Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou

Ingredience: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Omáčka: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička Solamylu

Postup: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na...

 
Zvířátka z kynutého těsta

Ingredience: 450 g hladké mouky 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku 1 vejce citronová kůr 250 ml vlažného mléka Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce rozinky práškový cukr

Postup: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a...

 
Zvláčněná Koka buchta

Ingredience: 1 malá cuketa vejce 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/4 hrnku Holandského kakaa 1/2 sáčku kypřícího prášku 3 lžíce oleje sůl olej nebo jiný tuk na vymazání plechu strouhaný kokos na vysypání plechu

Postup: Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do...

 
Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 100 g žaludové mouky 150 g čirokové mouky 1 lžíce chia mouky nebo mletého lněného semínka 1 vanilkový cukr 50 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 kostičky hořké čokolády bez obsahu mléka 12 mandlí 3 lžíce oleje 180 ml vody

Postup: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto....

 
Žamberečtí ježci

Ingredience: 8 vajec 280 g cukru 260 g Hery 60 g kakaa 200 g hrubé mouky vanilkový cukr Na ozdobu: čokoláda na vaření kokos

Postup: Z bílků uděláme sníh, žloutky smícháme s cukrem, Herou, kakaem, moukou a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme sníh.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na mufiny, lepší je ale použít papírové košíčky. Na 180 stupňů, spodní horní ohřev, 13-15 minut.Po vychladnutí potřeme čokoládou...

 
Ždímané sádlové těsto

Ingredience: 220 ml vody 40 g (2 lžíce)cukru 30 g (3 veliké lžíce) oleje špetka soli 150 g polohrubé mouky 280 g hladké mouky 25 g droždí Na potření mezi pláty těsta: asi 70-80 g změklého sádla

Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.Pak každou z nich rozválíme na...

 
Ždímaný závin

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 60 g cukru krystal 40 g rozehřátého másla 20 g droždí 1 vejce 1/8 l vlažného mléka sůl Na potření: máslo skořicový cukr

Postup: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je...

 
Želatinové jednohubky

Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...

 
Želatinové řezy

Ingredience: 140 g cukru krupice 6 vajec 100 g polohrubé mouky 1 sklenice marmelády 250 g ovoce 1 cukrářské želé máslo mouka na plech

Postup: 1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků. 2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme. 3. Necháme...

 
Želatinový pohár

Ingredience: 2 ovocné želatiny 750 ml vody jahody mandarinky několik jablek šlehačka ve spreji 2-3 lžičky cukru nanukáč 1 perník

Postup: Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme nanukáč a na něj šlehačku.

 
Želé bábovičky s hroznovým vínem

Ingredience: 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček

Postup: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55 °C, maximálně 60°C, při...

 
Želé z lambrusca s lesními jahodami

Ingredience: 250 ml Lambrusca (italské perlivé červené víno) sáček dortového želé 2 lžíce třtinového cukru miska lesních jahod zakysaná smetana

Postup: Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort. Skleničky naplníme částí jahod, lehce schladlé želé na ně nalejeme, zamícháme a necháme důkladně...

 
Želva jedlá

Ingredience: kiwi banány dětské piškoty 500 g netučného tvarohu 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač čerstvé ovoce nebo kompot rum 1 sáček želatiny

Postup: Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor! nesmí se vařit. Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a...

 
Ženský rozmar 2

Ingredience: Těsto: 150 g másla 4 žloutky 4 PL cukr krystal 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka 300 g hladké mouky špetka soli kůra z citronu Dále: meruňkový džem Sníh: 4 bílky 150 - 200 g cukr krystal špetka soli

Postup: Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások, múku, zvyšné...

 
Žerbo rezy

Ingredience: Cesto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g másla 1 vejce 120 ml mléka 1 pl krystalového cukru 30 g čerstvého droždí špetka soli Plnka 300 g merunkové marmelády (alebo višňového džemu) 300 g mletých orechů 250 g práškového cukru Poleva: 200 g hořké čokolády 100 g práškového cukru 100 ml šlehačky (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým...

 
Žerbó řezy

Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 300 g másla 2 lžíce moučkového cukru 20 g droždí 0,5 kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek Dále: 150 g mletých ořechů 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr rybízový džem čokoládová poleva

Postup: Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené...

 
Žiarske řezy

Ingredience: Světlé těsto na 2 pláty: 10 vajec 12 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 8 zarovnaných lžic hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tmavé těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 100 g hrubé mouky 25 g kakaa 1/2 prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 300 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 300 g mletých vlašských ořechů 375 g másla 2 dl rybízových povidel trošku čokoládové polevy na...

 
Židovský koláč - FLÓDNI

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru 1 špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Dále: náplně (dle chuti)

Postup: Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a...

 
Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce strouhaného kokosu 4 jablka (nebo hrušky) mletá skořice

Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Dvě jablka (nebo hrušky) oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky necháme prozatím...

 
Žirafí bulky

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí

Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...

 

|<   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz