Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zimní broskvový koláč

Ingredience: Těsto: 1 kelímek bílého jogurtu (300 g) 1 kelímek polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva 1/2 kelímku cukru krupice 1/2 kelímku oleje 1 vejce 1 špetka soli Drobenka: 80 g másla pokojové teploty 160 g hrubé mouky 80 g cukru krupice 1 špetka skořice Ostatní: velký broskvový kompot

Postup: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.Na drobenku...

 
Zimní dezert s jablky

Ingredience: 5 jablek 4 lžíce tekutého medu 200 g smetany ke šlehání 250 g mascarpone 1 hrst najemno nasekaných pistáciových oříšků

Postup: Jablka omyjeme a 4 nakrájíme na menší kousky. Dáme je do kastrolu, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme je doměkka. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme 2 lžíce medu. Směs necháme vychladnout.Mezitím ušleháme smetanu dotuha a jemně do ní vidličkou...

 
Zimní malé galetky

Ingredience: 400 g listového těsta 2 hrsti ovesných vloček 350 g směs ovoce i mražené (jahody, švestky, maliny, borůvky, jablíčka, hrušky, mandarinky) cukr krystal (dle chuti) cukr moučka (dle chuti) skořice vanilkový cukr mandle 1 vejce na potření

Postup: Ovoce nakrájíme. Pokud je potřeba necháme ho okapat na sítku.Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý rozválíme na kruh o průměru 13-15 cm.Na dno rozprostřeme...

 
Zimní pohár

Ingredience: mražené jahody 1 smetanový pudink 500 ml mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%

Postup: Nejprve uvaříme z půl litru mléka pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit a 2 vetší dáme stranou, použijeme je na ozdobu. Ke zbytku jahod přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem...

 
Zimní řezy

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh

Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...

 
Zmrazený meloun se zmrzlinou

Ingredience: vodní červený meloun citronová zmrzlina cukr čerstvá máta

Postup: První varianta: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice vhodné do mrazničky, uzavřeme a dáme na cca dvě hodiny zmrazit.Zmrazené melounové kostky dáme do pohárů, přidáme zmrzlinu a ozdobíme mátou.Druhá varianta: Meloun...

 
Zmrzlé řezy

Ingredience: Kávový piškot: 4 vejce 4 PL hladké mouky 4 PL moučkového cukru trochu prášku do pečiva 1 PL oleje kávový extrakt (nemusí být) Náplň: 700 ml jahodového jogurtu (meruňkového ...) 1 zakysaná smetana 1 balíček plátkové želatiny (rozmočit ve vodě a ohřát aby se rozpustila) 1 sklenka jahodové marmelády (višňové ...)

Postup: Piškot upečeme a necháme vychladit. Do mísy dáme jogurty a smetanu,...

 
Zmrzlina

Ingredience: 200 g ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz ) 1 vanilkový cukr 100 ml šlehačky 100 ml bílého jogurtu 2 polévkové lžíce cukru

Postup: Do šlehačky vmíchejte vanilkový cukr a ušlehejte ji. V míse rozmixujte ovoce, cukr a jogurt. Obě směsi smíchejte, vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrznout.

 
Zmrzlina

Ingredience: 3 vajíčka dortové oplatky 4 polévkové lžíce práškového cukru 1 vanilka 2 šlehačky

Postup: Vajíčka vymícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Dáme mezi oplatky, zabalíme do alobalu a dáme zamrazit.

 
Zmrzlina capuccino

Ingredience: 100 g kapučína 200 ml vody 50 g cukru 300 g jogurtu krabička smetany

Postup: Kapučíno zalijeme horkou vodou, vmícháme cukr a necháme zchládnout. Pak přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Dáme zmrazit do strojku.

 
Zmrzlina GALIA

Ingredience: meloun Galia 1 krabička smetany 33% 90 g medu 200 g bílého jogurtu 1 lžíce citrónové šťávy

Postup: Meloun oloupeme a ostraníme zrníčka, 350g ho nakrájíme na kostky a rozmixujeme s ostatními surovinami. Zmrazíme ve strojku.

 
Zmrzlina Granko

Ingredience: 150 g kondenzovaného slazeného mléka 3 lžíce Granka 3 lžíce mléka

Postup: Vše smícháme a zamrazíme.

 
Zmrzlina jahodová

Ingredience: 250 g jahod 3 polévkové lžíce cukru moučka (nebo med) 300 ml nízkotučného jogurtu 1 šlehačka v prášku (může být i čerstvá) 200 ml mléka

Postup: Jahody rozmačkáme vidličkou.Přidáme cukr a jogurt a lehce vmícháme našlehanou smetanu.Hotovou směs dáme zamrazit.

 
Zmrzlina lesní směs

Ingredience: mražená směs lesního ovoce 3 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany 2-3 lžíce cukru moučka kešu mandle lískové ořechy vlašské ořechy 2 lžíce cukru krupice do oříšků šlehačka ve spreji (na ozdobu)

Postup: Nejdříve si opražíme na suché pánvi oříšky.Když jsou opražené přísypeme cukr a obalíme je v karamelu.Musíme rychle míchat a nenechat tam dlouho,aby to nezhořklo.Vychladlé nasekáme. Do...

 
Zmrzlina Milka

Ingredience: 1 smetana ke šlehání 5 lžic Salka (slazené kondenzované mléko) 50 g čokolády (Milka)

Postup: Smetanu ušleháme a když je tuhá, postupně přilijeme Salko.Čokoládu Milka rozpustíme (nejlépe v mikrovlnce) a trochu vychladlou ji postupně přimícháme ke šlehačce.Nalijeme do vhodné nádoby, dáme do mrazáku a asi za hodinu ji lžící promícháme. Po další hodině ji ještě jednou promícháme, aby se nevytvořily...

 
Zmrzlina s perníkovou příchutí

Ingredience: 300 ml mléka 2-3 čajové lžičky perníkového koření 1,5 polévkové lžíce moučkového cukru 1 žloutek

Postup: Žloutek s cukrem v misce utřeme do krému. Přidáme perníkové koření a mléko. Pečlivě promícháme. Z misky přelijeme do hrnce a při nejvyšším žáru rychle mícháme. Vytvoří se nám pěna. Po sedmi minutách stálého míchání přelijeme do čisté misky a necháme vychladnout. Poté dáme do mrazáku a necháme...

 
Zmrzlina se sušenkami oreo

Ingredience: 5 žloutků 100 g krupicového cukru 420 ml smetany 33% 180 ml plnotučného mléka 1/4 KL soli 2 KL vanilkového extraktu 1 balení sušenek Oreo (154 g), 14 - 15 sušenek

Postup: 1. V větší míse smícháme žloutky se 1/4 hrnku (50 g) cukru, dokud se cukr nerozpustí. 2. Ve středně velkém hrnci rozšleháme zbývající cukr, smetanu, mléko a sůl. Dáme na plotnu a na mírném ohni zahřejeme, dokud nezačne stoupat...

 
Zmrzlina stracciatella

Ingredience: 2 jogurty Stracciatella 1 šlehačka bez cukru Dr.Oetker můžeme přidat čokoládu na kousíčky nakrájenou

Postup: Šlehačku ušlehat podle návodu na obale a jemně vmíchat do jogurtu. Dát vychladit do lednice a nechat asi 25 minut šlehat v zmrzlinovači.

 
Zmrzlina tří druhů

Ingredience: Banánová: 2 zmrzlé banány Čokoládová: 2 zmrzlé banány 2 lžíce kakaa Jahodová: vrchovatý hrnek zmrzlých jahod 2 lžíce agáve Zdobení: čokoláda kakaové boby ovoce datle

Postup: Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale není to až tak velký rozdíl.Zmrzlé banánové kousky...

 
Zmrzlina ve sněhové misce

Ingredience: 2 bílky 125 g cukru krupice 5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké šlehačka ovoce ovocný topping máta nebo meduňka i jiné - vše dle své fantazie.

Postup: Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se...

 

|<   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz