500 g plnotučného mléka
100 ml smetany na šlehání 31%
200 g cukru krupice
40 g másla
V mléce a smetaně rozpustíme máslo, cukr a přivedeme k varu.Stáhneme teplotu a pozvolna za stálého míchání vaříme cca 25 minut.Ke konci určené doby začíná mléko znatelně houstnout a očekávanou hustotu bude mít až po vychladnutí.
Kdo má rád PIKAO upraví si recept takto:
Do stejného množství mléka přidáme cca 300 g cukru (podle chuti). Půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vaříme ve velkém kastrolu 15 minut, až bude mít Pikao bude požadovanou hustotu. Navíc se díky čokoládě a kakau nemusí redukovat tak dlouho, tudíž je toho víc. Z dávky viz recept bylo oproti Salku o jednu skleničku navíc. Pikao se finančně nejspíš moc nevyplatí, ale když je chuť a doma jsou suroviny, proč ne? Je opravdu výborné
Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální. Doporučuji!
Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající, nebo na výrobu domácí nugety. Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.
![]() |
Autor: Iness |
![]() |
Datum vložení: 12.03.2010 16:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady