Ingredience: 1 a 1/2 šálku (šálek = 225 ml) lískových oříšků 6 žloutků 1 a 1/2 šálku cukru 1 l smetany na vaření nebo tekuté smetany do kávy 2 lžíce oříškového nebo vanilkového likéru 2 šálky smetany ke šlehání 1 citron
Postup: Oříšky nasypte na plech, dejte do trouby vyhřáté na střední teplotu a asi 5 minut pražte (pozor, nepřipálit), pak rychle vysypte na utěrku a setřete z nich slupku. Nasekejte...
Ingredience: 200 g moruší (směs černých a bílých) 300 g hustého bílého jogurtu krabička Smetany ke šlehání 33% 70 g cukru 2 lžičky citrónové šťávy
Postup: Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.
Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1/4 Salka (slazené kondenzované mléko) dortové oplatky (nemusí být)
Postup: Smetanu ušleháme do tuha a pak pomalu přidáváme Salko. Množství zvolíme podle vlastní chuti (Salko je dost sladké).Vzniklou směs nalejeme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.Asi po hodině hmotu lžící promícháme a pak po další hodině promícháme ještě jednou. To proto, aby se nevytvořily velké...
Ingredience: Na 250 ml sebrané pěny při vaření džemu: 1 kysaná smetana (180 ml) můžeme přidat i 1 ušlehanou šlehačku ale nemusí být
Postup: Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalejeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku. Je dobré jí alespoň 2x během 2 hod vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí,...
Ingredience: 80 g strouhanky z celozrnného pečiva (třeba z rohlíku) 20 g strouhaných ořechů 30 g moučkového cukru 1 lžička strouhané pomerančové kůry 200 g nízkotučného jogurtu 1 bílek množno přidat i trochu strouhaného muškátového oříšku
Postup: Strouhanku, cukr a ořechy za stálého míchání upražíme na pánvi do světlehněda a necháme vychladnout. Pak přidáme jogurt, pomerančovou kůru a promícháme. Nakonec do...
Ingredience: 0,75 l sklenice zavarenych merunek 200 g husté zakysané smetany 1 smetana ke šlehání 31% Kunin citronová šťáva z 1 citronu 150 g cukru krupice
Postup: Sklenici meruněk slijeme, ovoce necháme okapat, šťávu si ponecháme. Par půlek meruněk odložíme bokem - asi 10 ks. Zbytek ovoce rozmixujeme se zakysanou smetanou dohladka. Přilijeme asi 2 dl odložené šťávy, přidáme citrónovou šťávu, cukr a...
Ingredience: 250 g zakysané smetany 500 g měkkého tvarohu 2 vanilkový cukry 4 plátky želatiny od dr. Oetkera 1 hrnek borůvek 1 plátek melounu 4 libovolné nasekané máslové sušenky
Postup: Tvaroh a zakysanou smetanu smícháme s cukrem.V druhé nádobě smícháme želatinu podle návodu, pak ji smícháme s tvarohovou směsí. Vše nalijeme do silikonové bábovky (propláchneme předem studenou vodou).Vsypeme ovoce,...
Ingredience: jakákoliv zmrzlina rozehřátá čokoláda (zase s mlékem) jakékoliv ovoce (jahody nebo broskve, klidně z kompotu) můžete přidat i šlehačku
Postup: Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované ovoce) s jahodami (klidně broskve nebo zase libovolné ovoce) a naaranžujeme jahody,...
Ingredience: půlka melounu šťáva z jednoho citronu 2 PL smetany ke šlehání 4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou nebo domácí mátový sirup
Postup: Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec...
Ingredience: 600 g ovoce (jahody, maliny, borůvky) 1 kokosový nebo mandlový pudink 400 ml sektu (nebo dezertního vína) cukr dle chuti 1 sáček vanilkového cukru 800 g zakysané smetany 400 ml smetany ke šlehání Na ozdobu: kousky ovoce 200 ml vína 4 žloutky 4 lžíce cukru meduňka
Postup: Ovoce omyjeme, polovinu dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr a promícháme.Pudinkový prášek a dezertní víno s cukry...
Ingredience: vanilková zmrzlina jahodová zmrzlina hořické trubičky merunkovy kompot kompotovane jahody strouhaná čokoláda šlehačka
Postup: Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat stale dokola, dokud nebude pohar plny. Pak nastrouhame horkou cokoladu a tim posypeme, ale vsechnu. Pak...
Ingredience: 600 g hladké mouky 3 vejce 200 g másla 150 g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva 6 lžic mléka
Postup: Vše na vále zpracujeme do těsta, můžeme dát na chvíli do chladu odpočinout, ale není to nutné. Vyválíme né příliš slabě, tak na sílu 3-5 mm, rádýlkem nařežeme na čtverečky a libovolně zdobíme vším co máme po ruce. Já jsem použila různé lišty na zdobení marcipánu a vánoční...
Ingredience: Korpus: 250 g máslových sušenek (Lotus) 100 g rozehřátého másla Náplň: 500 g tučného tvarohu 2/3 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce citrónové šťávy 4 vejce Zdobení: 1 zakysaná smetana 1 vanilkový cukr 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce moučkového cukru (nemusí být)
Postup: Korpus: 1: sušenky nastrhouhám nebo rozmixuju na jemnou drť a přidám rozehřáté máslo - promíchat, aby sušenková...
Ingredience: Směs: 9 ks vajec 150 g cukr 150 g kakao 3 pl hrubá mouka Náplň: 3 dcl mléka 2 pl hladké mouky 4 balení vanilkový cukr 140 g máslo 140 g moučkový cukr Poleva: 200 g čokoláda 200 g máslo 35 g cukr smetana
Postup: Vajíčka rozdelíme, bielky šlaháme so 150g kr.cukru a postupne zašlaháme žĺtky, pridáme kakao, múku a prešlaháme. Potom zmes rozdelíme na tri plechy vystlané papierom na pečenie a...
Ingredience: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Omáčka: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička Solamylu
Postup: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na...
Ingredience: 450 g hladké mouky 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku 1 vejce citronová kůr 250 ml vlažného mléka Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce rozinky práškový cukr
Postup: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a...
Ingredience: 1 malá cuketa vejce 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/4 hrnku Holandského kakaa 1/2 sáčku kypřícího prášku 3 lžíce oleje sůl olej nebo jiný tuk na vymazání plechu strouhaný kokos na vysypání plechu
Postup: Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do...
Ingredience: 100 g žaludové mouky 150 g čirokové mouky 1 lžíce chia mouky nebo mletého lněného semínka 1 vanilkový cukr 50 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 kostičky hořké čokolády bez obsahu mléka 12 mandlí 3 lžíce oleje 180 ml vody
Postup: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto....
Ingredience: 8 vajec 280 g cukru 260 g Hery 60 g kakaa 200 g hrubé mouky vanilkový cukr Na ozdobu: čokoláda na vaření kokos
Postup: Z bílků uděláme sníh, žloutky smícháme s cukrem, Herou, kakaem, moukou a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme sníh.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na mufiny, lepší je ale použít papírové košíčky. Na 180 stupňů, spodní horní ohřev, 13-15 minut.Po vychladnutí potřeme čokoládou...
Ingredience: 220 ml vody 40 g (2 lžíce)cukru 30 g (3 veliké lžíce) oleje špetka soli 150 g polohrubé mouky 280 g hladké mouky 25 g droždí Na potření mezi pláty těsta: asi 70-80 g změklého sádla
Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.Pak každou z nich rozválíme na...
|< 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz