Ingredience: Na odpalované těsto: 100 g vody 100 g mléka 80 g másla 10 g cukru krupice 3 g soli 160 g hladké mouky 230 g vajec Na žloutkový krém: 480 g mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 40 g rumu 1 vanilkový lusk Na citronovou polevu: 200 g cukru moučka 30-40 g citronové šťávy 10 g medu pár kapek oleje
Postup: Do hrnce si nejprve odvážíme vodu, mléko, máslo, sůl a...
Ingredience: Těsto: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli Krém: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 120 g másla 250 g mascarpone Poleva: 210 g moučkového cukru 20 ml citronové šťávy 10 ml rumu
Postup: Pro přípravu krému nalijeme do hrnce mléko a rum a...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody 1 špetka soli 100 g másla 200 g polohrubé mouky 5 vajec tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plech Žloutkový krém Crema pasticcera: 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g jemného krupicového cukru 45 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin apod. nebo hladké mouky) 1 vanilkový lusk (nebo lžička mleté vanilky)
Postup: Vodu se solí a máslem uvedeme do varu. Vsypeme...
Ingredience: Odpalované těsto: 120 ml vody 135 g mléka 100 g másla 13 g cukru krupice 205 g hladké mouky 275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, je to asi 5 a 1/2 kusu) 3 g soli Žloutkový creme patissiere: 500 ml mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 1 vanilkový lusk Žloutkovo-máslový krém: 500 g creme patissiere 125 g másla 30 ml rumu Poleva: 200 g...
Ingredience: 6 žloutků 300 ml mléka 200 g cukru 6 lžic hladké mouky 250 g másla
Postup: Žloutky, cukr a mouku smícháme s mlékem. Máslo necháme změknout.Připravenou směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Poté necháme vychladnout.Po vychladnutí přidáme máslo a vyšleháme do krémové konzistence.
Ingredience: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku v prášku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 60 g másla
Postup: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku.Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v...
Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky
Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...
Ingredience: 3 žloutky 2 lžíce cukru 250 ml smetany 33% borůvky
Postup: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily!Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici.Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.
Ingredience: strouhanka cukr písek máslo
Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)
Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...
Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády
Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...
Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice nebo krystalu 3 lžíce kakaa máslo na vymazání plechu a mouka na vysypání + alobal 1 šlehačka 1 lžička vanilkového cukru
Postup: Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a...
Ingredience: Těsto: 250 g cukru krupice 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 250 g smetany ke šlehání 400 g zakysané smetany kompotované ovoce (dle chuti, jahody, mandarinky apod.) 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1 sáček dortového želé šťáva z kompotovaného ovoce voda na dolití
Postup: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý...
Ingredience: Těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotové ovoce (ananas,mandarinky ..) Želé: 2 vanilkové pudinky
Postup: Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva a vmíchat sníh s bílků. El. trouba 180°C. Upéct a nechat vychladnout. Pak ušleháme šlehačku dotuha, osladíme. Kysané smetany smícháme...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g) 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 400 ml zakysané smetany 2 lžíce cukru krupice Želé: 2 sáčky vanilkového pudinku šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody 2 lžíce...
|< 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady