200 g kvalitní tmavé čokolády
200 g bílé čokolády
250 g másla
4 vejce
300 g třtinového cukru
150 g hladké mouky
Čtvercovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do jedné mísy nalámeme tmavou čokoládu a do druhé bílou. Ke každé přidáme 1/2 másla a rozpustíme ve vodní lázni. Do každé mísy přidáme 150g cukru 2 vejce a vyšleháme dohladka. Do tmavé směsi přidáme 50g mouky a do světlé 90g. Obě těsta nanášíme po lžících do připravené formy a střídáme tmavé a světlé těsto. Nakonec protáhneme špejlí, aby vznikl mramorový efekt. Pečeme 35 minut.
Po upečení necháme moučník dostatečně vychladnout, protože je velice křehký i po vychladnutí. Můžete ještě polít polevou, ale není to třeba :)
Použijte opravdu kvalitní tmavou čokoládu, jsem zastáncem značky Lindt.
Autor: terunka | |
Datum vložení: 03.03.2010 14:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz