Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Černá buchta s vaječným koňakem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukr moučka 1/2 hrnka oleje necelý hrnek mléka 2 vejce 2,5 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 100 ml vaječného koňaku 1 žloutek 3-4 lžíce moučkového cukru

Postup: Do misky dáme vše co je sypké a promícháme, potom přidáme postupně olej, mléko, vaječný koňak a nakonec vejce, všechno důkladně promícháme, dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Smícháme tvarohy, cukr a...

 
Černá buchta ze Lhotky (i dort)

Ingredience: Těsto: 1 dl vody s citronovou šťávou 4 dl cukru 2 PL kakaa (i více, podle chuti) 250 g tuku na pečení (Hera) - - - - - - - - 4 vejce (stačí i 3 větší) 4 dl mouky hladké 1 bal. prášku do pečiva

Postup: Vodu, cukr, kakao a tuk svařit a do prochladlého postupně vmíchat vajíčka a mouku s práškem do pečiva.Vlít do vymazaného a vysypaného hlubokého pekáče a péct ve středně vyhřáté troubě jako třené...

 
Černá ovečka

Ingredience: 4 vejce rozdělené na žloutky a bílky 160 g cukru moučka 160 g změklého másla 1 sáček vanilkového cukru 4 lžíce rumu (i více) 100 ml smetany 4 lžíce kakaa 1 lžička skořice 230 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Postup: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře...

 
Černé rohlíčky (bleskově hotové)

Ingredience: 180-190 g vody 25 g zcela změklého másla 20 g cukru vanilkový cukr 360 g hladké mouky půl lžičky skořice nebo perníkového koření 4-5 lžiček kakaa 18 g čerstvého droždí špetka soli Na potření a posyp: vejce plátkové mandle

Postup: Ve vlažné vodě rozmícháme vanilkový cukr a droždí a necháme 15 minut odpočinout. Zatím si k ruce připravíme ostatní suroviny a v misce rozšleháme vajíčko na...

 
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou

Ingredience: Korpus: 1,5 hrnku hladké mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa 1 hrnek cukru krupice 1 špetka soli 1 hrnek vody 1/3 hrnku oleje 1 lžička vanilkové esence 2 lžičky octa Krém: 250 g tvarohu tučného z vaničky 200 ml smetany 30% 4 lžíce vanilmixu (pudink za studena) Dále: 200 ml smetany 33 % 1 lžíce pikaa z tuby

Postup: Zapneme troubu na 180 °C. Hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na...

 
Černé řezy s vanilmix krémem

Ingredience: Těsto: 210 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 180 g cukru krupice 9 g kakaa 1 špetka soli 250 ml vody 80 ml slunečnicového oleje 1 lžička vanilkové tresti 2 lžičky octa Krém: 200 g Vanilmixu 600 ml vody 200 g másla (nebo jiného tuku na krémy) Dále: rybízový džem (nebo višňový, možno vynechat)

Postup: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.Promícháme všechny sypké suroviny,...

 
Černo-bílé dortíky

Ingredience: Těsto: 1,5 hrnku hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1 hrnek krystalového cukru 2 lžíce kakaa špetka soli ---------- 1 hrnek vody 1/3 hrnku slunečnicového oleje 1 lžička vanilkové esence 1 lžičku octa (je nutný !) ----------------------- Krém: 500 g mascarpone 1 smetanu ke šlehání 33 % 1 lžíci (dle chuti víc) moučkového cukru na zdobení - čokoládu, dortové zdobení apod.

Postup: Zapneme troubu...

 
Černobílá čokoládová pěna MOUSE AU CHOCOLAT

Ingredience: 200 g hořké čokolády 150 g bílé čokoládové polevy 3 lžíce mléka 3 lžíce másla 6 vajec 3 lžíce moučkového cukru 1 šlehačka čokoláda na zdobení

Postup: Hořkou čokoládu a bílou čokoládovou polevu nasekáme a dáme odděleně do dvou misek. Hořkou čokoládu zahřejeme se 2 lžícemi mléka a hladce rozmícháme. Bílou čokoládovou polevu zahřejeme s 1 lžící mléka a hladce rozmícháme.Máslo rozpustíme, 2 lžíce...

 
Černobílá roláda

Ingredience: Těsto: 6 vajec špetka soli 3 lžíce cukru písku 3 lžíce cukru moučky 2 lžíce oleje čokoládový pudink bez vaření Crème Olé Krém: 250 ml zakysané smetany 1 lžíce cukru písku 150 ml mléka vanilkový pudink bez vaření Crème Olé Poleva: 3 čokoládové tyčinky Milena 1/2 cm plátek másla 2 lžíce zakysané smetany ----- meruňkový (nebo jiný) kompot - nemusí být

Postup: Dáme předehřát troubu...

 
Černorybízová buchta

Ingredience: 400 g bílého jogurtu 200 g polohrubé mouky pšeničné výběrové 200 g polohrubé mouky 1 vejce 200 g cukru krystalu 1 prášek do pečiva 4 plátky másla černý rybíz dle pekáčku

Postup: Nejdříve vyšleháme celé vajíčko s cukrem, pak přidáme jogurt, rozpuštěné vychladlé máslo, mouku a prášek do pečiva.Těto vlijeme na vymaštěný a vymazaný pekáč, poklademe buď méně nebo více nahusto rybízem (podle chuti) a...

 
Černoušek

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 1/2 litru mléka 40 dkg cukru (jakýkoliv) 12 dkg Hery (rozpustíme) 4 žloutky 2 prášky do pečiva asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více) sníh ze 4 bílků

Postup: Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao. Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 220°C...

 
Černouškovy řezy

Ingredience: Těsto: 1 velké jablko 1 banán 2 velké mrkve 1 konzerva broskví (i s nálevem) 350 g polohrubé mouky 250 g třtinového cukru 2 vejce 200 ml oleje 1 prášek do pečiva 5 lžic kvalitního kakaa Krém: 2 zakysané smetany 1 pomazánkové máslo 2 vanilkové cukry 3 lžíce moučkového cukru Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup: Velký hluboký plech vymažeme tukem...

 
Čerti - makovky

Ingredience: Těsto: 230-240 g vody 500 hladké mouky 60 g změklého sádla 1 žloutek špetka soli 1 vanilkový cukr 50 g cukru 17 g čerstvého droždí Dále: 1-3 lžíce mléka 1 žloutek na potření celý mák na posypání

Postup: Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.Potom k němu...

 
Čertík – sladké pečivo

Ingredience: 500 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky 2,5 dl mléka 50 g tekutého másla 100 g cukru 1 vejce 1 vanilkový cukr špetka soli 20 g droždí Dále: 6 rozinek 1 vejce na potření

Postup: Zo všetkých prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.Potom cesto zľahka premiesime a rozdelíme na tretiny. Z každej tretiny vyrobíme jedného čerta.Z tretiny cesta odoberieme časť a vytvoríme guľku s...

 
Čertovská roláda

Ingredience: 4 vejce 100 ml mléka 50 ml oleje 70 g moučkového cukru 100 g hladké mouky 1/2 vanilkového cukru 1/2 kypřicího prášku do pečiva 10 g kakaa 1/2 plechovky karamelového Salka 100 g másla 50 g Nutelly 2 oříškové Tatranky 50 g nesolených arašídů 1 lžíce rumu

Postup: Žloutky ušleháme s mletým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej, prosátou mouku, smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a...

 
Červená řepa-sladké mlsání

Ingredience: 600 g oloupané syrové červené řepy 150 g vlašských ořechů nasekaných na hrubší kousky 120 g Lučiny 500 ml vody 2 Galaretky s višňovou příchutí (sladká sypká želatina) 2 oloupané větší pomeranče nakrájené na drobné kostičky šťáva z 1citronu silikonové formičky nebo jiné tvořítka potravinářská folie

Postup: Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou...

 
Červenorybízová pěna

Ingredience: 150 g bílého jogurtu 250 ml smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 50 g jemného krystalového cukru 500 g červeného rybízu

Postup: Jogurt smícháme se smetanou, přisypeme vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou lehkou pěnu. Pěnu dáme do chladničky.Odstopkujeme červený rybíz. Nejhezčí kuličky, asi polovinu množství si odložíme stranou a zbylý rybíz vmícháme do pěny.Těsně před...

 
Červenořepná buchta s chutí jahody

Ingredience: 300 g červené řepy 3 vejce 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek krystalového cukru 1/2 hrnku oleje 1 jahodový pudink 1 lžíce jahodové marmelády 1/2 prášku do pečiva 2 lžičky kakaa špetka soli Dále: tu na vymazání plechu strouhanka na vysypání plechu

Postup: Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu. Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle...

 
Česká maková vánočka

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 ml vlažného mléka 15 g čerstvého droždí 35 g cukru 60 g másla 1 vejce 1 špetka soli kůra z 1/2 citronu Nádivka: 250 ml mléka 1 lžička medu 40 g cukru 125 g mletého máku 50 g pomletých piškotů 25 g strouhaných mandlí (nebo ořechů) 1 lžíce rumu 40 g rozinek trocha skořice Na potření: vejce meruňková marmeláda citronová poleva

Postup: Včas vyndáme máslo z lednice aby...

 
České buchty

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 vanilkový cukr 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 250 ml mléka 100 g másla 70 g moučkového cukru 2 žloutky Tvarohová náplň: 50 g másla 50 g moučkového cukru 2 vejce 300 g tvarohu vanilkový cukr citronová kůra 1 hořká mandle (nebo hořkomandlové aroma) mléko (dle potřeby) strouhanka (dle potřeby) rozinky Maková náplň: 120 g mletého máku 350 ml...

 

|<   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz