Ingredience: 150 g másla 150 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 1 lžička kypřicího prášku 3 vejce 2 lžíce kakaa 75 g tmavé čokolády (nalámané na malé kousky) Krém: 100 g mletých vlašských ořechů (lískových) 150 g másla 150 g cukru moučka 3-4 lžíce mléka
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Ušlehejte cukr s máslem. Poté přidejte postupně vejce a 2 lžíce kakaa. Pokud se vám nebude zdát těsto kompaktní,...
Ingredience: 200 g kvalitní hořké čokolády 250 ml smetany na šlehání 33 % 1 lžička másla 250 g měkkého tvarohu v kostce čerstvé borůvky maliny
Postup: Připravíme den předem. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, přitom mícháme. Nesmí to vařit! Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky.Na přípravu tohoto jednoduchého dezertu...
Ingredience: 1,5 hrnku (220 ml) polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru krupice 1 prášek do pečiva 200 ml mléka 2 vejce 50 ml oleje 100 g kvalitní hořké čokolády 2 lžíce kakaa 1 pomeranč (šťáva i kůra) Náplň: 500 g mascarpone nebo 2 tvarohy v kostce 250 ml smetany na šlehání cukr podle chuti čokoládová poleva na ozdobu
Postup: V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou...
Ingredience: 200 g kvalitní čokolády 2-3 jablka ušlehaná šlehačka čerstvé ovoce podle chuti
Postup: Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme cca 10 minut do změknutí. Čokoládu rozpustíme (v misce nad párou nebo v mikrovlnné troubě).Jablka i čokoládu vložíme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem.Nádobu s rovným dnem nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem (i stěny) a nalijeme do ní připravenou...
Ingredience: Korpus: 1 šálek vloček - rozemletých 1 šálek mandlí - najemno rozemletých 3,5 šálku datlí 4 lžíce raw kakaa 3 lžičky skořice Mangová náplň: 1 mango 2 lžíce avokáda 1 lžička datlového sirupu - recept na www.rawmania.cz Matcha náplň: 1 a půl lžičky matcha čaje – pokud nemáte, použijte např. spirulinu nebo to nechte bez ničeho zbylé avokádo 5 lžiček datlového sirupu Malinová...
Ingredience: 250 g kvalitní hořké čokolády ( já použila 70-ti %) 250 g másla 300 g mandlí 5 vajec 200 g cukru ( použila jsem krupici)
Postup: nejprve si připravíme mandle- spaříme, oloupeme, opražíme, dáme No mrazáku a nakonec pomeleme ( asi je lepší si mandle připravit den dopředu, resp. den dopředu dát zamrazit a druhý den jen pomlít). Čokoládu si dáme rozpustit do vodní lázně, mezitím si vyšleháme...
Ingredience: Na dorty: 175 g hořké čokolády 75 g másla 50 ml Brandy 2 vejce 25 g hladké mouky špetka prášku do pečiva 20 g kakaa 1 glazovaná hruška 50 g plátků mandlí 75 g krupicového cukru máslo na vymazání formiček Na hrušky: 250 g hnědého cukru 250 ml bílého dezertního vína 1 vanilkový lusk 3 hrušky
Postup: 1) Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z...
Ingredience: těsto: 100 ml oleje 1/2 hrnku mletých ovesných vloček 1 hrnek mouky 250 g hořké čokolády 50 ml mléka 1 kypřícího prášku 3 žloutky 3/4 hrnku cukru náplň: 1 kg tvarohu 1 hrnek cukru 1 vanilkový pudink 2 vanilkové cukry 3 bílky povrch: 350 g borůvek 1/3 hrnku cukru 1 vanilkový pudink 120 ml vody
Postup: Čokoládu rozpustíme se lžící oleje a mlékem. Vločky a mouku smícháme s kypř.práškem, přidáme...
Ingredience: 2 hrnky mléka 1/4 hrnku salka 6 vajec 100 g čokolády na vaření na karamel: hrnek cukru 1/2 hrnku vody
Postup: Nejprve si zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit čokoládu. Ve větší míse si rozšleháme vajíčka a metlou vmícháme salko. Vychladlé čokoládové mléko přidáme do vaječné směsi a promícháme. Připravíme si malé mističky. V kastrůlku si dáme vařit cukr s vodou do zlatavé barvy. Karamel...
Ingredience: 4 vejce 150 g cukru krupice 225 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce kakaa 1 lžička skořice šťáva i s dužinou ze 2 pomerančů 150 ml oleje Poleva: 50 g čokolády na vaření 100 ml smetany (stačí 12%) povidla rum na potření
Postup: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a šťávu z pomerančů. Nakonec přisypeme sypkou...
Ingredience: 300 g uvařené červené řepy 3 vejce 3 lžíce kakaa 4 lžíce medu 1 lžička prášku do pečiva 1 špetka soli 130 g mletých mandlí (nebo jiných oříšků) 4 lžíce oleje 100 g kvalitní hořké čokolády (80%)
Postup: Uvařenou červenou řepu rozmixujeme v mixéru.Vlijeme do mísy a přidáme ostatní suroviny.Nakonec vmícháme na kousky nasekanou hořkou čokoládu.Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme...
Ingredience: 1 Choceňské pomazánkové máslo neochucené (možno použít i Choceňské pomazánkové s čokoládou) 4 vejce 1 kelímek cukru 1 kelímek polohrubé mouky (kelímek od pomazánkového másla) 1/2 prášku do pečiva ovoce čerstvé nebo okapané kompotované sladká drobenka
Postup: Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší moukou vysypaný plech,...
Ingredience: Těsto: 120 g másla 200 g čokolády na vaření 100 g cukru 50 g hladké mouky 4 vejce tuk na vymazání formiček Na dokončení: cukr moučka zmrzlina (volitelné) horké ovoce (volitelné)
Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a přendáme do mísy, ve které budeme dělat těsto.Jakmile je čokoláda prochladlá, přidáme vejce, cukr, hladkou mouku a vše ručním mixérem umixujeme do hladkého...
Ingredience: 150 g mletého cukru 100 g másla 3 vejce 200 g hořké čokolády (70%) 2 lžíce hladké mouky 50 g bílé čokolády kakao máslo na vymazání
Postup: Ve vodní lázní si rozpustíme hoř. čokoládu s máslem. Ušleháme vejce s cukrem do pěny a pomalu zamícháme zchladlou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme mouku. Lijeme do vymaštěných a kakaem vysypaných vhodných misek. Plníme do dvou třetin, vyběhne to. Do každé...
Ingredience: 90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády 90 g másla 90 g krupicového cukru 60 g hladké mouky 3 vejce máslo polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Postup: Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny. Cukr zašleháváme postupně po lžících. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi...
Ingredience: Korpus: 200 g hladké mouky 200 g hnědého cukru 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 40 g kvalitního kakaa 180 g másla 2 vejce 150 ml kysané smetany Krém: 500 g Mascarpone 300 g vysokoprocentní čokolády malinový džem na potření čerstvé maliny na ozdobu (dají se použít i maliny mražené, ale ovoce není nutné)
Postup: Změklé máslo ušleháte se žloutky a cukrem, přidáte...
Ingredience: 125 g sušenek 80 g másla 1 lžička holandského kakaa 1/2 lžičky holandského kakaa na náplň 175 g čokolády na vaření 500 g čerstvého krémového sýra 150 g krupicového cukru 1 lžička kukuřičného škrobu 3 vejce 3 žloutky 150 ml zakysané smetany Na polevu: 75 g hořké čokolády 125 ml 30% smetany 1 lžička zlatého sirupu (nebo medu)
Postup: 1. Rozdrťte sušenky a spojte je s máslem na kompaktní hmotu....
Ingredience: Forma o průměru 27 cm Suroviny: Korpus: 250 g hladké mouky 125 g másla (nakrájeného na kostičky) 2 polévkové lžíce moučkového cukru 2 polévkové lžíce vody Náplň: 200 g kvalitní tmavé čokolády 125 g másla 1 vrchovatá čajová lžička instantní kávy 3 vejce 170 g cukru 150 ml smetany 33% kakao na posypání
Postup: Mouku nasypte do mísy, přidejte cukr a máslo. Prsty promačkávejte máslo s moukou,...
Ingredience: 125 g másla 175 g cukru (krystal) 150 g polohrubé mouky 50 g vlašských ořechů 3 vejce 2 lžíce kakaa kokos (strouhaný, na posypání)
Postup: -Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, kakao, mouku, ořechy posekané na kousky. -Těsto, které jsme si takto připravili nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky pravidelně rozetřeme. -Pečeme při 170°C asi 20...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 150 g Hery 4 lžíce moučkového cukru 1 špetka soli 1 lžička prášku do pečiva 1 vejce Náplň: 500 ml mléka 2 balení čokoládového pudinku 70 g kvalitní hořké čokolády 7 lžic krystalového cukru 80 g másla 5 lžic lískových ořechů
Postup: Smícháme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme pokrájený tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které odložíme na hodinu do lednice...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz