Ingredience: 25 dkg polohrubé mouky 10 dkg másla 20 dkg krystalového cukru 2 vejce 7 dkg mletých vlašských ořechů 2 dl mléka 2 lžice rumu 2 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva na šlehačku: 4 dl šlehačky 30%, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce práškového cukru, čokoládové filigránky na ozdobu-1 tmavá čoko poleva
Postup: máslo rozpustíme a třeme spolu s vejci, cukrem, mlékem a rumem do pěny, přidáme promíchané sypké...
Ingredience: Těsto 3x: 4 vejce 4 PL krystalového cukru 3 PL mouky hladké speciál 1 KL prášku do pečiva 3 PL kakaa holandského Krém: 500 g hrudkovitého tvarohu 250 g mascarpone 200 čokolády bílé 100 g moučkového cukru 1 lžíce citrónové šťavy 6 PL švestkových povidel na potírání korpusů Zdobení: 300 ml šlehačky 33% 100 g čokolády bílé 100 g čokolády mléčné
Postup: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku,...
Ingredience: Korpus: 3 vejce 100 g cukru krupice 100 g hladké mouky 50 g kakaa 3 lžíce oleje Krém: 250 ml mléka 3 žloutky 100 g cukru krupice 20 g čokoládového pudinku 200 g hořké čokolády 200 ml smetany Višně v portském: 300 g mražených nebo čersvých višní (lze i třešně) 150 g přírodního cukru 300 ml portského vína
Postup: Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a...
Ingredience: 3/4 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 2 lžíce kakaa 50 g nastrouhané hořké čokolády 3 lžíce rostlinného oleje Na ozdobu: kysaná smetana nebo šlehačka Krém: 6 žloutků 2 lžíce cukru 2 lžíce citronové šťávy 4 lžíce smetany 33% 1 lžíce rumu
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Vlijeme do malého vymazaného a moukou...
Ingredience: Těsto na dva pláty korpusu: 10 vajec 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 200 g polohrubé mouky 4 lžíce kakaa (dle barvy) 3/4 prášku do pečiva 3 lžíce vody 3 lžíce oleje Náplň: 6 kelímků zakysané smetany po 200 g 6-8 lžic moučkového cukru (dle chuti) 3-4 ztužovače šlehačky (dle hustoty smetany) Poleva: 2 kelímky zakysané smetany 200 g čokolády nad 50% kakaa 200 g cukru krupice 8 lžic...
Ingredience: 1 tabulka čokolády na vaření 100 g másla 125 g cukru 3 vejce 50 g kokosu 1 banán kakaový prášek olej (nebo máslo na vymazání formiček)
Postup: Troubu předehřejte na 200°C. Tabulku čokolády rozlámete a spolu s máslem rozpustě v hrnci na vodní lázni. Vejce spolu s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte rozmačkaný banán a kokos a společně smíchejte. Rozpuštěnou čokoládu s máslem přidejte ke směsi....
Ingredience: 30 g hladké mouky 2 vejce 80 g hořké čokolády na vaření 70 g másla 100 g cukru 1 lžička másla na vymazání 1 lžička mouky na vysypání
Postup: Formy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni.Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny.Obojí smícháme, přidáme mouku a znovu zamícháme.Těsto plníme do připravených forem.Pečeme 10 až 15 minut....
Ingredience: 210 g hořké čokolády (70%) 40 g másla a trochu na vymazání formiček 110 g cukr krupice 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť) 2 polévkové lžíce hladké mouky moučkový cukr na posypání
Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Zahřejte vodu v hrnci a v míse rozpusťte čokoládu. V další míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou...
Ingredience: 200 g kvalitní čokolády na vaření 3 vejce 100 g cukru krupice 2 lžíce hladké mouky 1/4 hrnku mléka 3 hrušky Na vymazání a vysypání formiček: máslo moučkový cukr
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme cukrem.V hrnci zahřejeme vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavíme mísu, nalámeme do ní čokoládu a necháme ji zvolna rozpustit.V jiné míse...
Ingredience: 1,5 skleničky (200 ml) nasekané hořké čokolády 2 bílky 1,5 skleničky moučkového cukru + na obalení 1/2 skleničky holandského práškového kakaa 1 rovná lžíce škrobu 1/4 lžičky soli špetka chilli (nemusí být)
Postup: Předehřejme troubu na 180°C. Na plech dáme pečící papír. Rozehřejme ve vodní lázni 1 skleničku čokolády a dáme stranou, aby pomalu chladla.Šlehačem vyšleháme bílky, průběžně přidáme...
Ingredience: 190 g měkkého másla 350 g hladké mouky 220 g třtinového cukru 2 vejce 2 lžičky prášku do pečiva Špetka soli 1 čokoláda na vaření (lentilky) 1 Lžíce medu Oříšky mandle
Postup: Vyšlehat cukr s máslem (je možné ho trochu rozpustit v mikrovlnce) přidat vejce, prášek do pečiva, sůl a mouku přidávat po troškách. Jakmile už v těstě máme zpracovanou polovinu mouky, začneme hníst rukama. Do těsta...
Ingredience: 1 větší vejce 125 g změklého másla 100 g ovocného cukru 175 g tmavé čokolády na vaření, minimálně 55% kakao 1/2 vanilkové aroma 40 g nasekaných ořechů 250 g rýžové mouky 1 lžička prášku do pečiva sůl
Postup: Cokoladu nahrubo posekame a nejaku cast odlozime na posypanie. Vsetky ostatne suroviny bud vymiesame v kuchynskom robote, alebo v pekarni. Z cesta robime placky o priemere asi 7cm a vysoke...
Ingredience: 250 g tmavého cukru 60 g měkkého másla 80 ml rostlinného oleje 1/2 lžičky vanilkového aroma 2 vaječné bílky 140 g celozrnné pšeničné mouky 140 g polohrube mouky 1 lžička jedlé sody 70 g Nestlé FITNESS čokoláda(drcených cereálií) Nestlé FITNESS 50 g drobných kousků čokolády
Postup: Troubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 5 g prášku do pečiva 5 g soli 250 g tuku 300 g moučkového cukru 350 g čokolády 15 ml vanilkového aroma 30 g vlašských ořechů 2 vejce
Postup: Čokoádu a ořechy nasekáme. V míse utřeme tuk s cukrem a přidáme vanilkové aroma a sůl. Zašleháme vejce, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme nasekané ořechy s čokoládou. 2. Z připraveného těsta vypracujeme...
Ingredience: 550 g hořké čokolády 50 g másla 2 vejce 110 g hnědého cukru 2 lžíce vanilkového extraktu 170 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 110 g kandovaného zázvoru (nakrájeného na kousky)
Postup: troubu předehřejem na 180 C 2 plechy vyložte pečícím papírem, do hrnce nasypejte 500g čokolády rozlámanou na kousky a ve vodní lázni ji z máslem rozehřejeme. Necháme vychladnout, v míse rozmícháme vejce a...
Ingredience: 1 balení listového těsta kakaový krém typu Nutella kondenzované mléko
Postup: Rozválíme listové těsto a namažeme na něj krém.Krém pokapeme kondenzovaným mlékem. Těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka.Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 180 st. asi 10-15 minut.
Ingredience: Na korpus: 150 g hladké mouky špetku soli 75 g krupicového cukru 75 g másla 1 žloutek 1 lžíce vody Na krém: 200 g hořké čokolády 200 g smetany ke šlehání lžíce vody 30 g másla
Postup: V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na hodinu do lednice. Těsto si...
Ingredience: 1 bílé tofu (180 g) 100 g čokolády 3 lžíce másla 3 lžíce medu hrst sekaných ořechů 3 vejce 1 lžička instantní kávy kakao na posypání (nemusí být)
Postup: Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.Vajcia, med a kávu vyšľaháme do peny. Pridáme roztopenú čokoládu a jemne nastrúhané tofu. Premiešame.Nakoniec vmiešame orechy.Cesto vylejeme do menšej vymastenej formy. Pečieme na 180°C asi...
Ingredience: 120 g mléčné čokolády (dle potřeby i víc) Na náplň: 50 g smetany na šlehání 15 g medu (dle vlastní chuti) 20 g strouhaného kokosu 50 g mléčné čokolády 8 g másla
Postup: Na náplň svaříme smetanu s medem, odstavíme, vmícháme kokos a přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu. Směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády a necháme zchladnout.Do vychladlé náplně vešleháme nebo vmícháme změklé...
Ingredience: 60 ml smetany na šlehání 75 g mléčné čokolády (nebo hořké) třtinový cukr (na posypání) Na krém: 1 lžička instantní kávy 160 ml mléka 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr, kterým nahradíme část krupicového) 75 g krupicového cukru 1 žloutek 2 lžíce hladké mouky 125 ml smetany na šlehání
Postup: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.Na krém...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz