Ingredience: 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička skořice 1 špetka soli 1 lžíce olivového oleje 2 vejce 3 lžíce medu 1 hrnek mléka 2 hrnky rebarbory jahody ostružiny borůvky 1 lžička třtinového cukru 1 lžička skořice
Postup: Oloupeme rebarboru a nakrájíme ji na kostičky. V rychlovarné konvici si uvaříme vodu a kousky rebarbory jí zalijeme. Necháme odstát 2 minuty a ihned scedíme....
Ingredience: Těsto: 250 g celozrnné pšeničné mouky 50 g hladké mouky 40 g másla 150-170 g jogurtu 1 vejce špetka soli Náplň: 300 ml mléka 60 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) 1 vanilkový pudink 250 g tvarohu ve vaničce 1 vejce ovoce vejce na potření
Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové...
Ingredience: Těsto: 340 g celozrnné pšeničné mouky 80 g změklého másla 80 g třtinového cukru 300 ml mléka 1 kypřicí prášek Náplň: 500 g polotučného tvarohu ve vaničce 1 vejce 50 ml mléka Na ozdobu: 3 oloupaná jablka sezamová semínka (nebo slunečnicová)
Postup: Smícháme mouku s máslem a cukrem. Pak přidáme mléko a kypřicí prášek. Vznikne tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme ještě mléko, ale těsto by...
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek celozrnné mouky ½ hrnku fruktopuru 1 prášek do pečiva špetka soli 1 hrnek rostlinného mléka 2 žloutky 2 lžíce rozpuštěné stelly cca 250 g višní- (mohou být mražené) Na drobenku: 50 g hrubé mouky 50 g Stelly 60 g fruktopuru
Postup: Mouku, fruktopur, prášek do pečiva nasypeme do mísy a vše promícháme. Přidáme žloutky, sůl, rozpuštěnou Stellu a...
Ingredience: • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200 g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce: jahody - maliny - ostružiny Drobenka: • 50 g másla • 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice)
Postup: Vyšleháme...
Ingredience: 3 vejce 80 g medu 80 g oleje 80 g bílého jogurtu 300 g celozrnné mouky 1 prášek do pečiva 1/4 lžičky skořice 200 nastrouhané dýně Hokkaido hrst nasekaných ořechů
Postup: Vejce, med, olej vyšleháme do hustého krému, přidáme jogurt a zamícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, promícháme a nakonec vmícháme nastrouhanou dýni a nasekané ořechy.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, dáme...
Ingredience: 3 větší vejce 100 g moučkového cukru 100 g cukru krupice 1 lžíce vanilkového cukru (domácí) 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 1 prášek do perníku 2 lžíce tekutého medu 2 lžíce rumu mléko dle potřeby hrst sekaných ořechů hrst sušeného ovoce
Postup: Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát. Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky s práškem do...
Ingredience: 2 listová těsta (nebo jakákoli jiná těsta, která máte rádi) 300 g strouhaného eidamu 1 trojúhelník nivy 300 g anglické slaniny 600 g cibule 4 vejce 1 zakysaná smetana sůl pepř kmín olej
Postup: Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech.Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli.Cibuli necháme zesklovatět, osolíme, opepříme a...
Ingredience: 500 g lineckého těsta 280 g vlašských ořechů 420 g cukru moučka 1 lžíce kakaa 6 bílků 4 lžíce marmelády
Postup: Linecké těsto rozválíme na plech a necháme 10 minut zapéct.Pak jej vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ten smícháme s ořechy, cukrem a kakaem.Potřeme marmeládou a navršíme na něj sněhovou hmotu.Pečeme 30 minut (než se těsto při dotyku nelepí), pak...
Ingredience: Těsto: 21 dkg hladké mouky 12 dkg Hery 6 dkg cukr moučka 3 žloutky 1/2 prášku do pečiva Další ingredience: 1 marmeláda Ořechová nádivka: sníh ze 3 bílků 14 dkg cukru moučka 10 dkg strouhaných ořechů
Postup: Vypracujeme těsto, rozválíme na plát a plát vložíme do tukem vymazaného plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a dále ořechovou nádivkou. Pak pečeme v mírné troubě. Ještě teplý moučník...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 140 g másla 50 g cukru 3 žloutky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva Hmota k potření: 3 bílky 140 g cukru 140 g ořechů 3 lžičky kakaa 3 lžíce rumu trochu skořice Dále: tuk na vymazání plechu
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem.Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme jej asi na 3 mm. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme jen napůl.Hmota k potření:...
Ingredience: Suroviny: Těsto: 4 žloutky 10 PL cukru moučka 4 PL horké vody 5 KL mleté zrnkové kávy 250 g pol. mouky 1 KL prášku do pečiva (sníh z 8 bílků) Náplň: 4 žloutky 150 g cukru krupice 200 g másla 100 g vlašských ořechů rum 1 vanilkový cukr čokoláda na vaření
Postup: Postup: žloutky šleháme s cukrem, hor. vodou a sypkou kávou. Přidáváme postupně mouku s práškem a sníh z bílků. Hotové těsto dáme na...
Ingredience: 500 g loupaného hrachu 350 g moučkového cukru 1,5 l vody 1 vanilkový cukr tuk na vymazání formy
Postup: Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na...
Ingredience: 100 g polohrubé mouky 80 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce kakaa 200 g krupicového cukru 6 vajíček 3 lžíce slunečnicového oleje 3 lžíce vlažné vody špetka soli Krém: 250 ml mléka 80 g moučkového cukru 80 g polohrubé mouky 250 g másla 2 vanilkové cukry 60 g tuku 150 g čokolády na vaření Ořechová nádivka: 200 g ořechů 100 g moučkového cukru 60-70 ml mléka
Postup: Těsto: Bílky oddělíme od bílků a...
Ingredience: Těsto: 100 g hladké mouky 200 g mléka sůl 2 KL cukru 4 žloutky 4 vyšlehané bílky ==== Na směs: 100 g cukru 2 jablka 100 g másla 1 lžíce másla na smažení
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.Cukr zkaramelizujeme, přidáme pokrájená jablka, máslo a prohřejeme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vlijeme těsto a pečeme placku pod pokličkou.Po upečení placku...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 6 g prášku do pečiva 250 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 dl oleje 1 dl vody 4 vejce špetka soli 2 citróny (šťáva)
Postup: Bílky s cukrem, van. cukrem a solí ušleháme do tuha. Postupně zašleháme žloutky, vodu, citronovou šťávu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct. Po upečení pocukrujeme.
Ingredience: pomerančová kůra nebo celý pomeranč citronová kůra nebo celý citron cukr krupice voda med kyselina citronová
Postup: Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody.Nejlepší je chemicky...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 220 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 4 vejce 100 ml vody 100 ml oleje šťáva ze 2 citronů kůra z 1 citronu Na vymazání a vysypání formy: tuk hrubá mouka
Postup: Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí.Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu.Z bílků ušleháme sníh a...
Ingredience: 1/4 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra šťáva z 1 citronu olej hrubou mouku na vysypání pekáče
Postup: Citron namočíme na chvíli do teplé vody. Mezitím dáme zbytek surovin do mísy. Pak přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z citronu. Vše promícháme a nalejeme do olejem vytřeného a hrubou moukou vysypaného...
Ingredience: 150 ml mléka 2 citrony (šťáva + kůra) 90 g Hery 2 vejce 1 vanilkový cukr 220 g cukru 300 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek
Postup: Vejce, Heru a cukry ušleháme do husté pěny.Přidáme mléko, citronovou kůru, citronovou šťávu, šleháme a na závěr přimícháme ručně mouku s kypřícím práškem.Nalijeme na plech nebo do formy. Doba pečení záleží na troubě. Hotovou babetu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz