220 g moučkového cukru
220 g másla (nebo Hery)
120 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
6 vajec
1/2 prášku do pečiva
Nádivka:
250 g moučkového cukru
300 g mletých vlašských ořechů
rum (dle chuti)
Poleva:
100 g čokolády na vaření
250 g tuku 100% (Omega)
50 g kakaa
Troubu vyhřejeme na 170 °C.Cukr, žloutky, tuk a kakao a vyšleháme do hladké kaše. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 6 bílků.Rovnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C.Vychladlé potřeme nádivkou a polejeme čokoládovou polevou.Nádivka: cukr smícháme s mletými ořechy a přidáme tolik rumu, abychom vymíchali dobře roztíratelnou kaši.Poleva: Tuk rozpustíme ve vodní lázni, rozlámeme do něj čokoládu a vymícháme do hladka. Přidáme kakao a mícháme, až se kakao rozpustí.
Čokoládovou polevu je lepší udělat den předem a nechat ztuhnout. Druhý den rozpustit ve vodní lázni a vlažnou polévat. Více se leskne, používáme ji i na drobné cukroví.
Autor: eva hubova | |
Datum vložení: 15.02.2010 04:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz