Ingredience: 100 g ztuženého 100% tuku 6 zarovnaných lžic cukru krystal 2 plné lžíce kakaa 4 lžíce vody
Postup: Pracujeme ve vodní lázni, ale voda by se neměla vařit.Nejprve rozpustíme tuk, pak přidáme vodu, cukr, kakao, vymícháme do hladka a poleva začne houstnout.Po ztuhnutí krájíme nožem. Poleva je dobrá na polití řezů, dortů apod. Není vhodná ke zdobení a polévání cukroví - na to je moc měkká.
Ingredience: 250 g ztuženého tuku 100 g čokolády na vaření 70 g kakaa
Postup: Ve vodní lázní rozehřejeme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a prosáté kakao.Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády - nevaříme.Poleva je hodně řídká, přendáme ji do misky vhodné do mikrovlnné trouby, chvíli necháme chladnout a hned zdobíme.Když začne poleva tuhnout a je moc hustá, dáme ji na pár vteřin do mikrovlnné...
Ingredience: 200 g hořké čokolády 2 lžíce Nutelly 1 lžíce oleje
Postup: Čokoládu rozpustíne na vodní lázni.Do ní přimícháme Nutellu a olej a pořádně promícháme.Poleva trošku déle tuhne. Při krájení moučníku je dobré nůž namáčet do horké vody, aby se poleva nepolámala.
Ingredience: 2 lžíce kakaa 6 lžic cukru moučka 2 lžíce másla nebo ztuženého tuku 3 lžíce vody
Postup: Vše dáme do menšího kastrůlku, který vložíme do větší nádoby s horkou vodou.Ve vodní lázni ingredience rozehřejeme, až se všechny dobře spojí.Vzniklou středně hustou polevu ihned použijeme, protože rychle tuhne.
Ingredience: 125 g ztuženého tuku 50 g čokolády na vaření 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce kakaa 3 lžíce mléka
Postup: Na mírném ohni v kastrůlku rozpustíme tuk.Přidáme čokoládu a přidáme postupně (za stálého míchání) moučkový cukr, kakao a mléko, pozor - nevařit!Po rozpuštění čokolády ihned vypneme plotýnku.
Ingredience: 1 salko 200 g hořké čokolády 1 Zlatá haná nebo máslo
Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.
Ingredience: 3 vejce 130 g cukru 1 vanilkový cukr 60 g polohrubé mouky 30 g Solamylu 1/2 prášku do pečiva 30 g kakaa Náplň: Želatina 1 citron 65 g cukru 1/2 sáčku vanilkového cukru 1 lžíci moučkového cukru 200 g šlehačky
Postup: Z bílků a 3 lžic vody ušleháme sníh do kterého zašleháme 100 g cukru a vanilkový cukr. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, solamyl, kakao a pr. do peč. Na plech dáme pergamen na něho...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 70 g cukru 20 g kakaa 1 lžička škrobové moučky 40 g hrubé mouky máslo Krém: 300 ml smetany na šlehání 1 vanilkový cukr cukr 1 zakysaná smetana borůvky kakao
Postup: Ušleháme sníh z bílků, přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. Troubu včas rozpálíme na 170 °C.Plech vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem. Těsto na něj rozetřeme a pečeme 17 minut. Rolujeme ji až po...
Ingredience: Na smoothie bowl: 2 banány (rozkrájené na kolečka a předem zmrazené) 1 dl ledové kávy cold brew (nebo předem vychlazeného espressa) 2 lžičky kakaa Na ozdobu: kokosové plátky lněná semínka pohankové lupínky lyofilizované maliny (maliny sušené mrazem)
Postup: Zmrazené banány dejte do výkonného mixéru (pokud takový nemáte, nechte banány lehce povolit, abyste svůj mixér nerozbili), přilijte...
Ingredience: 1 sklenice třešní kompotovaných (350 g po okapání vypeckovaných) 150 g bezlepkové mouky 50 g pohankové mouky 1 pudink čokoládový 1 balíček kypřícího prášku 125 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 5 vajec 150 ml oleje 125 ml podmáslí 100 g čokolády na vaření 1/2 lžičky guarové gumy Dále: tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a...
Ingredience: Čokoládová vajíčka: 140 g dětských piškotů 120 g másla 100 g mletých jader vlašských ořechů 50 g moučkového cukru 4 lžíce kakaa trochu rumu (nebo mléka na zředění) čokoládová poleva (nejlépe Ledové kaštany) lentilky Kokosová vajíčka: 140 g dětských piškotů 120 g másla 100 g kokosu 50 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr mléko (na zředění) bílá poleva bonbóny
Postup: Piškoty rozdrtíme válečkem...
Ingredience: 250 ml sladké smetany 33% 200 ml mléka 1 čokoláda na vaření (nebo jiná hořká) 250 g bílého jogurtu 140 g cukru
Postup: Čokoládu nahrubo nastrouháme. Ve smetaně a mléku za stálého míchání opatrně rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout.Do vychladlé směsi přidáme bílý jogurt a cukr a vše promixujeme dohladka.Hotovou směs dáme zmrazit do stroje na zmrzlinu. Pokud jej nemáme, můžeme mrazit i v...
Ingredience: 1 vejce 120 g práškového cukru 100 g hořká čokoláda 250 ml smetany 33 % 250 ml mléko plnotučné
Postup: nad parou rozpustime cokoladu do ktorej prilejeme mlieko,ked bude cokolada uplne rozpustena zlozime z ohna a nehame vychladnut.. vyslahame vajce s cukrom pridame vychladnute mlieko s cokoladou ,vyslahame smotanu do tuha nakoniec vsetko spolu premiesame a dame do zmrzlinovaca aspon na 50 minut
Ingredience: 560 ml šlehačky 6 lžic kakaového prášku (!ne granko apod.) 200 g cukru špetka soli 170 g mléčné čokolády nalámané na kostičky 250 ml mléka 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: 1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek, cukr a sůl. Tuto směs zahřejeme, až začne vřít odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme mléko a vanilkový extrakt. 2) Mixerém tuto směs...
Ingredience: 300 ml polotučného mléka 300 ml 33% smetany ke šlehání 250 ml zahuštěného neslazeného mléka 19 g kukuřičného škrobu (Maizena) 180 g krupicového cukru 60 g hořké čokolády 40 g tmavého kakaa holandského typu 1 špetka soli 30 g kukuřičného sirupu
Postup: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné...
Ingredience: 100 g hořké čokolády 2 tyčinky ledových kaštanů (2x45 g) 400 ml smetany ke šlehání 33% 250 g tučného tvarohu
Postup: Do misky nebo plecháčku dáme 200 ml smetany a nalámané kaštany i čokoládu. Ve vodní lázni necháme za občasného míchání zvolna rozpustit. Odstavíme.Než čokoláda vychladne, vyšleháme zbylých 200 ml smetany. Přidáme vychladlou čokoládu a šleháme dalších zhruba 5 minut. Nakonec...
Ingredience: 375 ml šlehačky 5 lžic kakaového prášku (neslazeného) 130 g cukru 240 g malin (mohou být i zmražené)
Postup: 1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek a cukr a dáme vařit. Odstavíme a přidáme maliny. Zakryjeme a necháme stát asi 15 minut. 2) Poté celou směs rozmixujeme a dáme zchladit. Pak dáme do zmrzlinovače jak jsme zvyklí.
Ingredience: 400 ml mléka 160 g krupicového cukru - dle chuti 1 vanilkový cukr 18 g čokoládového pudinkového prášku 15 g kakaa 250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce 200 g sladké 12% smetany 1 lžíce tuzemáku
Postup: Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného...
Ingredience: 185 g másla 185 g tmavé čokolády 4 vejce 165 g cukru 115 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody (nebo prášek do pečiva)
Postup: Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si kastrůlek, do kterého nalámeme čokoládu, přidáme máslo a na mírném plameni rozpouštíme. Jakmile je vše rozpuštěné, sundáme z ohně a vmícháme celá vejce, mouku, cukr a sodu. Do rychlovarné konvice dáme vařit vodu a...
Ingredience: 125 g másla 100 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce kakaa 100 g kvalitní hořké čokolády 120 g třtinového cukru na špičku nože prášku do pečiva sušené brusinky strouhaný kokos
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a rozmícháme dohladka. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme rozehřátou čokoládu, mouku s práškem do pečiva, kakao a řádně promícháme. Těsto nalijeme do vymazaných...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady