáva z půlky citrónu horká voda (dle potřeby) Dále: meruňková marmeláda

Postup: Dva plechy vyložíme pečicím papírem.Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě...

 
Žloutkové řezy I.

Ingredience: 2 balení listového těsta Krém: 30 g Solamylu 250 ml mléka 2 žloutky 150 g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250 g másla Poleva: 100-120 g cukru moučka 3 lžíce citronové šťávy

Postup: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.Až se těsto upeče a...

 
Žloutkové řezy z listového těsta s dia sladidlem a dia marmeládou

Ingredience: 1 balíček listového těsta 1/2 balíčku kokosového pudinku 1/2 balíčku vanilkového pudinku 400 ml sladké smetany 1 PL rumové tresti Dia džem na pomazání (neni nutný) 2-3 žloutky 5 ks sacharinu

Postup: Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a pokrájíme ho na větší řezy. Mezitím...

 
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou

Ingredience: 2 vanilkové pudinky 750 ml mléka 4 lžíce cukru krupice 3 smetany ke šlehání 2 sáčky ztužovače šlehačky 1 mléčná čokoláda 1 hořká čokoláda 2 pláty listového těsta vejce na potření

Postup: Nejdříve uvaříme pudinky dle návodu a necháme vychladnout. Troubu vyhřejeme na 200 °C.Dva plechy vyložíme papírem na pečení, rozložíme na ně listové těsto a potřeme ho rozšlehaným vejcem.Vložíme do vyhřáté...

 

|<   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz