Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky

Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...

 
Žloutkový krém s borůvkami

Ingredience: 3 žloutky 2 lžíce cukru 250 ml smetany 33% borůvky

Postup: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily!Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici.Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.

 
Žmolenka se strouhankou

Ingredience: strouhanka cukr písek máslo

Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...

 
Žmolenkový koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)

Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...

 
Žravá buchta

Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády

Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...

 
Žravá roláda bez mouky

Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice nebo krystalu 3 lžíce kakaa máslo na vymazání plechu a mouka na vysypání + alobal 1 šlehačka 1 lžička vanilkového cukru

Postup: Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a...

 
Žravé řezy

Ingredience: Těsto: 250 g cukru krupice 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 250 g smetany ke šlehání 400 g zakysané smetany kompotované ovoce (dle chuti, jahody, mandarinky apod.) 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1 sáček dortového želé šťáva z kompotovaného ovoce voda na dolití

Postup: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý...

 
Žravé řezy od Verunky

Ingredience: Těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotové ovoce (ananas,mandarinky ..) Želé: 2 vanilkové pudinky

Postup: Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva a vmíchat sníh s bílků. El. trouba 180°C. Upéct a nechat vychladnout. Pak ušleháme šlehačku dotuha, osladíme. Kysané smetany smícháme...

 
Žravé řezy se smetanou a ovocem

Ingredience: Těsto: 4 vejce 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g) 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 400 ml zakysané smetany 2 lžíce cukru krupice Želé: 2 sáčky vanilkového pudinku šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody 2 lžíce...

 

|<   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz