Ingredience: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Omáčka: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička Solamylu
Postup: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na...
Ingredience: 450 g hladké mouky 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku 1 vejce citronová kůr 250 ml vlažného mléka Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce rozinky práškový cukr
Postup: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a...
Ingredience: 1 malá cuketa vejce 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/4 hrnku Holandského kakaa 1/2 sáčku kypřícího prášku 3 lžíce oleje sůl olej nebo jiný tuk na vymazání plechu strouhaný kokos na vysypání plechu
Postup: Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do...
Ingredience: 100 g žaludové mouky 150 g čirokové mouky 1 lžíce chia mouky nebo mletého lněného semínka 1 vanilkový cukr 50 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 kostičky hořké čokolády bez obsahu mléka 12 mandlí 3 lžíce oleje 180 ml vody
Postup: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto....
Ingredience: 8 vajec 280 g cukru 260 g Hery 60 g kakaa 200 g hrubé mouky vanilkový cukr Na ozdobu: čokoláda na vaření kokos
Postup: Z bílků uděláme sníh, žloutky smícháme s cukrem, Herou, kakaem, moukou a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme sníh.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na mufiny, lepší je ale použít papírové košíčky. Na 180 stupňů, spodní horní ohřev, 13-15 minut.Po vychladnutí potřeme čokoládou...
Ingredience: 220 ml vody 40 g (2 lžíce)cukru 30 g (3 veliké lžíce) oleje špetka soli 150 g polohrubé mouky 280 g hladké mouky 25 g droždí Na potření mezi pláty těsta: asi 70-80 g změklého sádla
Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.Pak každou z nich rozválíme na...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 60 g cukru krystal 40 g rozehřátého másla 20 g droždí 1 vejce 1/8 l vlažného mléka sůl Na potření: máslo skořicový cukr
Postup: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je...
Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...
Ingredience: 140 g cukru krupice 6 vajec 100 g polohrubé mouky 1 sklenice marmelády 250 g ovoce 1 cukrářské želé máslo mouka na plech
Postup: 1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků. 2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme. 3. Necháme...
Ingredience: 2 ovocné želatiny 750 ml vody jahody mandarinky několik jablek šlehačka ve spreji 2-3 lžičky cukru nanukáč 1 perník
Postup: Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme nanukáč a na něj šlehačku.
Ingredience: 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček
Postup: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55 °C, maximálně 60°C, při...
Ingredience: 250 ml Lambrusca (italské perlivé červené víno) sáček dortového želé 2 lžíce třtinového cukru miska lesních jahod zakysaná smetana
Postup: Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort. Skleničky naplníme částí jahod, lehce schladlé želé na ně nalejeme, zamícháme a necháme důkladně...
Ingredience: kiwi banány dětské piškoty 500 g netučného tvarohu 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač čerstvé ovoce nebo kompot rum 1 sáček želatiny
Postup: Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor! nesmí se vařit. Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a...
Ingredience: Těsto: 150 g másla 4 žloutky 4 PL cukr krystal 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka 300 g hladké mouky špetka soli kůra z citronu Dále: meruňkový džem Sníh: 4 bílky 150 - 200 g cukr krystal špetka soli
Postup: Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások, múku, zvyšné...
Ingredience: Cesto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g másla 1 vejce 120 ml mléka 1 pl krystalového cukru 30 g čerstvého droždí špetka soli Plnka 300 g merunkové marmelády (alebo višňového džemu) 300 g mletých orechů 250 g práškového cukru Poleva: 200 g hořké čokolády 100 g práškového cukru 100 ml šlehačky (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým...
Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 300 g másla 2 lžíce moučkového cukru 20 g droždí 0,5 kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek Dále: 150 g mletých ořechů 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr rybízový džem čokoládová poleva
Postup: Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené...
Ingredience: Světlé těsto na 2 pláty: 10 vajec 12 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 8 zarovnaných lžic hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tmavé těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 100 g hrubé mouky 25 g kakaa 1/2 prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 300 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 300 g mletých vlašských ořechů 375 g másla 2 dl rybízových povidel trošku čokoládové polevy na...
Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru 1 špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Dále: náplně (dle chuti)
Postup: Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce strouhaného kokosu 4 jablka (nebo hrušky) mletá skořice
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Dvě jablka (nebo hrušky) oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky necháme prozatím...
Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí
Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...
|< 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady