Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 300 ml sojového mléka nebo rýžového mléka špetka soli 100 g cukru 60 g oleje 1 vanilkový cukr 400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 2 lžíce bramborové vlákniny nebo instantní bramborové kaše 2 lžičky sušeného droždí citronová kůra 2/3 lžičky xanthanu granko (nebo jiné slazené kakao bez obsahu mléčných složek) hořká čokoláda (bez obsahu mléčných složek, např. Orion na vaření,...

 
Čokoládové cucpcakes pro fotbalistu

Ingredience: 125 g změklé máslo 170 g cukr moučka 2 vejce 200 g hladké mouky 2 lžíce kakaa 80-100 ml mléka 1/2 prášku do pečiva mléčná čokoláda (na kostičky) Krém: 120 g másla pokojové teploty 200 g Mascarpone 1/2 plechovky Pikaa 100 g moučkový cukr

Postup: Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mouku smíchanou s kakaem a práškem. Nakonec mléko a šleháme dohladka. Na plech na muffiny...

 
Čokoládové cupcakes

Ingredience: 150 g másla 150 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 1 lžička kypřicího prášku 3 vejce 2 lžíce kakaa 75 g tmavé čokolády (nalámané na kousky) Krém: 100 g cukru moučky 250 g másla 1 vanilkový cukr 300 ml mléka 1 vanilkový puding barvy dle fantazie 1 balení cukrářské polevy

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.Ušleháme cukr s máslem. Poté přidáme postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Pokud se nám...

 
Čokoládové cupcakes s rumem

Ingredience: 2 velká vejce 110 g cukru 140 ml mléka 6 cl oleje 2 cl rumu (2 lžíce) 100 g čokoládové polevy v prášku (Dr. Oetker) 10 g kakaa 6 g kypřícího prášku do pečiva (Dr. Oetker) 210 g polohrubé mouky Ganache: 100 g kvalitní tmavé čokolády 100 ml smetany ke šlehání Na dokončení: Fondán (Dr. Oetker) Gelové barvivo (Dr. Oetker) Kytičky a Trubičky na zdobení (Dr. Oetker)

Postup: Čokoládu se smetanou...

 
Čokoládové dortíčky s čokoládovým krémem

Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek 200 ml) 1 hrnek mléka 3/4 hrnku cukru 1 prášek do pečiva 2 vejce 1/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 50 g nastrouhané čokolády Krém: 250 ml šlehačky 100 g čokolády na vaření Na ozdobu: kysaná smetana čerstvé jahody

Postup: Krém: Šlehačku vlijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme...

 
Čokoládové dortíčky s ovocem

Ingredience: 130 g hořké čokolády 130 g másla 6 vajec 150 g moučkového cukru 130 g hladké mouky 50 g krupicového cukru špetka soli tuk a hrubá mouka na formu Krém : 200 g másla 150 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru 250 g měkkého tvarohu 200 g jahod Poleva : 200 g čokolády na vaření 50 ml smetany ke šlehání jahody na ozdobení

Postup: Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a necháme mírně...

 
Čokoládové dortíky

Ingredience: 100 g čokolády na vaření 50 g másla 3 žloutky 50 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3 lžíce rumu 70 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva sníh ze 3 bílků krém (podle chuti) čokoládová poleva zdobení (podle chuti)

Postup: Čokoládu a máslo společně rozpustit v parní lázni. Žloutky, cukry a rum vyšlehat do pěny. Potom zašlehat mírně vychladlou čokoládu. Mouku s práškem do pečiva prosít a taky...

 
Čokoládové dortíky s tvarohovým krémem a šlehačkou

Ingredience: Těsto: 4 vejce 4 PL krystalového cukru 4 PL horké vody 4 Pl polohrubé mouky 2 PL kakaa 1 KL prášku do pečiva na špici nože sody bicarbony Krém: 500 g tvarohu 2 PL cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička citrónové kúry 8 dětských piškotů Poleva: 100 g hořké čokolády 1 PL másla 1 PL oleje Navrch: 250 ml šlehačky 33% 1 PL cukru 1 Smetafix

Postup: Vejce s cukrem vyšľahám do peny. Na...

 
Čokoládové flameri

Ingredience: 125 g jemné hořké čokolády 3/4 l mléka 80 g škrobové moučky 80 g cukru Omáčka: 1/2 vanilkového lusku 3/4 l mléka 1 lžíce škrobové moučky 3 lžičky cukru kakaový prášek podle chuti

Postup: 1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek mléka s čokoládou. Přidáme cukr. Pak...

 
Čokoládové fondue

Ingredience: 200 g tmavé čokolády s velkým podílem kakaa 200 ml smetany ke šlehání 1 dcl amaretta 3 lžíce nutelly Ovoce

Postup: Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu do které vmícháme smetanu, amaretto a nutellu. Čokoláda musí být krásně propojená s ostatními ingrediencemi a musí se pěkně lesknout. Konzistence je hustší, když se ovoce namočí tak čokoláda zustané na něm. Hotovou čokoládu nalijeme do nádoby na...

 
Čokoládové fondue s vůní perníku

Ingredience: 1 tabulka kvalitní hořké čokolády 1 lžíce medu kelímek smetany na vaření perníkové koření

Postup: Čokoládu nalámeme a ve vodní lázni ji necháme rozpustit.Následně postupně přimícháváme ostatní suroviny tak, aby se směs dohromady řádně spojila. Perníkového koření jsem dala od oka, přibližně 2 kávové lžičkySměs přivedeme do mírného varu a přemístíme do nádoby na fondue. Podáváme s nakrájeným...

 
Čokoládové hrudky plné ořechů a rozinek

Ingredience: 300 g hořké čokolády 200 g mléčné čokolády 80 g nutelly 100 g másla 250 g vlašských ořechů 100 g rozinek 100 slaných arašídů

Postup: Čokoládu nalámeme do kastrůlku a dáme do vodní lázně. Přidáme máslo a rozpustíme.Odstavíme, vmícháme nutellu, pak přidáme rozinky, ořechy, arašídy a promícháme.Na plech s pečicím papírem klademe lžící hrudky a necháme ztuhnout.

 
Čokoládové karamelky

Ingredience: 600 g cukru 1,5 plechovky kondenzovaného mléka - Salko 80 g másla 200 g čokolády na vaření 2 PL medu

Postup: Vše kromě čokolády svaříme cca 20 minut v rendlíku, stále mícháme, aby se nepřipálil cukr.Přidáme na kostky nalámanou čokoládu, promícháme, aby se rozpustila a sundáme z ohně.Ještě chvíli promícháváme.Lijeme na tác nebo do forem na pralinky. Dáme do lednice vychladit. Pokud máme na tácu,...

 
Čokoládové kelímky s mangem v parním hrnci

Ingredience: 1 mango 3 vejce 40 g krupicového cukru 30 g hladké mouky 100 g kvalitní čokolády

Postup: Vejce smícháme s cukrem a moukou. Rozehřejeme čokoládu a přidáme k těstu. Promícháme. Nalijeme do kelímků. Nahoru dáme na kostičky nakrájené mango. Přikryjeme víčky a dáme do koše č.3 na 10 minut. Odvíčkujeme. Jíme jak teplé, tak i studené. Můžeme dozdobit šlehačkou a plátkem manga.

 
Čokoládové koláčky s ořechy

Ingredience: Křehké těsto: 250 g hladké mouky 1 špetka soli 150 g másla 3-4 lžíce ledové vody Náplň: 100 g hořké čokolády 100 ml smetany ke šlehání 1 lžíce másla 2 lžíce cukru 100 g vlašských ořechů Dále: tuk (na vymazání formy)

Postup: Hladkou mouku osolíme a nakrájíme do ní studené máslo. Vidličkou promačkáme máslo do mouky (ne rukama, aby se nezahřálo), až vznikne žmolenka.Pak přidáme pár lžic ledové vody...

 
Čokoládové kostky

Ingredience: Těsto : 5 vajec 15 dkg cukru krupice 15 dkg hladké mouky 2 dkg kakaa Náplň: 500 ml mléka 12 dkg cukru moučka 2 balíčky kakaového pudinkového prášku 15 dkg másla 20 dkg cukrářských piškotů 200 ml smetany 33% 1 lžíce medu 50 ml rumu Dokončení: 2 dkg kakaa 10 dkg čokolády na vaření 5 dkg ztuženého tuku

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech...

 
Čokoládové košíčky

Ingredience: 100 g čokolády na vaření 1 balení šlehačky v prášku 1 ztužovač šlehačky 150 ml studeného mléka čokoládové ozdoby

Postup: Do plechu na muffiny vložíme papírové košíčky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Rozehřátou čokoládu nabíráme lžičkou a svrchu s ní poléváme košíčky.Připravené košíčky dáme i s plechem do mrazničky ztuhnout. Mezitím vyšleháme šlehačku s mlékem a ztužovačem dotuha.Ztuhlé...

 
Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami

Ingredience: Košíčky: 150 g hořké čokolády Náplň: 250 g polotučného tvarohu (ve vaničce) 250 ml mléka 1 vanilkový pudink bez vaření (Créme Olé) 1-2 lžíce tuzemáku 1/2 sáčku vanilkového cukru 1 lžíce moučkového cukru pár kapek citronového aroma Na dokončení: 200 g čerstvých jahod (nebo dle potřeby) šlehačka listy meduňky

Postup: Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit.Čokoládu nasekáme na menší...

 
Čokoládové košíčky se šlehačkou a jahodami

Ingredience: papírové košíčky čokolády podle chuti (mléčná, bílá, hořká, oříšková...) Náplň: smetana na šlehání ztužovač šlehačky jahody vanilkový cukr jahody cukrářské sypání na ozdobu

Postup: Ve vodní lázni si rozehřejeme alespoň 200g čokolády, podle toho, kolik košíčků chcete mít. Papírové košíčky vymažeme slabou vrstvou čokolády, dáme do lednice ztuhnout a ještě jednou košíček potřeme. Opět dáme...

 
Čokoládové lanýžky

Ingredience: # 200 g čokolády na vaření # 50 ml smetany ke šlehání # 50 g másla # 50 g mandlových lupínků # 20 g krystalového cukr

Postup: Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí, aby byl světle hnědý. Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého...

 

|<   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz