Ingredience: 1/4 l mléka kostka droždí 3 velké lžíce cukru lžičku soli 750-800 g polohrubé mouky 1 vejce 1/2 rozpuštěné hery
Postup: Mléko ohřej v mikrovlnce, nalej do mísy a přidej kostku droždí a cukr. Až to začne dělat trošku bubliny, přidej trochu polohrubé mouky a lžičku soli. Přidej 1 vejce a 1/2 rozpuštěné hery. Dosyp zbytek polohr. mouky, zamíchej a zpracuj těsto tak, aby se nelepilo k míse a pěkně...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 80 g tuku Hera 25 g droždí 10 g soli 1/4 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru kůra z 1/2 citronu 1 špetka strouhaného muškátového oříšku 1 vejce 150-200 ml mléka Náplň: švestky podle počtu buchet 3 vrchovaté lžíce máku 3 vrchovaté lžíce cukru 3 vrchovaté lžíce mléka olej na potírání buchet
Postup: Švestky vypeckujeme. Mák umeleme, přidáme ...
Ingredience: 800 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 30 g kvasnic 150 g másla (hery) 250 ml mléka 1 vejce sůl olej na vymazání plechu 1. náplň: 250 g tvarohu 1 pl vanilkového pudingu 3 pl moučkového cukru (oloupané a na kostičky nakrájené) jablko 2. náplň: povidla mletá skořice (oloupané a na kostičky nakrájené) jablko
Postup: Do misky si dáme suroviny na těsto, máslo rozpustíme a necháme...
Ingredience: Kvásek: 50 g hladké mouky 50 g cukru krupice 200 ml mléka 42 g droždí (1 kostka) Těsto: 500 g polohrubé mouky 80 g cukru krupice 1 žloutek špetka soli 1/2 sáčku vanilkového cukru 200 ml mléka 100 g másla 20 ml oleje Maková náplň: 150 g mletého máku 250 ml mléka 5 lžic cukru krupice 100 g nastrouhaných piškotů nebo perníku na vaření 1/2 sáčku vanilkového cukru 50 ml rumu 50 g rozinek 5...
Ingredience: 750 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 200 g tuku (dávám máslo) 150 g cukru 2 celé vejce necelé 1 kostička droždí špetka soli asi 250 l mléka citronová kůra vanilkovým cukrem tuk na vymazání pekáče cukr moučka na posypání švestková povidla tvaroh cukr vejce
Postup: Uděláme tradičně kvásek (do kapky vlažného mléka s cukrem v hrníčku rozdrobíme droždí a necháme vzejít) Do mísy dáme zbytek...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 100 g hladké kukuřičné mouky 1 špetka soli 21 g čerstvého droždí 200 ml mléka (podle potřeby) 100 g krupicového cukru 80 g rozpuštěného másla 2 žloutky citronová kůra 10 blum Na potření: vejce Na posyp: mák moučkový cukr s vanilkou (po upečení)
Postup: Droždí rozdrobíme do misky a přidáme trochu cukru, vlahé mléko a trošku mouky, vše z už odváženého a odměřeného množství....
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g cukru 1/4 l vlažného mléka 60 g másla 1 vejce sůl švestková povidla práškový cukr (na posypání)
Postup: Z mlieka, droždia, cukru si urobíme kvások, potom vymiesime cesto z múky, masla, vajíčka, soli a kvásku. Nechuáme nakysnúť, potom cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce. Naplníme slivkovým lekvárom. Ukladáme ich do tvaru kvetu na plech, potrieme...
Ingredience: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného mléka 21 g kvasnic (1/2 kostky) 3 žloutky 1 špetka soli 70 g cukru 2 vanilkové cukry 120 g Zlaté Hané (nebo Hery) Naplň: třešně (čerstvé nebo kompotované) cukr skořice olej vejce na potření
Postup: V troše vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít nadrobené kvasnice.Vykynutý kvásek dáme do mouky a rozmícháme. Přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a rozpuštěnou...
Ingredience: 150 g cottage sýru 300 g hladké mouky 1 vajíčko 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva libovolná náplň (povidla, tvaroh, ořechy) vejce na potření
Postup: Sýr cottage, mouku, vajíčko a kypřicí prášek smícháme a vypracujeme v hladké těsto.Těsto rozdělíme na 8 kousků, do kterých pak zabalíme zvolenou náplň.Připravené buchtičky naskládáme do pekáče a pečeme na 160 °C přibližně 30 minut.
Ingredience: 4 hrnky hladké mouky (použila jsem hrnek o obsahu 200 ml) 2 lžíce cukru krupice 1/2 hrnku mléka 1/4 lžičky soli 1 vejce 125 g másla (část je dobré nahradit sádlem) cca 1/2 kostky droždí 1/4 lžičky muškátového oříšku nebo květu 1 hrnek dýňového pyré Na náplň: 1/2 hrnku cukru krupice 2 lžičky mleté skořice 2 lžíce másla hrst sekaných vlašských ořechů - nebo jakákoliv náplň podle vaší...
Ingredience: 400 g hladké mouky 3 žloutky 2 lžíce cukru 100 g majolky 40 g droždí 1/4 l mléka špetka soli
Postup: Z droždí, cukru a trošky mléka uděláme kvásek. Přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto. Po vykynutí děláme buchty s tím, co kdo rád.
Ingredience: Kvásek: 200 ml mléka 1/2 kostky droždí 100 g cukru krupice hladká mouka dle potřeby Těsto: 500 g polohrubé mouky špetka soli 50 g cukru krupice 1/2 balíčku vanilkového cukru 100 g rozpuštěného másla mléka dle potřeby
Postup: Vytvoříme kvásek, necháme nakynout. Zaděláme těsto a zase necháme nakynout. Vytvoříme 16 buchet. Náplň dáme dle chuti : maková, povidlová, tvarohová... Naskládáme do...
Ingredience: 600 g hladké mouky 250 ml mléka 30 g droždí 60 g cukru 80 g rozpuštěného tuku (napůl Hera a máslo) 1 celé vejce 1 žloutek vanilkový cukr citronová kůra 1/3 lžičky soli Dále: další trocha oleje a másla na dodatečné omaštění moučkový cukr na posypání náplň (např. švestková povidla)
Postup: Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 100 g másla 50 g sádla 2 žloutky 120 g cukru 220 g den předem uvařených oloupaných brambor 30 g droždí špetka soli 2 dl mléka kůra z 1 dobře omytého citronu. Drobenka: 50 g másla 80 g cukru 50 g polohrubé mouky 50 g mletého máku
Postup: Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného...
Ingredience: 150 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 1 lžička prášku do pečiva 70 g másla 70 g arašídového másla 110 g krystalového cukru 100 g přírodního krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1 vejce
Postup: Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce. Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte,...
Ingredience: Rozkvas: 30 g pšeničného nebo žitného kvasu (kvásku) 150 g vody 160 g hladké mouky – vše smícháme a zakryté proti osýchán necháme vykvasit Dále: 160 g červeného burčáku 340 g hladké mouky 60 g cukru 80 g změklého másla špetka soli strouhaná citronová kůra hrstka krájených rozinek Na polevu a posyp: citronová poleva mandlové plátky
Postup: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek...
Ingredience: 5 banánů 3 lžíce karamelové pomazánky (může být i čokoládová) 2 hrnky neslazených burizonů 1 plnotučný tvaroh 1 lžička vanilkového cukru 1 rovná lžíce moučkového cukru 1/2 tabulky 70% čokolády 2 lžičky kokosového oleje
Postup: Banány vidličkou rozmačkáme, přidáme karamelovou pomazánku a promícháme tak, abychom měli jednotnou směs, poté přidáme burisony a opět promícháme.Mezitím si vedle v misce...
Ingredience: 1 karamelové Salko 1 tyčinka Ledové kaštany 120 g másla 180-200 g neslazených burizonů
Postup: V misce nad párou rozpustíme máslo s karamelem a čokoládou. Vmícháme burizony a pořádně promícháme.Vzniklou směs můžeme zabalit do potravinové fólie a udělat z ní váleček. Taky se může dát do srnčího hřbetu (vystlaného potravinářskou fólií) nebo do silikonových formiček.Směs ve formě lžící lehce...
Ingredience: 250 g tučného tvarohu ve vaničce 250 g cukru krystal 250 g polohrubé mouky 200 g nemletého máku 200 ml stolního oleje 50 ml rumu 6 vajec 100 ml mléka 1 prášek do pečiva tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vymazání plechu
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech se zvýšeným okrajem 300x400 mm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.6 žloutků vyšleháme do pěny s cukrem. Vmícháme...
Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 3 vejce 1 špetka soli 250 m l mléka 100 g Hery 90 g krupicového cukru 1 kypřicí prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Na plech: Hera na vymazání hrubá mouka na vysypání Ovoce: borůvky (nebo jiné ovoce) krupicový cukr (podle kyselosti ovoce) vanilkový cukr Žmolenka: máslo cukr hrubá mouka
Postup: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plech ale můžeme...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz