Buchta:
2 dcl polohrubé mouky
1 dcl cukru krupice
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
3 vejce
1/2 dcl oleje
1/2 dcl mléka
1/2 dcl vlažné vody
Krém:
2 měkké tvarohy
100 g moučkového cukru
1/2 kostky másla nebo hery
trochu mléka
Poleva:
1 velká plechovka broskví
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru krupice
šťáva z broskví (dolitá broskvovým nebo pomerančovým džusem do množství 1 litru)
Vejce vyšleháme s cukrem, přisypeme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej, mléko a vodu.
Vymícháme hladké těsto, nalijeme ho na vymaštěný a vysypaný plech a při 180 stupních asi 15 až 20 minut upečeme.
Na vychladlou buchtu namažeme krém, smíchaný z tvarohů, povoleného másla, nebo hery, cukru a trošky mléka.
Broskve nakrájíme na kousky a posypeme jimi tvarohový krém. Šťávu, která nám z nich zbyla doředíme do množství 1 litru džusem a z pudinků a cukru uvaříme polevu.
Mírně vychladlou polevu nalijeme na moučník a necháme v lednici ztuhnout.
Autor: dzungila (Andrea) | |
Datum vložení: 06.03.2010 23:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz