Na žmolenku :
100 g hrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky
3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový)
Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml):
50 g mražené ovoce - letní směs
1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu
1,5 čajové lžičky vanilkového cukru
30 g zmrazené drobenky
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme studené máslo, rozemneme na konzistenci hrubého písku,vmícháme cukr a dáme do sáčku a do mrazničky.
Troubu nahřejeme na 220°C.
Ovoce dáme do misky, posypeme škrobem a cukrem a promícháme.
Posypeme žmolenkou a dáme do trouby. Malé misky na 15min a velké 20min.
Nakonec může ozdobit bobkem šlehačky a nebo kopečkem zmrzlinky
autor Nigella Lawson
Autor: srettka | |
Datum vložení: 09.02.2010 14:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz