500 g hladké mouky
100 ml oleje
1 vejce
špetka soli
200 ml mléka
4 pl cukru krupice
1 kostka droždí 42 g
Náplň:
(maková - tvarohová - hrušková - povidlová)
Drobenka:
polohrubá mouka
cukr moučka
máslo
Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme vykynutý kvásek, který jsme si připravili z droždí, vlažného mléka a cukru. Přidáme olej a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z vykynutého těsta děláme malé koláčky, plníme nádivkou a dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme drobenkou a necháme asi 10 minut nakynout. Pečeme na 180°C. Makové koláčky nůžkami nastříhneme dokola asi 5 krát. Toto těsto používám i na velké koláče, záviny, Honzovy buchty atd.
Na velké koláče vystřihuji pečící papír podle mísy do kruhu tak, aby se vlezl na plech a pečeme na 200°C. Vychladlé koláče i koláčky potřeme rozpušťěným máslem a cukrujeme, až máslo ztuhne.
http://www.toprecepty.sk/recept/1872-ovocne-kolace...
http://www.toprecepty.sk/recept/1618-kapustova-mak...
Autor: eva hubova | |
Datum vložení: 15.02.2010 01:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz