Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g moučkového cukru 80 g mletých ořechů 150 g nastrouhaných jablek 3 lžíce krupice 1 lžíce kakaa Na přelití: čokoládová poleva Krém: 120 g másla 120 g ztuženého tuku 3 vejce 6 lžic krystalového cukru 3 lžíce kakaa
Postup: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Včas rozehřejeme troubu na 170 °C.Po částech zlehka vmícháme mleté ořechy, postrouhaná jablka, krupici a kakao. Nakonec...
Ingredience: Korpus: 5 vajec 200 g cukru krupice 1 balíček vanilínového cukru 200 ml rostlinného oleje 1 lžíce rumu 250 g hladké mouky 30 g holandského kakaa 1 balení kypřicího prášku do pečiva 1 špetka soli Krém: 6 jablek 100 ml vody 150 g krupicového cukru 3 lžíce rumu 100 g hořké čokolády 200 g másla Poleva: 100 g hořké čokolády 50 g másla 1 lžíce oleje
Postup: Formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme...
Ingredience: listové těsto 2 pláty čokoládový krém (já měla arašídový) jahody trochu hladké mouky na podsypání 1 vajíčko
Postup: Listové těsto rozválíme na plát a rádýlkem nakrájíme na čtverce - já jich měla 9 z jednoho. Na každý čtvereček dáme lžičku čokokrému a navrh posadíme jahodu. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem, to aby se při pečení šátečky neotevíraly. Pečeme při 220°C do růžova. Ještě...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 4 lžíce oleje 70 g cukru 10 g kakaa 125 ml mléka 100 g polohrubé mouky 1/2 kypřícího prášku Jahodová náplň: 1 jahodový kompot v plechovce 1 jahodový pudink 3 lžíce cukru Čokoládová náplň: 500 g čokoládového jogurtu 250 ml šlehačky 1 lžíce kakaa 1 želatinový ztužovač piškoty jahodový džus
Postup: Suroviny na těsto postupně vyšleháme a těsto nalijeme do dortové formy vyložené...
Ingredience: 1 ½ balení máslových sušenek (300 g) 750 g tvarohu 250 g zakysané smetany 1 smetana 33% 1 mandlový cukr cukr dle chuti 100 g kvalitní hořké čokolády 1/3 plechovky karamelového mléka 2 kaki 1 ½ dortového ztužovače Dr. Oetker 1 dortové želé Dr. Oetker Dále: 1 kaki čokoládové tyčinky kousek máty
Postup: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku...
Ingredience: Korpus: 180 g hladké mouky 1 čajová lžička kypřícího prášku - i méně 1 vaječný žloutek 100 g másla 50 g cukru moučka Náplň: 3-4 čokolády s vysokým obsahem kakaa 1 smetana ke šlehání cukr podle chuti a čokolády 1/2 plechovky karamelového Salka sůl vlašské/pekanové ořechy
Postup: Suroviny na korpus smícháme v míse a zpracujeme na hladké těsto. To vyválíme a vložíme do koláčové formy vyložené...
Ingredience: 5 vajec 5 lžic krystalového cukru 6 lžic mletých ořechů 3 lžíce hladké mouky 3 lžíce kakaa čokoládová poleva Čokoládová náplň: 3 vejce 180 g krystalového cukru 3 lžíce kvalitního kakaa 320 g másla 2 lžíce rumu Kokosová náplň: 150 ml mléka 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 200 g kokosové moučky
Postup: Z bílků ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ušleháme do tuha. Postupně...
Ingredience: Na těsto: 200 g polohrubé mouky 200 g cukru prášku 60 g kakaa 2 vejce 100 ml oleje 200-230 ml mléka 1 prášek do pečiva vanilkový extrakt Krém: 250 g tučného tvarohu 400 g zakysané smetany 4 lžíce cukru 1 smetana 36 % 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker 200 g malin cukr podle chuti Dále: 1 hořká čokoláda 1 čokoládová poleva
Postup: Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a...
Ingredience: Těsto: 125 g hladké mouky 40 g černého kakaa 6 g jedlé sody 2 g soli 100 g cukru krystal 1 vejce 56 g rostlinného oleje 120 g podmáslí 15 g peprmintového likéru (Peprmintka nebo Zelená) 100 ml horké kávy (nejlépe esspreso) Náplň: 120 g bílé čokolády 45 g smetany ke šlehání 10 g mátového extraktu (nebo peprmintového likéru) zelené potravinářské gelové barvivo Krém: 200 g smetanového sýra...
Ingredience: 1 balení listového těsta 1 měkký tvaroh 4 zelená jablka 200 g čokolády 4 lžíce čerstvé máty strouhanka 1 vejce
Postup: Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou. Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje srolujeme a vytvoříme jakési "koláčky". Dno posypeme strouhankou, naplníme jablečnou směsí, okraje potřeme...
Ingredience: 150 g Hery 200 g cukru moučka 5 vajec 450 g hrubé mouky (nebo polohrubé) 100 g hořké čokolády 100 g lískových oříšků 1 prášek do pečiva 200 ml mléka (asi) Dále: tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Vymažeme bábovkovou formu tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu na 170 °C.Žloutky, cukr a Heru vyšleháme, přidáváme mouku s práškem do pečiva střidavě s mlékem. Nakonec...
Ingredience: 4 vejce 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 200 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 100 g mletých vlašských ořechů 100 g čokolády dle chuti: mléčná, hořká, bílá...
Postup: Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, promícháme, přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků...
Ingredience: 125 g vlašských ořechů 200 g mléčná oříšková čokoláda 200 g třtinový cukr 200 g másla - Hery 3 vejce 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 100 ml mléka špetka soli 150 g zakysané smetany
Postup: Troubu si vyhřejeme na 180 stupňů. Plech si vymažeme a vysypeme moukou. Ořechy si nasekáme, přidáme 75g nasekané oříškové čokolády, cukr, máslo, vajíčka, mouku s práškem do pečiva, mléko a špetku soli...
Ingredience: 220 g hladké mouky 125 g másla 100 g krupice 170 ml mléka prášek do pečiva 2 vejce čokoláda na vaření vlašské ořechy
Postup: Předehřejeme troubu na 190 stupňů a formu na muffiny lehce vymažeme máslem. Mouku s práškem do pečiva prosejeme přes sítko, přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vajíčka a cukr. Těsto zvládnete promíchat ručně. Do těsta přidáme nasekanou čokoládu a nasekané ořechy.Poté těsto...
Ingredience: 100 g 70% kvalitní hořké čokolády (nejlépe s příchutí pomeranče) 200 g 12% smetany 2 pomeranče 1 lžíce holandského kakaa 200 g Lučiny (tzn. 1 velké balení) 150 g polotučného tvarohu 150 g bílého jogurtu (min. 3% tuku) 2 vanilkové cukry 1 lžíce javorového sirupu 3 bílky 3 lžíce moučkového cukru šlehačku na ozdobení (33%) (vyšlehat dotuha s trochou vanilkového cukru) 1/2 balení...
Ingredience: 1 balení listového těsta 4 větší pomeranče 6 vrchovatých lžic Nutelly strouhanka z dětských piškotů popř strouhaná nebo nalámaná čokoláda papír na pečení 1 rozšlehané vejce na potření moučkový cukr na posyp
Postup: Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (Blanky...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 250 g másla 150 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 100 g hladké mouky 3 zarovnané lžičky prášku do pečiva 200 g hrubě mletých ořechů (nebo mandlí) 200 g hořké čokolády (nebo na vaření) Náplň: 300 g rybízu (nebo jiné kyselejší ovoce) 3/4 l šťávy ze zavařeniny (nebo džusu stejného, jako ovoce) 2 malinové pudinkové prášky voda cukr (podle chuti) Krém: 2 šlehačky Rama...
Ingredience: 1 šlehačka 33% 150 g kvalitní čokolády na vaření 500 g polotučného tvarohu ve vaničce cukr podle chuti 1 mandarinkový kompot trochu strouhané čokolády na posypání
Postup: Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu.Za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor - nesmí vařit!Necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice.Pak tuhou čokoládovou směs ušleháme...
Ingredience: 3 vejce 1,5 hrnku hladké mouky 0,5 hrnku oleje 1 hrnek mléka 250 g tučného tvarohu 1 hrnek cukru 2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa 1 lžíce vanilkového cukru 1 prášek do pečiva Na pomazání: marmeláda 100 g hořké čokolády 1 lžička másla mléko dle potřeby
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přilijeme mléko...
Ingredience: Univerzální základní recept: 1/2 litru vychlazené smetany ke šlehání 3 vejce 150 g cukru krupice Dvoubarevné čokoládovo-vanilkové semifreddo, tak ještě přidejte: malý panák rumu či brandy 100 g kvalitní čokolády 2 lžíce holandského kakaa 1 lžička vanilkového extraktu Doplněk do obou receptů použijte: nasekané ořechy Lentilky kousky ovoce kousky čokolády
Postup: Budete potřebovat ruční šlehač...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz