Ingredience: 4 vejce 150 g cukru 50 g třtinového cukru vanilkový cukr citronová kůra 280 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku 100 ml mléka 100 ml oleje kokos ovoce (např. borůvky, jahody a banán) Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka
Postup: Vejce ušleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme olej a mléko. Vsypeme mouku s kypřicím práškem a zase šleháme.Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy....
Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 200 ml horké vody 200 ml rozpuštěné Hery (oleje) 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Ovoce: třešně rybíz borůvky maliny tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C.Cukr našleháme se žloutky do pěny, přidáme postupně horkou vodu a pak Heru (olej), našleháme.Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme zlehka sníh z...
Ingredience: 4 vejce 25 dkg cukru krupice 10 lžic vlažné vody 7 lžic oleje 25 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Hera na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Z vajec ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, olejem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme lehce sníh z bílků a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Čerstvé ovoce poklademe na...
Ingredience: 1/2 l hladké mouky 1/4 l cukru 3 vejce 1 prášek do pečiva 1/4 l smetany 1 lžíce krupicového cukru 700 g třešní tuk na vymazání strouhanka želatina
Postup: V zadělávací míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce a smetanu. Vše dobře promícháme, abychom neměli v těstu hrudky. Pak vymažeme pekáč, vysypeme jej strouhankou a vylijeme na něj těsto. Ovoce obalíme v krupicovém cukru a...
Ingredience: veka 4 vejce 20 dkg Hery 0,4-0,5 l mléka 20 dkg cukru skořice ovoce
Postup: Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme mléko), nakonec opatrně sníh a trošku skořice. Těsto má být jako na bábovku. Vysypeme plech a nalijeme těsto, které poklademe ovocem. Pečeme na 180°C asi...
Ingredience: 200 g másla 200 g cukru (krupice) 1 vanilkový cukr 3 vejce 200 g polohrubé mouky 50 g hladké mouky 80 g mléka 1 lžička prášku do pečiva 300 g malin (jiného drobného ovoce) 20 g moučkového cukru Na přípravu plechu: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Příprava těsta ve varném mixéru: Rozpustíme...
Ingredience: 500 ml mléka 2 vejce 2 lžíce cukru 2 lžíce strouhanky 6 lžic polohrubé mouky sůl ovoce olej
Postup: Troubu rozehřejeme na 170 °C.Všechny suroviny smícháme. Těsto je řídké asi jako na palačinky.Na plech nalijeme olej, rozmažeme ho a dáme rozehřát do trouby - oleje necháme na plechu asi 2 mm.Na rozpálený plech s omastkem nalijeme těsto.Těsto poklademe drobným nebo pokrájeným ovocem.Dáme do...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 110 g Hery 110 g cukru 2 vanilkové cukry 250 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce citronová kůra 1 špetka soli 250 g jahod 500 g vypeckovaných třešní 20 g cukru 1 vanilkový cukr Drobenka: máslo cukr polohrubá mouka
Postup: Utřeme spolu 110 g cukru, Heru a 3 žloutky. Vmícháme pečlivě mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozředíme vlažným...
Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 malá lžička vanilkové tresti 200 ml oleje 250 ml kefíru 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva ovoce posypka
Postup: Vejce s cukrem ušleháme do pěny.Přidáme vanilkovou tresť z Madagaskaru.Vmícháme postupně po trochách olej.Vmícháme postupně po trochách kefír.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyhněteme těsto.Těsto vylijeme na plech vyložený...
Ingredience: 700 g zralých tmavých třešní s peckami 6 vajec 1 vanilkový cukr 200 g cukru krystalu 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicového oleje 300 g polohrubé mouky 1 lžička citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát (do jahodové bublaniny ne) 1 lžička nastrouhané citronové kůry (do jahodové bublaniny ne) 1/2 lžičky jedlé sody (nenahrazovat práškem do pečiva) 1 špetka soli 2 lžíce cukru...
Ingredience: 400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody 1 špetka soli 160-170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky 1 lžička nastrouhané citronové kůry (nedávat do jahodové verze) 1 vanilkový cukr (nemusí být) ovoce tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového...
Ingredience: 4 vejce 20 dkg cukru písek 1 vanilkový cukr 250 g zakysané smetany 30 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli máslo mouka na vymazání pekáče
Postup: Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem, pečeme při 180° asi 40 minut.
Ingredience: 250 g hladké rýžové mouky 125 g jáhlové mouky 75 g tapiokové škrobové mouky 50 g bramborového škrobu 1,5 prášku do pečiva 1/2 lžičky Xanthanu 120 g cukru 375 ml vody 3 lžíce citronové šťávy 4 lžíce oleje broskve (nakrájené na drobné kousky)
Postup: Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou...
Ingredience: červený rybíz černý rybíz Havana rum (libovolné množství) 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku pískového cukru 1 prášek do pečiva 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 3 vejce máslo polohrubou mouku na vymazání plechu
Postup: Červený a černý rybíz namočíme přes noc do Havany, aby měl lepší chuť. Předehřejeme troubu asi na 180C, já mám plynovou bez čísel, tak to dávám na prostředek. V míse smícháme...
Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 10 lžic oleje 10 lžic mléka 300 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 500 g třešní 1 vanilkový cukr
Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a ohřáté mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme.Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s...
Ingredience: 6 vajec velikosti M (300 g) 300 g cukru krupice 150 g másla 400 g hladké mouky 250 g podmáslí 12 g prášku do pečiva 1 citron (kůra i šťáva) 2 g soli ovoce podle chuti olej a hrubá mouka na přípravu plechu Na drobenku: 120 g hladké mouky 60 g másla 60 g cukru krupice 10 g rumu 1 g soli
Postup: Do mísy dáme máslo, přisypeme cukr a společně utřeme. Mezitím do směsi přidáme nastrouhanou citronovou...
Ingredience: 200 g másla 150 g cukru krystal vanilkový cukr 5 vajec 300 g hladké mouky prášek do pečiva 75 ml mléka 3 lžíce pomerančové šťávy celá oloupaná jablka borůvky (brusinky)
Postup: Ušleháme máslo a oba cukry. Přidáme žloutky. Opatrně přidáváme mouku, prdopeč a pomeranč. šťávu. Nakonec sníh z bílků. Těsto nalijeme do strouhankou vysypané zavírací formy - nejlépe 26 cm. Do těsta skládáme celá...
Ingredience: 4 vejce 170 g špaldové mouky 120 g hroznového cukru 1,5 dcl vlahého mléka 1,5 dl oleje 1 prášek do pečiva 350 g jahod i jiného ovoce
Postup: V míse ušleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme.Těsto nalijeme na vyšší pekáč buď...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 150 g moučkového cukru 250 g bílého jogurtu 150 g Hery 2 vejce libovolné ovoce (čerstvé, kompotované) tuk na vymazání pekáče hrubá mouka na vysypání pekáče
Postup: Do mísy prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme.Dále přidáme rozpuštěnou Heru, vejce a jogurt. Vše důkladně promícháme v hladké těsto.Pekáč vymažeme tukem a...
Ingredience: 40 dkg polohrubé mouky 20 dkg cukru 4 vejce 1 dcl oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 dýňový kompot nebo broskvový ( velký i se šťávou)
Postup: Všechny suroviny smícháme, ovoce ještě pokrájím na menší kousky.Vylijeme na vymazaný plech a dáme péct na 180° tak na 30 minut ( kontroluju špejlí).
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz