Těsto světlé:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
1 prášek do pečiva
3 vejce
Těsto tmavé:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
1 prášek do pečiva
3 vejce
2-3 lžíce kakaa
Krém:
2 šlehačky v krabičce
2 čokoládové tyčinky Kaštany (nebo 1 čokoláda na vaření)
1 velká tyčinka Margot
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180stupňů. Necháme vychladnout.
Upečeme stejně i tmavé těsto.
Krém: obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat.
Druhý den našleháme ručním šlehačem.
Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.
Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.
Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.
Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.
Autor: marunda (Petra Bartoňová) | |
Datum vložení: 02.03.2010 13:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz