370 g polohrubé mouky
35 g čerstvého droždí
50 g cukr krupice
200 g másla
125 ml mléka
75 g nasekaných mandlí
125 g kandované citronové kůry
1 citron (šťáva a kůra)
25 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté a poté sypké. Navrch rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto můžeme také vypracovat klasickým způsobem, necháme jej pak 40 minut kynout.Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně uhladíme do formy.Vložíme do trouby a pečeme zhruba 60 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do chlebíčku a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Z tohoto těsta můžeme vytvořit i malé velikonoční bochánky.
Zdroj-Svět ženy, ale recept jsem si upravila podle sebe. Nedávala jsem tolik cukru a v receptu je uveden kardamon, který jsem nesehnala, takže jsem ho nedávala. Přidala jsem ale na kousíčky nakrájený, kandovaný barvený ananas.
![]() |
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) |
![]() |
Datum vložení: 07.03.2010 19:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady