Ingredience: Korpus: 1,5 šálku datlí 1,5 šálku ovesných vloček (nebo mandlí či jiných oříšků) Náplň: 1 avokádo 2 větší banány 4 lžíce kakaa 5 lžic agáve (či jiného sladidla) 8 datlí nasekané kakaové boby
Postup: Na korpus rozmixujeme datle a vločky či oříšky dohromady, až vznikne tužší a lepivější těsto.Rukou vmáčkneme těsto do formy. Odložíme do ledničky a připravíme zatím náplň.Náplň je jednoduchá. Vše se...
Ingredience: 500 g vařené červené řepy 170 g kvalitní tmavé čokolády 2 vejce 4 lžíce rozinek namočených v rumu 60 g másla 60 g oleje 1/2 prášku do pečiva špetka soli 80 g celozrnné špaldové mouky 100 g hladké špaldové mouky 5 lžic holandského kakaa med podle chuti vlašské ořechy a rozinky podle chuti
Postup: Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s...
Ingredience: 200 g másla 150 g cukru krupice 160 g hořké čokolády (nejlépe 70%) 4 vejce
Postup: Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní máslo spolu s cukrem a čokoládou. Pokud nemáme k dispozici vodní lázeň, stačí směs za stálého míchání pomalu rozpouštět na mírném plameni. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolitou směs.V míse důkladně vyšleháme vejce. Poté obě směsi smícháme a...
Ingredience: Korpus: 1 hrnek kokosové mouky 1/2 hrnku třtinového cukru 2 lžíce kakaa 1 lžička jedlé sody 2 vejce 150 g bílého jogurtu 1/2 hrnku kokosového oleje - rozehřátého 1/4 hrnku mléka 1 hořká čokoláda (100 g) Krém: 1 vanilkový pudink 300 ml mléka 4 lžíce třtinového cukru 350 g tvarohu 30 g másla 4-5 banánů čokoláda na posypání
Postup: Korpus připravím smícháním mouky, soli, jedle sody, cukru a kakaa....
Ingredience: 4 vejce hrnek cukru 1,5 hrnku polohrubé mouky kypřícího prášek tabulka čokolády hrnek natrouhané červené řepy 1/2 hrnku oleje 3 lžíce kakaa mandle
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do pěny z vajec. Opět vyšleháme. V míse smícháme suché ingredience a vmícháme do vajec. Nakonec přidáme nastrouhanou řepu a olej. Vmíchala jsem i pár mandlových...
Ingredience: 500 g hroznového vína bez peciček (drobnější hrozny) 150 g hladké mouky 170 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky skořice 1 lžíce mandlových lupínků 150 g změklého másla 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť) 150 g kvalitní čokolády 2 lžíce rumu 2 lžičky prášku do pečiva trocha moučkového cukru na posypání
Postup: Hrozny opláchněte, nechte okapat a dejte do mísy. K hroznům přisypte...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku třtinového cukru 1/2 hrnku podmáslí 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 1 vanilkový cukr 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku sody 2 lžíce kakaa 2 lžičky Cara 2 lžíce perníkového koření 70 ml Amaretta 1 čokoládu na vaření 2 vejce 2-3 jablka záleží na velikosti tuk na vymazání formy kokos na vysypání formy
Postup: V míse smícháme veškeré sypké suroviny....
Ingredience: 85 g lískových oříšků 85 g březového cukru 85 g másla 3 bílky 3 žloutky třešňovice (i jiný alkohol) 55 g čokolády 85% 20 g kakaa 1 špetka soli jahody sladidlo Erythritol Dále: máslo na vymazání formy březový cukr na vysypání
Postup: Nejprve jsem připravila rozevírací dortovou formu o průměru 25 cm, kterou jsem vymazala máslem. Do ní jsem vložila pečící papír a také jsem ho potřela máslem. Do...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g krystalového cukru 200 g mandlí 70 ml mléka 1 lžička sody bikarbony 2 lžíce kakaa 100 g hořké čokolády Krém: 350 g mascarpone 80 ml smetany ke šlehání 80 g moučkového cukru kůra z 1 citronu Dále: hořká čokoláda
Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme nastrúhané mandle, mlieko, sódu bicarbónu, kakao a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Krátko prešľaháme.Nakoniec...
Ingredience: Těsto: 90 g hnědého cukru 70 g másla 150 g hořké čokolády 3 velká vejce (žloutky a bílky zvlášť) 1 lžička rumu 1 lžička vanilkového extraktu špetka soli Oříšková pusinka: 110 g krupicového cukru 80 g mletých ořechů 50 g hrubě nasekané čokolády 2 velké bílky 1 lžička kukuřičného škrobu 1 lžička citronové šťávy špetka soli máslo na vymazání formy krupička na vysypání formy
Postup: Čokoládu...
Ingredience: 3 vejce 100 g cukru 1 vanilkový cukr 160 g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa špetka soli 50 g oleje 50 g mléka Náplň: 250 g tvarohu 3 lžíce cukru 1 vamilkový cukr 2 lžíce vanilkového pudinku
Postup: Vymícháme vejce s cukrem a přidáme ostatní tekuté suroviny, kakao a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.Rozmixujeme tvaroh s ostatními surovinami. Připravíme si sáček, do kterého...
Ingredience: 3 vejce 160 g cukru krupice 125 g másla (Hery) 150 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 1 tabulka hořké čokolády (100g) 2 lžíce kakaa višně cukr
Postup: Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme máslo, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec přidáme čokoládu nakrájenou na drobné kousky a sníh z bílků. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto, poklademe...
Ingredience: 125 g čokolády na vaření 150 g margarinu 350 g cukru (mozte dat polovicu od uvedeneho mnozstva ) 1 vanilkový cukr 4 vejce 150 g polohrubé mouky 1 čajová lžička prášku do pečiva 90 g nasekaných ořechů 60 g rozinek praškový cukr na posypaní
Postup: Nad parou rozpustime cokoladu a margarin - maslo. Ked vychladne, vyslahame mixerom cokoladu, vajcia, cukor a vanilku. Potom metlickou zapracujeme muku,...
Ingredience: 100 g sušených datlí (bez pecky) 1 hrnek - 200 ml vroucí vody 2 vejce 200 g hořké čokolády (nejlépe 70%) 360 g cizrny (použila jsem sterilizovanou) 1 ČL skořice (lze požít i kardamom či zázvor) 1 ČL prášku do pečiva špetka soli
Postup: Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají...
Ingredience: 100 g másla (a trochu na formu) 200 g 70% čokolády 3 vejce 200 g vařené červené řepy 100 g hladké mouky (pšeničné, špaldové či pohankové) 1 lžíce kakaa 50 g mletých mandlí 1 špetka soli 1 lžička kypřicího prášku 100 g krupicového cukru
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem a na dno dáme ještě pečicí papír.Nad párou rozpustíme čokoládu s máslem....
Ingredience: Korpus: - necelý šálek lískové mouky - cca 0,5 šálku datlí trocha vody - 1 lžíce kakaa Vnitřní poleva: - 1/2 šálku najemno rozemletých kešu oříšků - dužina z jednoho vanilkového lusku - 2 lžíce agáve - 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) - 2 lžíce kakaového másla (rozpuštěného) Čokoláda
Postup: Na korpus smícháme suché ingredience a dáme dohromady s rozmixovanou datlovou směsí. Vytvoříme...
Ingredience: 3 vejce 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 250 g másla 50 g čokolády na vaření 1 PL kakaa
Postup: Celá vejce a oba cukry dáme do mísy a společně je šleháme nad parou asi 20 minut. Vytvoří se pěnaMezitím necháme rozpustit ve vodní lázni čokoládu na vaření.Máslo vyšleháme a poté spolu s rozpuštěnou čokoládou a kakaem opatrně smícháme s vaječnou pěnou. Pořádně vymícháme.
Ingredience: 1 střední batát 3 lžíce kakaa 5 měkkých datlí na oslazení (nebo agávový sirup, med či jiné sladidlo) hrst mletých oříšků (nejlépe lískových) voda podle potřeby, asi ½ hrnku 1 lžíce oleje (nejlepší je kokosový) špetka soli na dochucení je možné přidat kapku vanilkového extraktu nebo mletou skořici
Postup: Batát omyjeme a celý ve slupce uvaříme nebo upečeme doměkka.Necháme vychladnout,...
Ingredience: 500 ml mléka 1 čokoládový pudink v prášku cukr (podle chuti) 500 g plnotučného tvarohu z vaničky 2 lžíce holandského kakaa čokoládové hoblinky na posyp
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.Do teplého pudinku přidáme tvaroh a kakao a ručním šlehačem ušleháme.Krém dáme do pohárů a posypeme čokoládovými hoblinkami. Necháme vychladit.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 100 g čokolády na vaření 250 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 4 pomeranče 3 kelímky kysané smetany Na ozdobu: pekanové ořechy pomeranč čokoláda
Postup: Smetanu ke šlehání nalijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Zahříváme za stálého míchání, dokud se čokoláda nerozpustí. Pozor, čokoláda nesmí vařit. Uložíme na noc do lednice.Z mléka a pudinkového prášku...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz