Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Celozrnný rebarborový koláč s ovocem

Ingredience: 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička skořice 1 špetka soli 1 lžíce olivového oleje 2 vejce 3 lžíce medu 1 hrnek mléka 2 hrnky rebarbory jahody ostružiny borůvky 1 lžička třtinového cukru 1 lžička skořice

Postup: Oloupeme rebarboru a nakrájíme ji na kostičky. V rychlovarné konvici si uvaříme vodu a kousky rebarbory jí zalijeme. Necháme odstát 2 minuty a ihned scedíme....

 
Celozrnný štrúdl s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Ingredience: Těsto: 250 g celozrnné pšeničné mouky 50 g hladké mouky 40 g másla 150-170 g jogurtu 1 vejce špetka soli Náplň: 300 ml mléka 60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) 1 vanilkový pudink 250 g tvarohu ve vaničce 1 vejce ovoce vejce na potření

Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové...

 
Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Ingredience: Těsto: 340 g celozrnné pšeničné mouky 80 g změklého másla 80 g třtinového cukru 300 ml mléka 1 kypřicí prášek Náplň: 500 g polotučného tvarohu ve vaničce 1 vejce 50 ml mléka Na ozdobu: 3 oloupaná jablka sezamová semínka (nebo slunečnicová)

Postup: Smícháme mouku s máslem a cukrem. Pak přidáme mléko a kypřicí prášek. Vznikne tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme ještě mléko, ale těsto by...

 
Celozrnný višňový koláč s drobenkou

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek celozrnné mouky ½ hrnku fruktopuru 1 prášek do pečiva špetka soli 1 hrnek rostlinného mléka 2 žloutky 2 lžíce rozpuštěné stelly cca 250 g višní- (mohou být mražené) Na drobenku: 50 g hrubé mouky 50 g Stelly 60 g fruktopuru

Postup: Mouku, fruktopur, prášek do pečiva nasypeme do mísy a vše promícháme. Přidáme žloutky, sůl, rozpuštěnou Stellu a...

 
Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou

Ingredience: • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200 g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce: jahody - maliny - ostružiny Drobenka: • 50 g másla • 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice)

Postup: Vyšleháme...

 
Celozrný dýňový chlebíček

Ingredience: 3 vejce 80 g medu 80 g oleje 80 g bílého jogurtu 300 g celozrnné mouky 1 prášek do pečiva 1/4 lžičky skořice 200 nastrouhané dýně Hokkaido hrst nasekaných ořechů

Postup: Vejce, med, olej vyšleháme do hustého krému, přidáme jogurt a zamícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, promícháme a nakonec vmícháme nastrouhanou dýni a nasekané ořechy.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, dáme...

 
Cestovní perník

Ingredience: 3 větší vejce 100 g moučkového cukru 100 g cukru krupice 1 lžíce vanilkového cukru (domácí) 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 1 prášek do perníku 2 lžíce tekutého medu 2 lžíce rumu mléko dle potřeby hrst sekaných ořechů hrst sušeného ovoce

Postup: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát. Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky s práškem do...

 
Cibuláč - cibulový koláč

Ingredience: 2 listová těsta (nebo jakákoli jiná těsta, která máte rádi) 300 g strouhaného eidamu 1 trojúhelník nivy 300 g anglické slaniny 600 g cibule 4 vejce 1 zakysaná smetana sůl pepř kmín olej

Postup: Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech.Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli.Cibuli necháme zesklovatět, osolíme, opepříme a...

 
Cigánské řezy

Ingredience: 500 g lineckého těsta 280 g vlašských ořechů 420 g cukru moučka 1 lžíce kakaa 6 bílků 4 lžíce marmelády

Postup: Linecké těsto rozválíme na plech a necháme 10 minut zapéct.Pak jej vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten smícháme s ořechy, cukrem a kakaem.Potřeme marmeládou a navršíme na něj sněhovou hmotu.Pečeme 30 minut (než se těsto při dotyku nelepí), pak...

 
Cikánské řezy

Ingredience: Těsto: 21 dkg hladké mouky 12 dkg Hery 6 dkg cukr moučka 3 žloutky 1/2 prášku do pečiva Další ingredience: 1 marmeláda Ořechová nádivka: sníh ze 3 bílků 14 dkg cukru moučka 10 dkg strouhaných ořechů

Postup: Vypracujeme těsto, rozválíme na plát a plát vložíme do tukem vymazaného plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a dále ořechovou nádivkou. Pak pečeme v mírné troubě. Ještě teplý moučník...

 
Cikánské řezy s ořechy

Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 140 g másla 50 g cukru 3 žloutky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva Hmota k potření: 3 bílky 140 g cukru 140 g ořechů 3 lžičky kakaa 3 lžíce rumu trochu skořice Dále: tuk na vymazání plechu

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem.Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme jej asi na 3 mm. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme jen napůl.Hmota k potření:...

 
Císařovna Sissi

Ingredience: Suroviny: Těsto: 4 žloutky 10 PL cukru moučka 4 PL horké vody 5 KL mleté zrnkové kávy 250 g pol. mouky 1 KL prášku do pečiva (sníh z 8 bílků) Náplň: 4 žloutky 150 g cukru krupice 200 g másla 100 g vlašských ořechů rum 1 vanilkový cukr čokoláda na vaření

Postup: Postup: žloutky šleháme s cukrem, hor. vodou a sypkou kávou. Přidáváme postupně mouku s práškem a sníh z bílků. Hotové těsto dáme na...

 
Císařská pochoutka

Ingredience: 500 g loupaného hrachu 350 g moučkového cukru 1,5 l vody 1 vanilkový cukr tuk na vymazání formy

Postup: Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na...

 
Císařské řezy

Ingredience: 100 g polohrubé mouky 80 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce kakaa 200 g krupicového cukru 6 vajíček 3 lžíce slunečnicového oleje 3 lžíce vlažné vody špetka soli Krém: 250 ml mléka 80 g moučkového cukru 80 g polohrubé mouky 250 g másla 2 vanilkové cukry 60 g tuku 150 g čokolády na vaření Ořechová nádivka: 200 g ořechů 100 g moučkového cukru 60-70 ml mléka

Postup: Těsto: Bílky oddělíme od bílků a...

 
Císařský trhanec

Ingredience: Těsto: 100 g hladké mouky 200 g mléka sůl 2 KL cukru 4 žloutky 4 vyšlehané bílky ==== Na směs: 100 g cukru 2 jablka 100 g másla 1 lžíce másla na smažení

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.Cukr zkaramelizujeme, přidáme pokrájená jablka, máslo a prohřejeme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vlijeme těsto a pečeme placku pod pokličkou.Po upečení placku...

 
Citrónka

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 6 g prášku do pečiva 250 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 dl oleje 1 dl vody 4 vejce špetka soli 2 citróny (šťáva)

Postup: Bílky s cukrem, van. cukrem a solí ušleháme do tuha. Postupně zašleháme žloutky, vodu, citronovou šťávu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct. Po upečení pocukrujeme.

 
Citronová / pomerančová kandovaná kůra

Ingredience: pomerančová kůra nebo celý pomeranč citronová kůra nebo celý citron cukr krupice voda med kyselina citronová

Postup: Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody.Nejlepší je chemicky...

 
Citrónová babeta

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 220 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 vejce 100 ml vody 100 ml oleje šťáva ze 2 citronů kůra z 1 citronu Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka

Postup: Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí.Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu.Z bílků ušleháme sníh a...

 
Citronová babeta II.

Ingredience: 1/4 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra šťáva z 1 citronu olej hrubou mouku na vysypání pekáče

Postup: Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme a nalejeme do olejem vytřeného a hrubou moukou vysypaného...

 
Citronová babeta výborná

Ingredience: 150 ml mléka 2 citrony (šťáva + kůra) 90 g Hery 2 vejce 1 vanilkový cukr 220 g cukru 300 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek

Postup: Vejce, Heru a cukry ušleháme do husté pěny.Přidáme mléko, citronovou kůru, citronovou šťávu, šleháme a na závěr přimícháme ručně mouku s kypřícím práškem.Nalijeme na plech nebo do formy. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou babetu pocukrujeme moučkovým cukrem.

 

|<   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz