Ingredience: 12 žloutků z vajec typu M 200 ml plnotučného mléka 600 ml smetany na šlehání 33% 140 g krupicového cukru 1 vanilkový lusk hnědý cukr na posypání
Postup: Troubu rozehřejeme na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Do trouby vložíme hluboký plech s asi 1–2 cm vody (dle výšky misek, v nichž se bude dezert péct, ideální objem je cca 200 ml).Z rozříznutého vanilkové lusku vyndáme špičkou nože semínka. Do...
Ingredience: 600 ml smetany ke šlehání 1 vanilkový lusk 6 žloutků 150 g cukru třtinový cukr na karamel
Postup: Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a i s luskem svaříme. Lusk pak vyjmeme. Smetanu necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.Vše smícháme a nalijeme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou.Troubu včas rozpálíme na 100 °C, pak vložíme...
Ingredience: Karamel: 120 g cukru krupice 50 g vody Krémová náplň: 500 smetany ke šlehání 65 g cukru krupice 4 vejce velikosti M Na ozdobu: čerstvé ovoce
Postup: Nejprve připravíme karamel. Do rendlíku vsypeme cukr, zalijeme jej vodou a krouživými pohyby rendlíku necháme rozpustit cukr ve vodě. Je to důležitá část přípravy karamelu. Je potřeba, aby byl cukr zcela rozpuštěný než se začne karamel vařit. Jinak...
Ingredience: 250 ml smetany na šlehání (raději s vyšším obsahem tuku) 1 lžička moučkového cukru (nebo i více, podle chuti) 1 vanilkový lusk (semínka, nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo v případě nouze 1 vanilinový cukr)
Postup: Vychlazenou šlehačku ochutíme semínky z vanilkového lusku (nebo vanilkovým extraktem).Smetanu vyšleháme metlami do polotuha.Přidáme cukr a došleháme dotuha.Šlehačku, nyní už...
Ingredience: Na těsto: 100 g hladké mouky špetka soli 250 ml mléka 50 ml vody 1 lžička cukru moučka 2 vejce 1 lžíce rostlinného oleje Na omáčku: 6 lžic cukru 60 g másla 300 ml pomerančové šťávy pomerančová a citronová kůra 40 ml likéru Grand Marnier 2-3 lžíce brandy nebo koňaku 1 pomeranč na ozdobu
Postup: 1. Mouku se solí, lžičkou cukru, mlékem, vodou, vejci a olejem promícháme,nechame...
Ingredience: 420-500 g hladké mouky 225 g másla 335 ml vlažného mléka 1 lžíce sušeného droždí 2 lžičky cukru 1,5 lžičky soli 1 našlehané vejce 2 lžíce vody na pomazání
Postup: Připravíme mísu a do ní vlijeme mléko a přidáme droždí. Necháme asi 15 minut rozpouštět.Poté vmícháme 140 g mouky, sůl a cukr.Pomalu hněteme těsto, do něhož postupně vsypáváme další mouku. Mícháme a přidáváme tolik mouky, aby se těsto...
Ingredience: Testo: 600 g hladká mouka 20 g droždí čerstvé 200 ml vlažné mlieko 1 KL cukru 1/2 KL soli 175 g kysaná smetana 1 vejce 50 g rozehřáté máslo vlažné Na potření těsta: 150 g másla (nie margarín!) 1 PL mouky hladké zamícháme Na potření croisantů: 1 rozšlehané vejce Náplň : 350 g Nutella
Postup: Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce...
Ingredience: 670 g hladké mouky 42 g kvasnic (1 kostka) 100 ml mléka 170 ml vody 2 vejce 65 g cukr krupice sůl 300 g másla 50 g mandlových lupínků na posypání
Postup: Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, kvasnice, 1 vejce, mléko, vlažnou vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Vyválíme na obdélník 40x20 a poklademe po celé ploše plátky másla. Nejlépe máslo \"naškrábeme\" škrabkou na brambory. Pak těsto...
Ingredience: 1 plát rozváleného kynutého těsta Nutella 1 vejce na potření
Postup: Těsto rozbalíme, rozvineme a po celé ploše potřeme Nutellou.Těsto přehneme napůl a rádýlkem rozkrájíme na trojúhelníky. Každý trojúhelník zarolujeme do tvaru rohlíčku - croissantu.Plech vyložíme pečicím papírem, přeneseme na něj připravené croissanty, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20-25...
Ingredience: 1 kg hladké mouky 250 g změklého rostlinného másla 2 vejce špetka soli asi 400 ml mléka Kvásek: 100 ml mléka 50 g droždí 1 lžička cukru Náplň: Nutella
Postup: Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny...
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 95 g másla 1 velká špetka soli 12 g cukru krupice 150 g hladké mouky prosáté 5 vajec střední velikosti Jahodový krém: 250 ml plnotučného mléka 25 g kukuřičného škrobu 120 g cukru krupice 1 velké vejce 2 velké žloutky 30 g másla 1/2 vanilkového lusku 200 g jahodového pyré Karamelový krém: 300 g cukru krupice 480 ml smetany ke šlehání 60 g kysané smetany 1 lžička...
Ingredience: Na větrníčky: 150 g polohrubé mouky 4 vejce 100 g másla 0,5 lžičky soli 250 ml vody Na krém: 2 smetany ke šlehání cukr moučka (podle chuti) 1 ztužovač šlehačky Karamel: 150-200 g cukru krystal
Postup: Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem a solí. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku.Těsto odpalujeme asi 2 minuty, až vznikne husté...
Ingredience: Těsto: hrnek mléka hrnek vody 100 g másla 1,5 hrnku hladké mouky 4 vejce lžíci cukru Náplň: 400 ml smetany cukr dle chuti smeta-fix vanilkový lusk Karamel: hrnek cukru
Postup: Nejprve si připravíme těsto. Do kastrolu dáme mléko, cukr, vodu a máslo. Zahřejeme a až se začne vařit, oheň ztlumíme a přidáme mouku. Vařečkou mícháme dokud se těsto nelepí. Pak necháme vychladit. Až bude těsto...
Ingredience: Na koláčovou formu o průměru 17 cm: 80 g hery 120 g špaldové mouky 1 lžíce sladu ječmenného nebo jiného 1/2 vanilkového cukru malá špetka soli trochu koření - voňavé pečení s vanilkou od Antonína Náplň: 1 kelímek sýru ricotta 100 ml sojové smetany provamel 1/2 vanilkového cukru 2 lžíce medu 1 vejce kůra z 1 citronu
Postup: Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme hodinu...
Ingredience: 500 g borůvek 150 g polohrubé mouky 150 g cukru krystal 50 g mandlových lupínků 3 lžíce měkkého másla špetka soli máslo na vytření formy
Postup: Borůvky smícháme s polovinou množství cukru a nasypeme do máslem vymazané zapékací misky (můžeme rozdělit na 4 díly a každý zapékat zvlášť). Změklé máslo promícháme s moukou, zbylým cukrem, mandlemi a solí. Prsty vytvoříme drobenku, kterou v...
Ingredience: 150-300 g piškotů (dětské nebo dlouhé cukrářské) 450 g rebarbory 1 lžička skořice 150 g cukru krystal 1 lžíce strouhaného zázvoru 3 jablka 100 g mandlí nasekaných 1 lžička rumu 1 citron (nebo pomeranč) šlehačka (nebo zmrzlina) cappuccino na posypání Drobenka: 1/2 hrnku hrubé mouky 125 gramů másla 1 lžíce cukru
Postup: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a...
Ingredience: 1 vrchovatá hrst rebarbory 1 lžíce brusinek 1 lžička skořice 1 lžíce plátků mandlí 3 lžíce třtinového cukru 2 lžičky studeného másla 2 hrsti drcených sušenek Drobenka: 2 lžíce studeného másla 2 lžíce cukru krupice 4 lžíce hrubé mouky
Postup: Na dno dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme rozdrobené sušenky.Rebarboru očistíme a nakrájíme na menší kostičky....
Ingredience: 125 g másla 1 hrnek hrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 100 g drcených mandlí 500 g reveně moučkový cukr (podle chuti) máslo na vymazání formy K podávání: šlehačka (nebo ušlehaný créme fraiche)
Postup: Máslo necháme změknout a mezitím očistíme půl kila reveně a pokrájíme na centimetrové kousky.Ze změklého másla, mouky, cukru a mandlí zpracujeme v misce drobenku.Máslem vymažeme koláčovou formu...
Ingredience: 1 mladá cuketa olej na smažení Těstíčko: 1 vejce 4 lžíce mléka 1 lžička rumu 1 lžíce tekutého medu 1/2 lžičky mleté skořice 1 špetka soli citronová kůra hladká mouka (podle potřeby) Dále: skořicový cukr na obalení
Postup: Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm...
Ingredience: 500 g hladké mouky 200 g krupicového cukru 2 vejce 1 lžička jedlé sody 1 vanilkový cukr 2 hrnky cukety (nahrubo strouhané) 160 ml oleje 1 malý kelímek bílého jogurtu 1 špetka skořice 1 špetka zázvoru (mletého) 1 hrst rozinek 1 hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných) 200 ml rumu Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání
Postup: Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz