Ingredience: Těsto: 4 vejce 4 PL krystalového cukru 4 PL horké vody 4 Pl polohrubé mouky 2 PL kakaa 1 KL prášku do pečiva na špici nože sody bicarbony Krém: 500 g tvarohu 2 PL cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička citrónové kúry 8 dětských piškotů Poleva: 100 g hořké čokolády 1 PL másla 1 PL oleje Navrch: 250 ml šlehačky 33% 1 PL cukru 1 Smetafix
Postup: Vejce s cukrem vyšľahám do peny. Na...
Ingredience: 125 g jemné hořké čokolády 3/4 l mléka 80 g škrobové moučky 80 g cukru Omáčka: 1/2 vanilkového lusku 3/4 l mléka 1 lžíce škrobové moučky 3 lžičky cukru kakaový prášek podle chuti
Postup: 1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek mléka s čokoládou. Přidáme cukr. Pak...
Ingredience: 200 g tmavé čokolády s velkým podílem kakaa 200 ml smetany ke šlehání 1 dcl amaretta 3 lžíce nutelly Ovoce
Postup: Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu do které vmícháme smetanu, amaretto a nutellu. Čokoláda musí být krásně propojená s ostatními ingrediencemi a musí se pěkně lesknout. Konzistence je hustší, když se ovoce namočí tak čokoláda zustané na něm. Hotovou čokoládu nalijeme do nádoby na...
Ingredience: 1 tabulka kvalitní hořké čokolády 1 lžíce medu kelímek smetany na vaření perníkové koření
Postup: Čokoládu nalámeme a ve vodní lázni ji necháme rozpustit.Následně postupně přimícháváme ostatní suroviny tak, aby se směs dohromady řádně spojila. Perníkového koření jsem dala od oka, přibližně 2 kávové lžičkySměs přivedeme do mírného varu a přemístíme do nádoby na fondue. Podáváme s nakrájeným...
Ingredience: 300 g hořké čokolády 200 g mléčné čokolády 80 g nutelly 100 g másla 250 g vlašských ořechů 100 g rozinek 100 slaných arašídů
Postup: Čokoládu nalámeme do kastrůlku a dáme do vodní lázně. Přidáme máslo a rozpustíme.Odstavíme, vmícháme nutellu, pak přidáme rozinky, ořechy, arašídy a promícháme.Na plech s pečicím papírem klademe lžící hrudky a necháme ztuhnout.
Ingredience: 600 g cukru 1,5 plechovky kondenzovaného mléka - Salko 80 g másla 200 g čokolády na vaření 2 PL medu
Postup: Vše kromě čokolády svaříme cca 20 minut v rendlíku, stále mícháme, aby se nepřipálil cukr.Přidáme na kostky nalámanou čokoládu, promícháme, aby se rozpustila a sundáme z ohně.Ještě chvíli promícháváme.Lijeme na tác nebo do forem na pralinky. Dáme do lednice vychladit. Pokud máme na tácu,...
Ingredience: 1 mango 3 vejce 40 g krupicového cukru 30 g hladké mouky 100 g kvalitní čokolády
Postup: Vejce smícháme s cukrem a moukou. Rozehřejeme čokoládu a přidáme k těstu. Promícháme. Nalijeme do kelímků. Nahoru dáme na kostičky nakrájené mango. Přikryjeme víčky a dáme do koše č.3 na 10 minut. Odvíčkujeme. Jíme jak teplé, tak i studené. Můžeme dozdobit šlehačkou a plátkem manga.
Ingredience: Těsto : 5 vajec 15 dkg cukru krupice 15 dkg hladké mouky 2 dkg kakaa Náplň: 500 ml mléka 12 dkg cukru moučka 2 balíčky kakaového pudinkového prášku 15 dkg másla 20 dkg cukrářských piškotů 200 ml smetany 33% 1 lžíce medu 50 ml rumu Dokončení: 2 dkg kakaa 10 dkg čokolády na vaření 5 dkg ztuženého tuku
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech...
Ingredience: 100 g čokolády na vaření 1 šlehačka v prášku 1 ztužovač šlehačky 150 ml studeného mléka čokoládové ozdoby
Postup: Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Roztopenú čokoládu naberáme lyžičkou a oblievame ňou košíčky od vrchu. Pripravené košíčky dáme aj s plechom do mrazničky stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme hustú šľahačku s mliekom a stužovačom....
Ingredience: 150 g hořké čokolády (nebo jiné čokolády) Náplň: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce 250 ml studeného mléka 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé pár kapek citronového aroma 1-2 lžíce tuzemáku 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce moučkového cukru 200 g čerstvých jahod (dle potřeby) šlehačka na dozdobení meduňka
Postup: Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit.Čokoládu nasekáme na menší...
Ingredience: papírové košíčky čokolády podle chuti (mléčná, bílá, hořká, oříšková...) Náplň: smetana na šlehání ztužovač šlehačky jahody vanilkový cukr jahody cukrářské sypání na ozdobu
Postup: Ve vodní lázni si rozehřejeme alespoň 200g čokolády, podle toho, kolik košíčků chcete mít. Papírové košíčky vymažeme slabou vrstvou čokolády, dáme do lednice ztuhnout a ještě jednou košíček potřeme. Opět dáme...
Ingredience: # 200 g čokolády na vaření # 50 ml smetany ke šlehání # 50 g másla # 50 g mandlových lupínků # 20 g krystalového cukr
Postup: Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí, aby byl světle hnědý. Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého...
Ingredience: 160 g másla 160 g cukru 3 lžíce kakaa 4 celá vejce 160 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva marmeláda citrónová poleva
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Máslo utřeme s cukrem, přidáme kakao, vejce. Pak přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva.Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme...
Ingredience: 300 g listového těsta hladká mouka na podsypání Krém: 2 malé šálky mléka 3/4 malého šálku cukru krupice 2 velké lžíce kakaa 1 lžičku vanilkového aroma 1 malý šálek kukuřičného škrobu 50 g másla Na polevu a zdobení: 2 lžíce moučkového cukru 1 lžíci pomerančové šťávy kousek nastrouhané čokolády na posypání
Postup: Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kulatou formičkou...
Ingredience: Těsto: 50 g kakaa 240 ml vařící vody 90 g polohrubé mouky 85 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 špetka soli 113 g másla pokojové teploty 200 g cukru krystal 2 velká vejce 2 lžičky vanilkového extraktu Poleva: 120 g kvalitní čokolády (nad 70 procent kakaa) 150 g másla pokojové teploty 160 g cukr moučka 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup: Předehřejeme troubu na 190 °C. Začneme tím, že z...
Ingredience: 2 šálky hladké mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva trochu soli 1 šálek cukru 3 velké vejce 1 šálek olivového oleje 1/2 šálku čerstvé pomerančové šťávy 1 1/2 lžíce pomerančové kůry 2 polévkové lžíce plnotučného mléka 100 g rozpuštěné čokolády (šálek = 150 g, 150 ml)
Postup: Smíchejte suché přísady ve středně velké míse. V druhé míse smíchejte mokré přísady pomocí metliček nebo šlehače. Pomalu...
Ingredience: MINIDORTÍKY: 2 hrnky cukru moučka 2 menší hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku kakaa na pečení 1,5 lžičky sody 1,5 lžičky kypřícího prášku 1 lžička soli 2 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 lžička vanilkového aroma (nebo vanilkového extraktu) 3/4 hrnku vroucí vody KRÉM ZE SMETANOVÉHO SÝRU: 8 lžic másla (vytáhnout 10 minut před přípravou z lednice) 270 g smetanového sýru...
Ingredience: 90 g hladké mouky 72 g Hery 3 vejce 150 ml vody 1/2 lžičky cukru krystal špetku soli 150 g hořké čokolády olej na smažení
Postup: Vodu, tuk, cukr a sůl přivedeme do varu a přisypeme mouku. Za stálého míchání trochu povaříme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zapracujeme vejce. Těsto dáme do plátěného sáčku s ozdobnou špičkou. Pečící papír potřeme olejem a nastříkáme na něj požadované...
Ingredience: 375 g hladké mouky 1/2 kypřícího prášku 3 lžíce kakaa 140 g cukru 350 ml mléka 1 vejce 50 ml oleje 100 g čokolády
Postup: V jedné míse smícháme prosátou mouku, kypřící prášek a kakao, ve druhé míse si vyšleháme mléko s cukrem, olejem a vejcem. Vyšlehané mléko smícháme se sypkou směsí a přidáme 2/3 na kousky nasekané čokolády. Směs vlijeme do vymazaných a vysypaných formiček nebo do papírových...
Ingredience: 1,75 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku kakaa 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky jedlé sody 1 hrnek mléka (pokojové teploty) 1/2 hrnku rozpuštěného másla (pokojové teploty) 1 vejce 1 lžička vanilkové esence 170 g čokoladovych lupínků nebo čokolády na vaření
Postup: Smícháme mouku, cukr, kakaový prášek, prášek do pečiva, sůl a sodu. Zvlášť mléko, máslo, vejce a...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz