Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bublanina

Ingredience: 1-2 vejce 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 1 prášek do pečiva ovoce

Postup: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva.Přidáme cukr, vejce, olej a mléko a promícháme, aby se směs spojila.Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech.Poklademe omytým a okapaným oblíbeným ovocem.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.

 
Bublanina

Ingredience: 5 celých vajec 300 g cukru písek 100 ml oleje 100 ml vody 350 g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva ovoce (libovolné) tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas začneme nahřívat troubu na 180 °C.Cukr smícháme s vejci, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva, olej a postupně doléváme vodu. Vymícháme těsto.Do připraveného...

 
Bublanina

Ingredience: 200 g třešní (resp. kdo kolik chce) 7 vajec 7 lžiček cukru 2 vanilkové cukry 8-9 lžic mouky polohrubé 1/2 sáčku prášku do pečiva 4 lžíce vody

Postup: Troubu vyhřejeme na 190 °C. Třešně vypeckujeme a prosypme moukou (polohrubou), aby nepropadly na dno těsta.Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky odložíme do mísy. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ke žloutkům v míse přidáme cukry, vodu a...

 
Bublanina s meruňkami, mákem a sněhovou čepicí

Ingredience: 140 g cukru moučka 250 g polohrubé mouky 4 celá vejce 1/2 hrnku oleje 1 lžička jedlé sody 400 g meruňek 2 PL čerstvě mletého máku 1 PL cukru krupice Na sněhovou čepici: 4 bílky špetku soli cukr

Postup: Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny, postupně přidáváme mouku se sodou a vše dobře zamícháme. 2/3 těsta nalijeme na plech s pečícím papírem a roprostřeme. Do zbylé části těsta těsta...

 
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Ingredience: Těsto: 300 g krupicového cukru 6 vajec 150 g oleje 150 g mléka 435 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr trochu citronové kůry 1 prášek do pečiva Dále: ovoce (třešně, jahody, borůvky) hladká mouka na poprášení ovoce Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka

Postup: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle...

 
Bublanina (borůvky, jahody, rybíz, atd.)

Ingredience: 3 vajíčka (zvlášť žloutky a bílky) 80 ml oleje 80 g másla (nebo Hery) 150 g cukru 200 ml mléka 1 prášek do pečiva 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky libovolné ovoce tuk na vymazání plechu hrubá mouka na obalení ovoce a vysypání plechu

Postup: Žloutky vyšleháme s povoleným máslem a cukrem do pěny. Přilijeme vlahé mléko, olej a vmícháme smíchané mouky s práškem do pečiva.Čistými metlami...

 
Bublanina bez vážení

Ingredience: 4 vejce 4 lžíce moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 500 g čerstvého ovoce: maliny višně třešně

Postup: Ovoce umyjeme a necháme dobře okapat a oschnout.Oddělíme bílky a žloutky.Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny.Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vymícháme a lehce vmícháme i sníh.Těsto nalijeme do...

 
Bublanina dle babičky

Ingredience: Na velký plech s vysokým okrajem: 6 vajec cukr krupice (množství - viz Postup) polohrubá mouka (množství - viz Postup)

Postup: Do mísy vyklepneme vejce a zvážíme. Připravíme si stejné množstvi cukru a stejné množství polohrubé mouky (jednodušše - kolik váží vejce, tolik cukru a stejně tolik mouky).Celá vejce vyšleháme důkladně s cukrem (min. 10 minut), přišleháme mouku.Nalejeme na plech vyložený...

 
Bublanina do kulaté formy (skleněné)

Ingredience: 4 vejce 150 g cukru 50 g třtinového cukru vanilkový cukr citronová kůra 280 g polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku 100 ml mléka 100 ml oleje kokos ovoce (např. borůvky, jahody a banán) Na vymazání a vysypání formy: tuk mouka

Postup: Vejce ušleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme olej a mléko. Vsypeme mouku s kypřicím práškem a zase šleháme.Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy....

 
Bublanina II

Ingredience: 200 g cukru 4 vejce 200 ml horké vody 200 ml rozpuštěné Hery (oleje) 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Ovoce: třešně rybíz borůvky maliny tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Troubu vyhřejeme na 180 °C.Cukr našleháme se žloutky do pěny, přidáme postupně horkou vodu a pak Heru (olej), našleháme.Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme zlehka sníh z...

 
Bublanina III

Ingredience: 4 vejce 25 dkg cukru krupice 10 lžic vlažné vody 7 lžic oleje 25 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Hera na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Z vajec ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, olejem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme lehce sníh z bílků a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Čerstvé ovoce poklademe na...

 
Bublanina IV.

Ingredience: 1/2 l hladké mouky 1/4 l cukru 3 vejce 1 prášek do pečiva 1/4 l smetany 1 lžíce krupicového cukru 700 g třešní tuk na vymazání strouhanka želatina

Postup: V zadělávací míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce a smetanu. Vše dobře promícháme, abychom neměli v těstu hrudky. Pak vymažeme pekáč, vysypeme jej strouhankou a vylijeme na něj těsto. Ovoce obalíme v krupicovém cukru a...

 
Bublanina jinak - z veky

Ingredience: veka 4 vejce 20 dkg Hery 0,4-0,5 l mléka 20 dkg cukru skořice ovoce

Postup: Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme mléko), nakonec opatrně sníh a trošku skořice. Těsto má být jako na bábovku. Vysypeme plech a nalijeme těsto, které poklademe ovocem. Pečeme na 180°C asi...

 
Bublanina máslová s malinami

Ingredience: 200 g másla 200 g cukru (krupice) 1 vanilkový cukr 3 vejce 200 g polohrubé mouky 50 g hladké mouky 80 g mléka 1 lžička prášku do pečiva 300 g malin (jiného drobného ovoce) 20 g moučkového cukru Na přípravu plechu: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Příprava těsta ve varném mixéru: Rozpustíme...

 
Bublanina naší prababičky

Ingredience: 500 ml mléka 2 vejce 2 lžíce cukru 2 lžíce strouhanky 6 lžic polohrubé mouky sůl ovoce olej

Postup: Troubu rozehřejeme na 170 °C.Všechny suroviny smícháme. Těsto je řídké asi jako na palačinky.Na plech nalijeme olej, rozmažeme ho a dáme rozehřát do trouby - oleje necháme na plechu asi 2 mm.Na rozpálený plech s omastkem nalijeme těsto.Těsto poklademe drobným nebo pokrájeným ovocem.Dáme do...

 
BUBLANINA ovocná

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 110 g Hery 110 g cukru 2 vanilkové cukry 250 ml mléka 1 prášek do pečiva 3 vejce citronová kůra 1 špetka soli 250 g jahod 500 g vypeckovaných třešní 20 g cukru 1 vanilkový cukr Drobenka: máslo cukr polohrubá mouka

Postup: Utřeme spolu 110 g cukru, Heru a 3 žloutky. Vmícháme pečlivě mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozředíme vlažným...

 
Bublanina podle tety Marty

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 malá lžička vanilkové tresti 200 ml oleje 250 ml kefíru 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva ovoce posypka

Postup: Vejce s cukrem ušleháme do pěny.Přidáme vanilkovou tresť z Madagaskaru.Vmícháme postupně po trochách olej.Vmícháme postupně po trochách kefír.Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyhněteme těsto.Těsto vylijeme na plech vyložený...

 
Bublanina pro pokročilé

Ingredience: 700 g zralých tmavých třešní s peckami 6 vajec 1 vanilkový cukr 200 g cukru krystalu 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicového oleje 300 g polohrubé mouky 1 lžička citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát (do jahodové bublaniny ne) 1 lžička nastrouhané citronové kůry (do jahodové bublaniny ne) 1/2 lžičky jedlé sody (nenahrazovat práškem do pečiva) 1 špetka soli 2 lžíce cukru...

 
Bublanina pro začátečníky

Ingredience: 400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody 1 špetka soli 160-170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky 1 lžička nastrouhané citronové kůry (nedávat do jahodové verze) 1 vanilkový cukr (nemusí být) ovoce tuk a hrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, studenou vodu a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého během šlehání přidáme 1 lžíci moučkového...

 
Bublanina rybízová

Ingredience: 4 vejce 20 dkg cukru písek 1 vanilkový cukr 250 g zakysané smetany 30 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli máslo mouka na vymazání pekáče

Postup: Vezmeme nádobu a šlehač a suroviny přesně tak, jak jsou napsané postupně dáváme do mísy a šleháme do husta. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče, poklademe ovocem, pečeme při 180° asi 40 minut.

 

|<   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz