TopRecepty.cz

Brémský velikonoční chlebíček


Brémský velikonoční chlebíček

Suroviny

370 g polohrubé mouky
35 g droždí
50 g cukr krupice
200 g másla
125 ml mléka
75 g nasekaných mandlí
125 g kandované citronové kůry
šťáva a kůra z 1 citronu
25 g práškového cukru
1 vanilkový cukr

Postup

Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní pěkně uhladíme. Pečeme do asi 60 minut na 180 stupňů, ale je to individuální, podle trouby, jak která peče, takže vyzkoušíme špejlí. Z tohoto těsta můžeme tvořit i malé velikonoční bochánky.

Poznámka

Zdroj-Svět ženy, ale recept jsem si upravila podle sebe. Nedávala jsem tolik cukru a v receptu je uveden kardamon, který jsem nesehnala, takže jsem ho nedávala. Přidala jsem ale na kousíčky nakrájený, kandovaný barvený ananas.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 07.03.2010 19:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz