4 bílky
100 g cukru moučka
50 g hrozinek
50 g kandovaného ovoce
80 g vlašských ořechů
60 g polohrubé mouky
50 g čokolády na vaření
Ovoce nakrájíme, ořechy nasekáme. Čokoládu nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme.Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu.Přidáme v mouce zamíchané ořechy a ostatní suroviny. Zlehka vše smícháme dohromady.Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a naplníme ji připraveným těstem.Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 150 °C dorůžova. Špejlí zkusíme, jestli je uvnitř upečený. Špejle musí být po vyjmutí suchá.Upečený chlebíček vyklopíme, papír stáhneme a pokud se nám bude zdát, že zespodu lepí, tak dáme zpět do trouby, už bez formy, dopéct.Dopékáme už na normálním plechu tak, jak ho vyklopíme na 200 °C a jen horní ohřev.
Autor: eva hubova | |
Datum vložení: 15.02.2010 02:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz