Ingredience: 120 g hořké čokolády (nejlépe belgické) 60 ml mléka 1 lžíce másla 50 ml rumu 2 vejce 2 lžíce cukru moučka Na ozdobu: hoblinky čokolády ostružiny několik snítek meduňky (nebo máty)
Postup: Nalámanou čokoládu, mléko a lžíci másla rozpustíme ve vodní lázni a umícháme hustý krém.Pak směs necháme trochu zchladnout, vmícháme rum a postupně zašleháváme žloutky.Z bílků a cukru ušleháme sníh, který...
Ingredience: 150 g hořké čokolády 3 čerstvá vejce 2 lžíce cukr moučka 2 lžíce tekutého másla 2 lžíce koňaku nebu silné kávy (koňak lze nahradit 1 lžící rumu)
Postup: Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem(1lžíce). Ze žloutků a zbytkem cukru ušleháme hustou pěnu. Nejprve přidáme (do žlout. pěny)...
Ingredience: 200 g čokolády 500 ml mléka 400 ml smetany ke šlehání 40% 100 ml Salka 60 g cukru 50 g holandského kakaa 20 g želatiny
Postup: Nakrájíme čokoládu na jemno, aby se snadněji rozpustila v mléku.Kakao zalijeme 1 malým šálkem horké vody a důkladně rozmícháme.Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a Salko. Přidáme čokoládu, směs z kakaa a cukr. Postavíme nad vodní lázeň na mírný plamen a důkladně...
Ingredience: 4 vajíčka 40 g krupicového cukru 200 g tmavé čokolády 300 ml šlehačky
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozšleháme metlou žloutky, přidáme cukr a šleháme do leskla. Ve vodní lázni rozpustíme do hladka čokoládu, přidáme 60ml šlehačky, žloutky a dobře smícháme. Zbylou šlehačku vyšleháme, stejně tak i vyšleháme bílky, spojíme dohromady a přidáme čokoládovou směs. Smícháme a rozdělíme do...
Ingredience: 175 g kvalitní hořké čokolády (Nejlépe 80% kakaa) 1,5 dl smetany ke šlehání 1 dl smetany na vaření 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžičky celého červeného pepře
Postup: Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme vejce které v čokoládě rozmixujeme a necháme trochu zchladnout.. Mezitím si ušleháme smetanu...
Ingredience: 75 g hořké čokolády 125 ml ovesné smetany špetka chilli 2 pomeranče
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a v hmoždíři si nadrtíme špetku chilli, které následně přidáme do rozpuštěné čokolády.Misku s čokoládou sundáme z lázně a vlijeme smetanu. Vše spolu promícháme a dáme asi na půl hodinky až hodinu do lednice.Poté prošleháme a vrstvíme vykrájené dílky pomeranče s čokoládovou pěnou do...
Ingredience: 100 g kvalitní čokolády 100 ml smetany 30 g třtinového cukru 500 g kakaového pribináčku 8 tyčinek pribináček kokos trubičky na vousky lentilky na oči a nos
Postup: Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Odstavte z plotny a při občasném míchání nechte vychladnout.Do vychladlé směsi zlehka vmíchejte kakaové pribináčky, moc nemíchejte, aby pěna nespadla.Pěnu rozdělte do 4...
Ingredience: 80 g tmavé čokolády (nejlépe 70% kakaové hmoty) 100 ml smetany ke šlehání 100 g mascarpone 1 lžíce moučkového cukru 1 hrst borůvek na ozdobu Na mátovou drť: 1/2 citronu - šťáva 2 hrsti mátových lístků 3 lžíce krystalového cukru
Postup: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní. Ušleháme smetanu. V misce utřeme mascarpone s cukrem.Vzniklý krém lehce spojíme s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou...
Ingredience: 100 ml smetany (31%) 180 g hořké čokolády 50 g třtinového cukru 2 lžičky vanilkového extraktu 3 vejce špetka soli
Postup: Smetanu přivedeme k varu a zalijeme jí na kousky nalámanou čokoládu. Dobře vymícháme, přidáme vanilkový extrakt. Přidáme žloutky oddělené od bílků a opatrně vmícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, postupně zašleháváme třtinový cukr. Polovinu sladkého sněhu...
Ingredience: 1 hrnek pecek hořké čokolády 2,5 hrnku vody oblíbené ovoce k servírování
Postup: Čokoládu a vodu vložíme do mixéru a rozsekáme je na hladkou hmotu. Zabere to asi 2 minuty (podle výkonu mixéru).Rozmixovanou nadýchanou směs nalijeme do misek a necháme je přes noc v lednici.Následující den podáváme pěnu ozdobenou ovocem.
Ingredience: 250 g čokolády 250 g smetany 5 vajec 75 g cukru 65 g másla
Postup: Roztopte cokoladu a maslo nad vodnym kupelom.Vyslahajte smotanu.Oddelte bielka od zltkov a vyslahajte bielka.Vyslahajte zltka s cukrom.Vlejte cokoladu do zltkov a premiesajte, pridajte slahacku a prelozte, pridajte sneh a prelozte.Naplnte formicky a chladte, kym nestuhne.
Ingredience: 100 g čokolády(mlečna nebo hořká,může být i s oříšky) 70-100 ml šlehačky(podle čokolády) 3 vanilkové cukry 15 g vanilkového pudinku
Postup: Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu.Čokoláda by mala byť stuhnutá,ale nie úplne.A nie je taká riedka,že tečie.Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet.Takto do nej s metličkou vmiešame suchý...
Ingredience: Těsto: 120 g hery 120 g hladké mouky 1 žloutek 30 g kakaa 1,5 lžičky prášku do pečiva 90 g cukru moučka 1/2 lžičky skořice Náplň: 200 g kvalitní hořké čokolády 2 celá vejce 1 bílek 500 g tučného měkkého tvarohu 2 lžíce čokoládového pudinkového prášku 1 vanilkový cukr 180 g cukru špetka soli
Postup: Náplň: Čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni). Žloutky, cukr, pudinkový...
Ingredience: smetana ke šlehání (min 31%) čokoláda
Postup: V hrnci zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!) a zalijeme s ní nalámanou čokoládu. Rozmícháme dohladka.Čokoláda je hodně řídká, takže ji necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší.Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu.Abychom získali krém, po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik...
Ingredience: 80 g másla 70 g mletého cukru 2 lžíce kakaa 2 lžíce mléka 1 lžíce Solamylu
Postup: Do menšího kastrolu nebo pánve dáme všechny suroviny.Polevu připravujeme na nejmenší plotně a na nejmenší plamen. Nesnažíme se proces uspíšit, jinak Solamyl udělá hrudky.Mícháme dokud není čokoláda jemná a bez hrudek.
Ingredience: 100 g ztuženého 100% tuku 6 zarovnaných lžic cukru krystal 2 plné lžíce kakaa 4 lžíce vody
Postup: Pracujeme ve vodní lázni, ale voda by se neměla vařit.Nejprve rozpustíme tuk, pak přidáme vodu, cukr, kakao, vymícháme do hladka a poleva začne houstnout.Po ztuhnutí krájíme nožem. Poleva je dobrá na polití řezů, dortů apod. Není vhodná ke zdobení a polévání cukroví - na to je moc měkká.
Ingredience: 250 g ztuženého tuku 100 g čokolády na vaření 70 g kakaa
Postup: Ve vodní lázní rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a prosáté kakao.Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády - nevaříme.Poleva je hodně řídká, přendáme ji do misky vhodné do mikrovlnné trouby, chvíli necháme chladnout a hned zdobíme.Když začne poleva tuhnout a je moc hustá, dáme ji na pár vteřin do mikrovlnné...
Ingredience: 200 g hořké čokolády 2 lžice nutelly 1 lžice oleje
Postup: Čokoládu rozpustíne na vodní lázni.Do ní přimícháme nuttelu a olej a pořádně promícháme.Poleva trošku dýl tuhne.
Ingredience: 2 lžíce kakaa 6 lžic cukru moučka 2 lžíce másla nebo ztuženého tuku 3 lžíce vody
Postup: Vše dáme do menšího kastrůlku, který vložíme do větší nádoby s horkou vodou.Ve vodní lázni ingredience rozehřejeme, až se všechny dobře spojí.Vzniklou středně hustou polevu ihned použijeme, protože rychle tuhne.
Ingredience: 1/2 ztuženého tuku 50 g čokoláda na vaření 1 PL moučkového cukru 2 PL kakaa 3 PL mléka
Postup: Na mírném ohni v kastrůlku rozpustíme tuk, v něm čokoládu a přidáme postupně (za stálého míchání) m.cukr, kakao a mléko, pozor - nevařit! Já po rozpuštění čokolády hned vypínám plotýnku.
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz