Piškot:
5 vajec
5 lžic hladké mouky
5 lžic moučkového cukru
1/3 prášku do pečiva
Čokoládový krém:
čokoládový pudink
máslo
Marcipánová hmota:
sušené mléko
moučkový cukr
voda
potravinářské barvivo
čokoláda tmavá
čokoláda bílá
ozdůbky dle fantazie
vykrajovátko tvaru srdce cca 4 cm velké
Piškot překrojíme napůl. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Vychladíme cca 1 hodinu v chladničce, aby ztuhl krém. Vykrajovátkem vykrajujeme tvary srdíčka. Zas dáme ztuhnout. Mezitím si utvoříme marcipán a obarvíme. Já dělám růžovou. Dle fotografií potáhneme srdíčko marcipánem. Pracujeme vždy s vychlazeným dortíčkem, jinak se to špatně potahuje. Zdobíme jak chceme nebo jen polejeme čokoládou.
Autor: k.radulka (Radka Kárníková) | |
Datum vložení: 12.03.2010 13:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz