Těsto:
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml oleje
200 ml studené vody
250 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
2 plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g)
pomerančový džus
10 lžic cukru krupice
1 vanilkový cukr
2,5 vanilkových pudinků v prášku
Šlehačka:
500 ml šlehačky nebo smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto)
30 kulatých piškotů
trochu džusu s
rum
čokoládová tyčinka Ledové kaštany
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut.
Necháme vychladnout.
Náplň: Kompoty scedíme a broskve necháme okapat. Pak je nakrájíme na malé kostičky a dáme stranou.
Šťávu z obou kompotů dáme do odměrky a do jednoho litru doplníme pomerančovým džusem. Dáme vařit do kastrolku, přidáme cukr, a vanilkové pudinky.
Uvaříme hustou kaši. Do této husté kaše dáme nakrájené broskve a opatrně nalijeme na vychladlý piškot - rozetřeme po celém plechu.
Dáme ztuhnout do ledničky.
Šlehačka: Šlehačku, nebo smetanu ušleháme s vanil. cukry a se ztužovačem do tuha.
Rovnoměrně natřeme na ztuhlý puding. Do mísy si nalijeme trochu džusu s rumem a každý kulatý piškot v něm namočíme. A položíme na šlehačku. Tyčinku kaštany nastrouháme po celém plechu a necháme ztuhnout v lednici.
Pak krájíme tak, aby každý kousek měl uprostřed piškot.
Je to vynikající koláč na plechu, ale hodně pracný. Je vláčný a krásně vypadá. Určitě doporučuji.
Místo broskví můžete dát mandarinky, jahody
P.S. jsem strašně ráda, že vás tu holky mám, měla jsem problémy s tím, co kdy uvařit a od té doby, co chodím sem, tak mám z čeho vybírat. Moc vám dík. Díky i chlapům to je jasný. A vaření a pečení mě baví víc, když se s tím teď můžu pochlubit vám všem.
Autor: marunda (Petra Bartoňová) | |
Datum vložení: 08.02.2010 14:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz