Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru krupice
1/2 PL jedlé sody
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté zrnkové kávy
Krém:
2 dcl mléka
1 lžíce výběrové polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
25 dkg másla
2 lžíce kakaa
3 lžíce práškového cukru
rum na ochucení
Žloutky ušleháme se 4 lžícemi cukru, zbývající 2 zašleháme do sněhu, do ušlehané hmoty vmícháme kakao se sodou a kávou a nakonec sníh z bílků, do kterých jsme před šleháním dali špetku soli. Vše natřeme na plech vyložený pečícím papírem a slabě potřeném tukem a upečeme. Když je roláda ještě mírně teplá, tak ji svineme a mezitím si uděláme krém.
Uvaříme si kaši z mléka a mouky a prochladlou ji rozdělíme na poloviny.
1. krém utřeme 1/2 másla, přišleháme kaši a 2 vanilkové cukry
Tento krém natřeme na roládu a necháme ztuhnout.
2. krém: 1/2 másla + druhá polovina kaše, 3 lžíce práškového cukru, 2 lžíce kakaa - ušlehat + nakonec rum na ochucení.
Na světlou vrstvu krému natřeme krém tmavý a roládu stočíme. Až je roláda ztuhlá, můžeme krájet.
P.S. Ještě jsem zapomněla dodat, že před potíráním krémem je třeba odstranit pečící papír :-)
Myslela jsem si, že tuto roládu ještě poliji čokoládovou polevou, ale je to zbytečné, je dostatečně sladká a protože v ní není ani troška mouky, je pěkně vláčná, tzv. mechová. Věřím, že vám bude také chutnat.
![]() |
Autor: yanull (J@na) |
![]() |
Datum vložení: 07.02.2010 13:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady