Ingredience: těsto: 500 g hladké mouky (přesáté) 100 g moučkového cukru 100 g rozpuštěného másla 2 žloutky 30 g droždí 1/4 lžičky soli 200-250 ml vlažného mléka citronová kůra 1 vanilkový cukr (ne vanilínový) Na potření: rozšlehané vejce rozpuštěné vlahé máslo Náplň: povidla troška rumu
Postup: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v...
Ingredience: 1 kg polohrubé mouky 60 g čerstvého droždí 250 g másla (Hery) 200 g cukru 2 vejce 4 žloutky asi 1/4 l mléka 1/4 l smetany sladké citronová kůra špetka soli tuk na plech Tvarohová náplň : 250 g měkkého tvarohu 1 lžíce rozehřátého másla 3 lžíce cukru 1-2 vejce 2 lžíce rozinek Maková náplň : 150 g máku 1/4 l mléka 1 lžička másla 4 lžíce cukru 1/2 lžičky skořice hrst strouhaných mandlí (k...
Ingredience: Těsto: 0,5 kg polohrubé mouky 4 lžíce cukru krupice 50 g másla 1 žloutek 1 lžička citronové šťávy 1/2-3/4 lžičky soli 300 ml mléka 1/2 vanilkového cukru 7 g sušeného droždí Náplň: 350 g netučného tvarohu ve vaničce 1 vejce 3 lžičky vanilkového pudinku cukr krupice (podle chuti) 1 žloutek Dále: máslo na potření
Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo,...
Ingredience: 2 dcl kávy 3 lžíce rumu 2 balíčky piškotů 2 pomazánkové másla bez přichuti 1 zakysaná smetana kakao
Postup: Kávu necháme vychladnout,slijeme do misky a přidáme rum.Pomazánkové máslo našleháme se zakysanou smetanou.Na dno jakékoliv formy klademe piškoty namočené v kávě s rumem.Na vrstvu piškotů rozetřeme připravený krém a takto vrstvy střídáme.Poslední vrstvou je krém.Necháme zaležet v ledničce a...
Ingredience: 2 balíčky dětských piškotů 2 pomazánková másla 2 smetany ke šlehání 200 g moučkového cukru (podle chuti) silná rozpustná káva (5 lžiček) rum kakao na posypání
Postup: Smícháme pom. másla,smetanu,cukr,ale pozor na zdrcnutí!! Do větší misky dáme kávu a rum a zalijeme vroucí vodou. Do formy nalijeme zhruba třetinu těsta,na to začneme pokládat v kávě a rumu namáčené piškoty,zalijeme druhou třetinou...
Ingredience: Těsto: 6 bílků 200 g práškového cukru 100 g polohrubé mouky 100 g strouhaného kokosu špetka soli 1/2 KL prášku do pečiva Krém: 6 žloutků 1 vanilkový cukr 3 PL práškového cukru 1 vanilkový puding 400 ml mléka 1 balení želatiny (fix-Dr. Oetker) 1 lžička mandlového aroma 100 g strouhaného kokosu 250 g Ramy Na posypanie: strouhaný kokos
Postup: Cesto: Bielky ušľaháme so soľou a cukrom na tuhý...
Ingredience: 100 g másla 100 g hořké čokolády 4 menší vejce 1 špetka soli 100 g cukru krystalu 2 lžíce holandského kakaa 100 g lískových oříšků Na vymazání formy: olej mouka Dále: 2 hrušky 2 lžíce másla na potření 1 lžíce mandlových plátků
Postup: Máslo s čokoládou rozehřejeme ve vodní lázni. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mleté lískové oříšky a vše...
Ingredience: 250 g másla 150 g čokolády na vaření 5 vajec 150 g cukru 150 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva moučkový cukr na posypání
Postup: Máslo a čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a dobře promícháme.Cukr společně s vejci smícháme a ušleháme do husté pěny.Po vyšlehání lehce přimícháváme máslo s čokoládou a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.Vše jemně promícháme a vlijeme do...
Ingredience: 4 vejce 100 g moučkového cukru 170 g čokolády 3 lžičky rozpustné kávy 170 g másla hrst loupaných pistácií
Postup: Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte ve vodní lázni spolu s cukrem, dokud nevznikne nadýchaná tužší pěna. Kastrůlek poté ponořte do ledové vodní lázně a opět šlehejte, dokud pěna nezchladne. Nad párou vedle rozpusťte čokoládu s máslem, k nimž přidejte ještě rozpustnou...
Ingredience: 200 g hladké mouky 100 g másla 100 g cukru krupice 100-150 ml mléka 3 lžíce kakaa na pečení 1 vejce 1 lžíce pomerančové kůry 1 lžíce mleté skořice 1 kypřící prášek do pečiva Poleva: čokoláda (dle chuti)
Postup: V míse vyšleháme vejce společně s cukrem a kousky změklého másla. Poté přidáme pomerančovou kůru, mouku s kakaem a mléko. Nakonec přidáme prášek do pečiva a skořici.Vše řádně smícháme na...
Ingredience: 120 g změklého másla 120 g světle hnědého cukru 1 vejce 100 g ovesných vloček 1 lžíce mléka 1 lžička vanilkového aroma 130 g hladké mouky 1 lžíce kakaového prášku 1/2 lžičky kypřicího prášku 180 g nalámané tmavé čokolády 180 g nalámané mléčné čokolády
Postup: Máslo a cukr utřeme v míse do pěny. Vmícháme vejce, potom ovesné vločky, mléko a vanilkové aroma. Chvíli třeme, potom přidáme mouku, kakao...
Ingredience: 2 hrníčky polohrubé mouky 1/2 hrníčku oleje 1 hrníček cukr krupice 4 vejce 1/2 hrníčku mléka 4 zralé banány 1 prášek do pečiva 1/2 tabulky hořké čokolády 1/2 hrníčku ořechů
Postup: V míse vyšleháme vejce společně s cukrem do pěny.Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a rozmačkané banány.Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ořechy.Těsto vlijeme do...
Ingredience: Světlý korpus: 200 g mandlí 3/4 šálku ovesných vloček 1 šálek datlí 4 lžíce nasekaných kakaových bobů Tmavý korpus: 1/2 světlého korpusu 1 vrchovatá lžíce Raw kakaa 1-2 lžíce Tahini Poslední vrstva: 2 banány čokoláda
Postup: Rozmixujeme mandle a ovesné vločky najemno. Kakaové boby zbavíme slupky, nožem rozkouskujeme, přidáme k mandlové směsi a rozmícháme. Datle rozmixujeme v...
Ingredience: 1 šálek lískových oříšků 1 šálek strouhaného kokosu 1/2 šálku sušených švestek 4 lžíce vody 3 banány (velké) 100 g kešu (namočené přes noc ve vodě) 4 lžíce lněného semínka 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce kokosového cukru 1/4 vanilkového lusku 1 limetka (šťáva) 1 lžíce kakaa (nepraženého)
Postup: Lískové oříšky, kokos a švestky rozmixujeme s vodou na takovou hrubší pastu, kterou rozprostřeme na...
Ingredience: 5 vajec 1 hrnek cukru 1 hrnek oleje 1 hrnek polohrubé mouky necelý prášek do pečiva tyčinka Margot větší 3 banány čokoláda na vaření
Postup: Vyšleháme 5 bílků v tuhý sníh, v další míse vyšleháme 5 žloutků s cukrem, přidáme hrnek oleje a rozmačkané banány, promixujeme, přidáme mouku a prášek do pečiva, nastrouháme si na hrubém struhadle margotku a zapracujeme do těsta, nakonec spojíme s...
Ingredience: 120 g rozpůlených sušených švestek bez pecek 150 g hořké čokolády s obsahem 70% kakaa 20 g tmavého kakaa 50 g másla 170 g třtinového hnědého cukru 1 dcl horké vody 4 bílky z větších vajec 80 g hladké mouky 1 lžička mleté skořice šlehačka bílá čokoláda na ozdobu
Postup: 1. Troubu zahřejeme na 190st./horkovzdušná 170st. 2. Z bílků vyšleháme sníh a před koncem přidáme polovinu hnědého cukru a...
Ingredience: 120 g 70% hořké čokolády 250 g bílého jogurtu 2 lžičky vanilkového cukru 5 čerstvých jahod 1 lžička kokosu
Postup: Jahody pokrájíme. Čokoládu s vanilkovým cukrem rozpustíme ve vodní lázni.Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a do čokolády vmícháme bílý jogurt.Pečlivě metlou promícháme na jemný krém a dáváme do skleniček.Dezert ozdobíme jahodami a posypeme kokosem.
Ingredience: 3 vejce 75 g krupicového cukru 60 g hladké mouky 1 vrchovatá lžíce kakaa 3 lžíce oleje špetka soli (do sněhu) 200 g másla 3 vrchovaté lžíce karamelové Salko (přímo koupený,je pěkně tuhý) meruňková marmeláda 5 banánů 2 šlehačky na šlehání (40% nebo Rama Cremefine) 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíce kakaa čokoláda na zdobení
Postup: Troubu předehřejeme na 150st. a máslo vyndáme z ledničky, aby...
Ingredience: Těsto klasické hrnkové: 2 hrnky (250 ml) hladké mouky 1 kypřící prášek 2 plné lžíce kakaa 3/4 hrnku cukru krupice 1 hrnek mléka 2 vejce 1/2 hrnku oleje Krém: 500 ml mléka 2 pudinkové prášky (kokos, vanilka) 1 vanilkový cukr 4 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu 4 lžíce změklého másla 1 lžíce moučkového cukru 1 jemný tvaroh ve vaničce (250 g) volitelný džem rybízový,...
Ingredience: 180 g másla 180 g cukru 6 vajec 3 lžíce rumu 180 g hrubé mouky 30 g strouhaného kokosu 1 velká čokoláda na vaření
Postup: Povolené máslo třeme s cukrem, pozvolna přidáváme žloutky, rum a nakonec zamícháme mouku. Pokud se vám bude zdát těsto moc husté,j e možno přidat trochu mléka a na závěr lehce vmícháme sníh a kokos. Na vymazaný plech s vyšším okrajem (můžeme použít i pečící papír) nalijeme...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz