Ingredience: 3 žloutky 2 lžíce cukru 250 ml smetany 33% borůvky
Postup: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily!Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici.Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.
Ingredience: strouhanka cukr písek máslo
Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)
Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...
Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády
Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...
Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice nebo krystalu 3 lžíce kakaa máslo na vymazání plechu a mouka na vysypání + alobal 1 šlehačka 1 lžička vanilkového cukru
Postup: Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a...
Ingredience: Těsto: 250 g cukru krupice 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 250 g smetany ke šlehání 400 g zakysané smetany kompotované ovoce (dle chuti, jahody, mandarinky apod.) 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1 sáček dortového želé šťáva z kompotovaného ovoce voda na dolití
Postup: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý...
Ingredience: Těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotové ovoce (ananas,mandarinky ..) Želé: 2 vanilkové pudinky
Postup: Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva a vmíchat sníh s bílků. El. trouba 180°C. Upéct a nechat vychladnout. Pak ušleháme šlehačku dotuha, osladíme. Kysané smetany smícháme...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g) 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 400 ml zakysané smetany 2 lžíce cukru krupice Želé: 2 sáčky vanilkového pudinku šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody 2 lžíce...
|< 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz