Ingredience: 25 g másla 350 g angreštu 125 g krystalového cukru Ta těsto: 125 ml mléka 125 ml smetany ke šlehání 4 vajíčka 60 g hladké mouky 100 g moučkový cukr 1/2 lžičky vanilkového aroma 1 špetka soli
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C, bez horkovzduchu.Na těsto smícháme všechny ingredience. Prošleháme metlou, vznikne těsto podobné palačinkovému. Necháme odpočinout.Angrešt umyjeme, rozkrojíme na...
Ingredience: 1 angreštový kompot 4 vejce 380 g polohrubé mouky 150 g krystalového cukru hrst vlašských ořechů 1 skořicový cukr 1 prášek do pečiva ½ hrnku oleje
Postup: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.Pridáme celý kompót aj so šťavou, múku s práškom do pečiva, sekané orechy, olej a škoricový cukor. Premiešame a cesto vylejeme na vymastený plech.Pečieme na 180°C. Hotový koláč môžeme posypať práškovým...
Ingredience: 50 dkg hladké mouky 10 dkg cukru 2 žloutky 10 dkg rozpuštěného sádla 250 ml mléka kostička kvasnic špetka soli citronová kůra 2 lžíce rumu Na drobenku: ovesné vločky máslo cukr perník na strouhání skořice Ovoce: angrešt
Postup: Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na...
Ingredience: 125 g tuku 2 vejce 220 g cukru krupice 300 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 200 ml mléka angrešt Drobenka: 100 g polohrubé mouky 70 g másla 70 g cukru krupice
Postup: Drobenku si připravíme předem ze ztuhlého másla, nakrájeného na menší kousky a zbývajících surovin. Ještě před použitím dáme do lednice.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a dáme stranou.Žloutky, cukr a...
Ingredience: 1 kg hladke mouky 200 g masla nebo margarinu 1 sklenice rostlinneho oleje 1 sklenice kvalitniho olivoveho oleje 1 sklenice vody 1 1/4 sklenice cukru 2 sklenice prazenych sezamovych seminek 1 sklenice mleteho anyzu 1 lzicka kurkumy 1 prasek do peciva sklenice = 180 ml
Postup: Sypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto, které rukama pořádně...
Ingredience: 2 větší jablka 1 lžička Gustinu 250 g tvarohu 500 g bílého jogurtu 2-3 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“) 1 lžička agaru 120 g bezlepkových sušenek skořicových 2 lžíce medu 1 lžíce rýžového sladu 4 lžíce sezamových semínek 1 lžička agaru
Postup: Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií. Jablka nahrubo...
Ingredience: Těsto: 60 g másla 250 g hladké mouky 6 lžic mléka 1 vejce 70 g cukru 1/2 kypřicího prášku Náplň: jablka mleté ořechy mletá skořice vanilkový cukr tvaroh na strouhání (nemusí být) strouhanka (nemusí být) Dále: vejce na potření tuk na vymazání
Postup: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme.Přísady na těsto smícháme a vypracujeme z nich vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny.Polovinu...
Ingredience: 3 středně velké brambory (vychladlé, uvařené a rozmačkané) 1 hrnek hladké mouky 1/4 hrnku pískového cukru 1/2 lžičky kypřícího prášku 3 velká jablka mletá skořice dle chuti 2 lžíce medu vejce nebo voda na potření 1 lžíce pískového cukru navíc na posypání šlehačka
Postup: K rozmačkaným bramborám přidáme prosátou mouku, cukr a kypřící prášek. Vypracujeme tuhé těsto a dáme na 30 minut do...
Ingredience: 190 g másla 2 žloutky 90 g moučkového cukru 280 g polohrubé mouky špetka soli 1 kg jablek 50 g cukru 1 čajová lžička skořice 2 balení vanilkového cukru 150 ml jablečné šťávy tuk na vymazání formy mouka na zpracování
Postup: Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka, odstraňte...
Ingredience: 260 g hladké špaldové mouky (nebo polohrubé) 100 g třtinového cukru 230 g rostlinného margarínu 1,5-2 kg jablek 3 lžíce skořice citronová šťáva Na drobenku: mouka cukr margarín
Postup: Smícháme mouku s cukrem a skořicí.Pak přidáme změklý margarín a rukama zpracujeme těsto podobné drobence.Těsto namačkáme do formy na dno a po okraje, snažíme se, aby bylo pořádně upěchované a v malé vrstvě.Dále...
Ingredience: Těsto 2 a ½ hrnku hladké mouky (či celozrnné mouky) 2 lžíce cukru (lze vynechat) špetka soli 200 g rostlinného „másla“ (nebo klasického másla apod.) 7 lžic vody Jablečná náplň 8 jablek 4 lžíce cukru skořice podle chuti malá špetka muškátového oříšku Dýňové pyré ½ dýně 1 dcl vody 3 tobolky kardamomu (můžeme použít i mletý podle chuti) cukr podle chuti pár kapek citronové šťávy 2 lžíce...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 3/4 hrnku krupicového cukru 100 g másla 50 ml oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva 1 lžičku vanilkové esence 200 ml domácí meruňkové marmelády
Postup: Změklé máslo a cukr vyšleháme, přidáme postupně vejce, olej, vanilkovou esencí a znovu prošleháme.Mouku prošijeme a smícháme s práškem do pečiva. Asi tři lžíce mouky dáme stranou, zbytek po lžících vmícháme do máslové...
Ingredience: 200 g jemně mletých nesolených arašídů 100 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 3 vejce 100 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový pudinkový prášek šťáva z 1 pomeranče
Postup: Arašídy si promícháme s cukrem, vejci a pomerančovou šťávou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. K arašídové směsi postupně přimícháme mouku a těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové...
Ingredience: 200 g hladké mouky 175 g polohrubé mouky 250 g změklého tuku na pečení (máslo, Hera...) 125 g krupicového cukru 2 žloutky 1 lžička prášku do pečiva bílek na potření hrubě mleté arašídy cukr krystal na posypání
Postup: Ze všech surovin (kromě dvou posledních) vypracujeme těsto, které necháme v chladu chvíli odpočinout.Poté těsto po částech rozvalujeme na plát asi 3 mm silný a vykrájíme z něj...
Ingredience: 200 g nepražených přírodních arašídů 20 g čokolády (Lindt na vaření nebo jakékoliv, kterou máte rádi) 1/2 lžičky vanilky 1 lžička skořice 1/2 lžičky soli 1 lžíce kokosového oleje 2 lžíce kokosového cukru
Postup: Opečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty. Pak přidáme...
Ingredience: 3 vejce 100 g cukru 1 vanilkový cukr strouhaná kůra z 1 citronu 40 g teplé vody 70 g hladké mouky 70 g nesolených arašídů Náplň: 400 ml smetany na šlehání (35% tuku) moučkový cukr podle chuti
Postup: Arašídy nasekáme v robotu. Vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vodu vyšleháme do husté pěny. Opatrně zamícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení,...
Ingredience: 150 g hladké mouky 70 g arašídové pasty (másla) 70 g Hery 140 g cukru 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 1 ks vejce 1 špetka soli
Postup: Všleháme do pěny máslo (Heru) spolu s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčkem, špetkou soli a arašídovým máslem. Pak do toho pečlivě vmícháme mouku s práškem do pečiva a utvoříme vláčné těsto.Na vymazaný plech děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu a...
Ingredience: 500 ml mléka 80-100 g krupicového cukru 1 žloutek 30 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin) 70 g nesolených arašídů
Postup: Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do rendlíku a krátce povaříme, zhruba tři minuty. Nakonec přidáme jemně nastrouhané arašídy, necháme ještě...
Ingredience: 75 g hrubě sekaných arašídů 100 g změklého másla 80 g cukr moučka 50 g hnědého cukru 1 cukr vanilka 1 vejce 175 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 50 g sušených brusinek (nebo třešní, pomerančové kůry, rozinek)
Postup: Máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pak přidáme ostatní suroviny, nakonec arašídy a brusinky.Tvoříme lžičkou na plech hromádky asi 5 cm do sebe (trochu se roztečou).Pečeme ve...
Ingredience: Těsto: 150 g cukr 4 žloutky 150 g másla 450 g hladká mouka 1 prášek do pečiva 2-3 PL smetana Krém: 8 dl mléko 8 PL dětská krupice 100 g cukr 200 g máslo 2 PL rum nebo rumová príchuť 2 PL instantní kávy 2 ks vanilkový cukr špetka soli marmeláda Navrch: 4 bílky 8 PL krystalový cukr šťáva z 1/2 citrónu Na posypání těsta: 200 g drcené arašídy Poleva: 150 g hořké čokolády 1 PL máslo 1 PL...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz