600 g vypeckovaných švestek (mražených)
250 g polohrubé mouky
250 g uvařených oloupaných brambor
150 g moučkového cukru
4 lžíce marmelády (kdo jak má rád)
60 g tuku
1 vejce
skořice
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
rozpuštěný tuk
hrubá mouka na plech
Žmolenka:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
60 g moučkového cukru
Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované
brambory a mouku s práškem do pečiva. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta.
Do vymazaného plechu rozprostřeme těsto, potřeme marmeládou,
pokladame půlkami švestek řezem vzhůru, posypeme skořicí.
Posypeme žmolenkou.
Žmolenka:Z mouky,másla a cukru promnutím připravíme žmolenku.
Pečeme při 175°C přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé.
Aby těsto bylo opravdu nadýchané, přidávejte do něj vždy prosátou mouku, která je bohatší o vzduch.
Je nadýchaný a moc dobrý.
Autor: Betina (Bětule) | |
Datum vložení: 20.02.2010 13:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz