120 g rýže
240 ml vody
100 ml smetany
60 g másla
80 g cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
100 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
3 bílky
šlehačka
čokoláda na ozdobu
Propláchněte 120g rýže, zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a se zakrytou pokličkou na malém plameni duste 7 - 10 minut.Potom rýži zalijte 100ml horké smetany a zakryté nechte zchladnout. Našlehejte do pěny 60g másla s 80g cukru, 1 vanilkovým cukrem a 3 žloutky, vmíchejte rýži, 100g polohrubé mouky smíchané se lžičkou kypřícího prášku a nakonec sníh ze 3 bílků. Vymazané a vysypané formičky naplňte lžící těsta, do každé dejte kostičku čokolády, zakryjte zbylým těstem a v předehřáté troubě zvolna upečte
Místo čokolády můžete dát jako náplň i ovoce, nebo nechat samotné bez náplně.Všechny jsou výborné.
Dělala jsm z dvojnásobného množství a stačilo asi na 30 kousků.
Zdroj: časopis Překvapení
Autor: Mirka27 (Miroslava Kuchařová) | |
Datum vložení: 22.02.2010 11:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz